Search

Üdvözöljük!

Search
Search

A II. világháború csömöri eseményeire emlékeztek

2023 december 15. –
Önkormányzati, települési hírek

Csömör Nagyközség Önkormányzata és Magyar Katonasírokért Alapítvány szervezésében december 15-én pénteken 11 órakor megemlékezést tartottak a II. világháború csömöri emlékhelyén, az Attila-vonalnál, az István-hegyen. A helyszínen 2021-ben felállított emlékhely környezetében 1944. december 15-én indultak meg a II. világháborús harcok Csömör településen, valamint a kutatások alapján ezen a napon hunyt el itt a harcok következtében az első magyar katona.

A megemlékezésen beszédet mondott Fábri István polgármester és Aranyossy-Péter Máté, a Magyar Katonasírokért Alapítvány kurátora. Az eseményen a zeneiskola harsonása, Csillag Salamon Domokos működött közre. A megemlékezés virágait az önkormányzat részéről Onhausz Erzsébet önkormányzati képviselő és Fábri István polgármester, Csömör legnagyobb civil szervezete, a Turnovszky István Kertbarát Kör képviseletében Puzder Tamás, a Gloria Victis Alapítvány kuratóriumának elnöke Mátyás Sándor, Gyuricza László Kerepes polgármestere, és Aranyossy-Péter Máté, a Magyar Katonasírokért Alapítvány kurátora helyezték el.

Az eseményen Tihanyi Ferenc önkormányzati képviselő, dr. Katona Péter jegyző, Ráduly Ildikó, a zeneiskola igazgatója, Bátovszky János iskolaigazgató, Jagielloné Erős Erzsébet tanárnő és a 8. osztályos tanulók egy csoportja, valamint Ecsedi Tamás, Nagytarcsa önkormányzatának honvédelmi referense és Szokolai Ferenc hadnagy- aki a II. világháborús csömöri események katonája volt – hozzátartozói is részt vettek.

Megszakítás