Üdvözöljük!

A csömöri aranycsapat

2012 november 08. –
Önkormányzati, települési hírek

A Tiszta Forrás Népdalkör október 20-án arany minősítést kapott a Győrben megrendezett 16. Országos Népzenei minősítő versenyen. 

Az eredménnyel örömmel dicsekedhetünk, hisz négy év alatt Köles Éva művészeti vezetőnk magas színvonalú szakmai vezetésével igen szép eredményeket értünk el. 2009-ben Egerben NÍVÓDÍJ, 2011-ben Nagylókon, a térségi minősítőn KIVÁLÓ, és most 2012-ben Győrben országos szinten ARANY minősítésben részesültünk.

A mostani minősítés azért is jelentős számunkra, mert igen neves zsűritagok minősítették népdalkörünket: úgy mint dr. Barsai Ernő néprajzkutató nyugalmazott főiskolai tanár, dr. Alföldy-Boruss István a Magyar Rádió zenei együtteseinek igazgatója és Birinyi József a KÓTA társelnöke, népzenekutató, előadóművész, a Magyar Kultúra Lovagja.

 

A csoport tagjainak elképesztő lelkesedése, kitartása, elszántsága meghozta gyümölcsét. Jó volt hallani az értékelésnél, hogy: „Még hallgattak volna bennünket”. Ez az érzés csak fokozódott, amikor csömöri népviseletünket dicsérték. 

A minősítési eredmény megerősített bennünket, hogy ebben a „katyvaszos” világban  jó együtt lenni, s szebbnél-szebb népdalokat tanulni, énekelni, s ráébredni, hogy a népdal szeretete milyen nagyszerű szívbéli érzéseket kelt bennünk. Az emberek szívéből nem szabad hagyni kihalni a népdal szeretetét, mert, ahogy Marosi Julianna írja:

„Az ének a legszebben kimondott,

belülről fakadó szó,

a legemelkedettebben formált lelki szépség.

Ha énekelsz, nemcsak a hangodat formálod,

Hanem a lelkedet is,

S azét is, aki  hallgatja”.

 

Dombrádi Lászlóné

a Tiszta Forrás Népdalkör társadalmi vezetője

Megszakítás