Search

Üdvözöljük!

Search
Search

A csömöri óvodákban nyáron is lesz ügyelet

2020 április 28. –
Önkormányzati, települési hírek

Március 16-ától a csömöri önkormányzat minden közösségi intézményét bezáratta, továbbá a Laky utcai önkormányzati óvoda mellett az egyházi fenntartású Kacsóh P. utcai óvoda és az öt magánbölcsőde setében is rendkívüli szünetet rendelt el. Az erről szóló képviselő-testületi, majd polgármesteri rendelet azonban kötelezővé tette minden intézményben az ügylet biztosítását azon szülők gyerekei esetében, akik semmiképpen sem tudják megoldani a gyermekek otthoni elhelyezését, felügyeletét. Ennek ismeretében az április 27-én megjelent kormányrendelet nem érinti a csömöri nevelési intézmények működését.

Az elmúlt hetekben csak elvétve fordult elő példa arra, hogy valaki kérte volna a gyermekének az óvodai ügyeletet. Jelenleg pedig senki nem igényli ezt a szolgáltatást, ami a szülők felelősségteljes  gondolkodását mutatja, védve ezzel egyrészt az óvodai pedagógusok és dadusok egészségét, de közvetve a többi gyermek és családjuk egészségét is. Jóllehet a legkisebb gyermekek intézményben tartózkodása alatt biztosítható a legkevésbé az elkülönítés, a kontaktusok minimalizálása, és ezzel a fertőzésveszély csökkentése, ám még az általános iskolában se viszi szinte senki a gyermekét. Ügyelet lehetősége egyébként a major úti csömöri iskolában is kezdettől biztosított.

A Szociális Alapszolgáltatási Központ emellett eddig is és továbbra is házhoz szállítja a rászoruló, azt külön kérő óvodás- és iskoláskorú gyermekekkel rendelkező családok számára a meleg ebédet. Az önkormányzat ugyanakkor arról is döntött, hogy a nyári időszakban is folyamatosan biztosítja majd az ügyeletet a nevelési intézményekben, tehát a járványügyi helyzetre tekintettel, a veszélyhelyzet idején kivételesen nem lesz egyáltalán bezárva semelyik óvoda sem.

Megszakítás