Search

Üdvözöljük!

Search
Search

3-as számú bekötőút: elkészült az állapotfelmérés

2012 augusztus 22. –
Önkormányzati, települési hírek

Lakossági kérésre az önkormányzat állapotfelmérést készíttetett a 3-as számú bekötőút melletti ingatlanokra vonatkozóan.

A 3-as számú bekötőút építésével kapcsolatban tartott július 17-i lakossági fórumon az érintett lakók kérték, hogy készüljön állapotfelmérés az ingatlanjaikról. A fórumon jelen voltak az építtető Nemzeti Infrastruktúra Zrt., valamint a kivitelező Colas-Swietelsky Konzorcium képviselői is.

Az önkormányzat – bár az építkezésben nem vesz részt – vállalta ezt a feladatot és költséget, és felkért egy statikus szakértőt, aki július 21-ére elkészítette vizsgálatát. A tanulmány az épületek statikai állapotára, valamint az útépítés hatásaira terjed ki.

Korábban az M0-s építésénél ígért jogi segítséget az előző önkormányzat: az akkori vezetők vállalták, hogy képviselik az ingatlantulajdonosok érdekeit abban az esetben, ha értékcsökkenés következik be az autóút elkészültével összefüggésben a lakóházakban, telkekben. Akkor azonban sem az útépítés megkezdése előtt vagy közben, sem a 2007-es átadás után nem történt konkrét jogi lépés a lakók ingatlanjainak értékcsökkenése ügyében. Az új, civil önkormányzati vezetés azonban ígéri, hogy nem hagyja magukra a lakókat, ha kár éri őket.

Megszakítás