Search

Üdvözöljük!

Search
Search

A csömöri önkéntes tűzoltók is hősiesen helyt álltak a múlt heti mozgósításban

2019 július 05. –
Önkormányzati, települési hírek

Egy hete, június 27-én hatalmas vihar söpört végig az ország keleti részén, viharos széllökésekkel, jégesővel, felhőszakadással. Megbontott tetők, kidöntött fák, leszakított villany- és távközlési vezetékek miatt 2700 bejelentés érkezett a katasztrófavédelemhez, kilencvenöt százalékuk Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből.
A megye 80 településén összesen 5135 épület tetőszerkezetében tett kárt a vihar, ezek közül 181 volt közintézmény, valamint lakhatatlanná vált 41 lakóépület is.

Szőke Zoltán, a Csömöri Önkéntes Tűzoltó Egyesület vezetője elmondta, hogy egy másodpercig sem gondolkodtak, amikor megkérdezték őket, tudnának-e csapatot küldeni. Zoli tájékoztatta a Csömöri Önkormányzatot a kialakult helyzetről, nem volt kérdés, hogy mind emberileg, mind anyagilag támogatottságot élvez az egyesület az akció során.

A négy fős csapat egyik tagja, Darázs Nikolett július 4-én napon a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon Erdélyi Krisztián tűzoltó dandártábornok, főigazgató-helyettestől a központi szervezet vezetői előtt, harminc hivatásos és tizenkét önkéntes tűzoltó egyikeként köszönetben és elismerésben részesült. A viharkárok felszámolásában végzett kiemelkedő munkájuk elismeréseként dr. Góra Zoltán tű. vezérőrnagy, a BM OKF vezetője emléklapot adományozott csaknem száz önkéntes tűzoltó egyesületnek, mentőcsoportnak, köztük a Csömöri Önkéntes Tűzoltóknak is.

Nikolett elmesélte, hogy a múlt heti viharban döbbenetes látvány fogadta őket, mindenhol házakra dőlt fákat láttak, de egész erdőket is kidöntött a szél. Ők Nyírmadán vettek részt a mentésben, számos házat szabadítottak meg a rádőlt fától. Niki négy éve tagja az Egyesületnek, ahol elmondása szerint ugyanúgy helyt áll, mint férfi társai, nagyon megkedvelte a jó társaságot és egy dolog hajtja: segíteni másokon.

Ezúton is hálásan köszönjük az áldozatos munkát, és Nikolettnek valamint a Csömöri ÖTÉ-nek gratulálunk az elismeréshez!

 

Megszakítás