Search

Üdvözöljük!

Search
Search

A FIDESZ-KDNP választási gyűlése Csömörön

2014 április 07. –
Önkormányzati, települési hírek

Március 26-án szerdán, este hat órától tartott választási-közéleti fórumot a FIDESZ-KDNP Csömörön, a művelődési házban.

A rendezvény házigazdájaként Baczkó Norbert, helyi FIDESZ-elnök köszöntette Pest megye 5. sz. választókörzetének, a Dunakeszi körzet országgyűlési képviselő-jelöltjét, dr. Tuzson Bencét és az este meghívott vendégét, dr. Tarnai Richárdot, a FIDESZ-KDNP országgyűlési képviselőjét, a Pest Megyei Kormányhivatal vezetőjét, aki az utolsó pillanatban „ugrott be” a betegsége miatt távolmaradó meghívott, Borkai Zsolt országgyűlési képviselő Győr polgármestere, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke helyett. Külön köszöntötték továbbá Fábri Istvánt, Csömör Nagyközség polgármesterét és Bátovszki Györgyöt, a település korábbi polgármesterét.

 

Dr. Tuzson Bence személyes bemutatkozása és közéleti részvételi motivációinak ismertetése után arról beszélt, hogy a közvélemény-kutatási eredmények számukra ugyan kedvezőek, de ez 2002-ben is így volt, és mégsem a kormányon lévők nyertek. Arra biztatta a jelenlévőket, hogy mindenképp menjenek el szavazni és támogassák a FIDESZ-KDNP-t és az eddigi politikáját. Körzeti képviselő-jelöltként külön kiemelte, hogy az ország sikerességéhez elengedhetetlen a nemzeti termelői ipar fejlesztése.

 

Dr. Tarnai Richárd a közigazgatási átalakítás, az egyablakos ügyintézés, a kormányablakok felállításának pozitívumairól és a gyorsabb ügyintézésről beszélt, melynek helyi eredménye, hogy egy nagyberuházás engedélyezési eljárását is a korábbiakhoz képest gyorsabban tudták lebonyolítani. Az április 6-ai választás tétje szerinte az, hogy a vagy-vagy helyett az is-is politikája érvényesüljön: a jelenlegi kormány nem csak egyes területeket vagy egyes társadalmi csoportokat részesít előnyben, hanem megpróbál minden területen fejleszteni és minden egyes társadalmi rétegen segíteni.

 

A választási beszédek után a hallgatóság kérdéseket, hozzászólásokat  intézett a vendégekhez. Helyi vonatkozású kérdésként merült fel a Majorszegiliget közbiztonsági problémáinak, az önkormányzati adósságátvállalásnak és az oktatási intézmények finanszírozásának az ügye.

Megszakítás