Üdvözöljük!

A Csömöri Tót Hagyományaink Háza Hagyományőrző Népdalcsoportjának Arany Páva díja

2017 február 09. –
Önkormányzati, települési hírek

A KÓTA – a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Országos Szövetsége-, valamint a Pilisszentkeresztért Kulturális Egyesület közös szervezésében még 2015. november 22-én, a Pilisi Szlovákok Központjában rendezték meg a Szlovkák nemzetiségi kórusok, egyházi énekkarok, szólisták, népzenészek és népzenei együttesek országos minősítő seregszemléjét.

A Csömöri Tót Hagyományaink Háza Hagyományőrző Népdalcsoportja csömöri menyasszony-öltöztetést mutatott be.  A csoportot a Regösök zenekar kísérte. A seregszemle bemutatóján a népdalkör arany minősítést kapott. A fellépő együttesek műsorai közül a zsűri „ARANYPÁVA” díjjal is értékelte produkciót.  Galda Levente a KÓTA Nemzetiségi Bizottságának szlovák referense, a Fesztivál Minősítő Verseny főszervezője személyesen adta át a csoportnak a díszoklevelet Csömörön. A 2017. február 4-én megtartott XI. Szlovák bálon a Petőfi Sándor Művelődési Házban személyesen méltatta a csoport munkáját.

A Csömöri Tót Hagyományaink Háza Hagyományőrző Népdalcsoportja a Furmicska Néptánc Egyesület énekelni szerető tagjaiból, valamint a Csömöri Tót Hagyományaink Házában szorgoskodó asszonyokból alakult 2011-ben.

Megszakítás