Üdvözöljük!

A Csömör-Cube kerékpáros egyesület is készül a Bringafesztiválra

2014 június 16. –
Önkormányzati, települési hírek

A Csömör-Cube a mountain-bike szakág utánpótlás képzésében vesz részt, hazai és külföldi versenyeztetésre, új tehetségek felfedezésére koncentrál az egyesület. Jelenleg húsz fiatallal foglalkozik, akik rendszeresen indulnak versenyeken. A csömöri csapat szinte minden versenyen az összes kategóriában dobogóra tud állni.

Ez a rendszeres edzésprogramnak, a remek edzői munkának, a biztos szerviz-háttérnek köszönhető, melyhez Csömör Nagyközség Önkormányzata, és a jelenlegi szponzorok, nevesül a Shimano és a Cube kerékpárok hazai forgalmazójának támogatása is hozzájárul. A sikereket látva a Magyar Kerékpáros Szövetség is beszállt a támogatói körbe az edzőtáboroztatás megszervezésével,  illetve a versenyeztetés anyagi hátterét biztosítva. Szintén a sikereknek köszönthetően az MKSZ által kiírt műhelytámogatási forrásokra is rendszeresen tudnak eredményesen pályázni.

 A Csömöri csapat tagjainak nagy része a Magyar Kerékpáros Szövetség utánpótlás válogatottjában versenyez, két legkiemelkedőbb versenyzőnk Megyaszai Lilla és Erdélyi Attila.

Megyaszai Lilla többszörös magyar bajnok, korosztályában jelenleg a világ legjobb ötven női mountain bike versenyzője között van,  míg Erdélyi Attilát  U19 kategóriában a legjobb száz versenyző között tudhatjuk.

Megyaszai Lilla és Erdélyi Attila az idei évben két világkupán indulnak, versenyeznek az Európa Bajnokságon Németországban, illetve ők képviselik Magyarországot a Kínában megrendezésre kerülő Ifjúsági Olimpián is. 

A klub nagy reményeket fűz a fiatalabb korosztályba tartozó Valter Attilához, aki a külföldi versenyeken is rendszerint dobogós helyet szerez, illetve a magyar mezőnyben kiemelkedően teljesít. Sikersorozatukat az erős szakmai háttérmunkán túl a csapatszellem, összetartás, a szülői támogatás és a biztos anyagi háttér biztosítja.

A Csömöri Bringafesztivál helyszínéül szolgáló bringapálya nem jött volna létre, ha nincs a Csömör-Cube Kerékpáros Egyesület. A pályaútvonalak kijelölése, a pálya útvonal jelző táblácskák kihelyezése, a szekciók kijelölése Valter Tibor, az egyesület vezetője és Csóka Gergő edző irányítása alatt az egyesületi tagok, a családtagok, barátok, önkéntesek és a  Községgondnokság együttes munkájának eredménye.

Kapcsolat: csomorkerekpar@gmail.com

Megszakítás