Search

Üdvözöljük!

Search
Search

A legutóbbi képviselő-testületi konzultáció óta történt fontosabb települési események és önkormányzati intézkedések

2021 február 08. –
Polgármesteri beszámolók

Fábri István polgármester beszámolója a 2020. december 15. – 2021. január 28. közötti időszakról.

(Készült Csömör Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2021. január 28-i egyeztetésére.)

 

– Összefoglalás –

 

1.)Csömör Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete december 15-én tartotta

a Veszélyhelyzet időszakában soron következő egyeztetését, melyen a képviselők döntöttek Regionális Alapítványok támogatásáról, a Csömöri Egészségház szabad rendelőinek bérbeadásáról, a Major úti HÉV-átjáró tervezéséről, közbeszerzés kiírásáról Bölcsőde építésére, pályázat kiírásáról a Vörösmarty u. 1. sz. alatti önálló     kereskedelmi célú épület bérbeadására.

 

2.) December 16-án került átadásra az „Észak-Magyarországi szennyvízelvezetési és- kezelési fejlesztés 1. (ÉMO1) KEHOP 2.2.2-15-2015-00031” elnevezésű projekt. Az összesen bruttó 900.800.000,- Ft-os beruházást 95% Európa Uniós támogatással, 5% Állami támogatással a Nemzeti Fejlesztési Programiroda koordinálásával az M-E2020. konzorcium valósította meg. A kivitelező cégek a Mészáros és Mészáros Kft., valamint az Euroaszfalt Kft. voltak.

 

3.) December 19-én termelői és bolhapiacot tartottak a Hősök terén.

 

4.) December 21. – Január 1. között Igazgatási szünet címen a hivatal zárva tartott.

 

5.) Decemberben a helyi keresztény felekezetek közül egyedül a római katolikus egyházközségben tartottak miséket, így az adventi időszak és a karácsonyi alkalmak – szigorú járványügyi korlátozások miatt – az idén online közvetítéssel valósultak meg.  

 

6.) Január 11-én az Ügyrendi, Közbiztonsági és Közlekedési Bizottság tartott online egyeztetést Pásztor Sándor elnök vezetésével.

 

7.) Január 12-én az újonnan átadott Szennyvíztelep bemutatóján vettek részt a képviselő-testület tagjai.

 

8.) Január 12-én a Környezetvédelmi, Településfejlesztési és Sport Bizottság tartott online egyeztetést Tihanyi Ferenc elnökletével.

 

9.) Január 13-án Intézményvezetői értekezletet tartottak a Petőfi Sándor Művelődési Ház nagytermében az évkezdésről a járványügyi helyzet tükrében.

 

10.) Január 13-án Evangélikus Óvoda – Igazgató tanácsi ülésén vett részt Fábri István polgármester és Tormay-Lesták Mária alpolgármester az evangélikus gyülekezeti házban.

 

11.) Január 14-én a Népjóléti és Kulturális Bizottság tartott online egyeztetést Szántóné Hermányos Mária elnök vezetésével.

 

12.) Január 14-én a Csömöri Települési, Szolgáltató Nonprofit Kft. Felügyelő Bizottsági ülést tartott Pásztor Sándor elnöklete mellett a Polgármesteri Hivatalban.

 

13.) Január 16-án termelői és bolhapiacot tartottak a Hősök terén.

 

14.) Január 18-án a Pénzügyi-, Ellenőrző és Vállalkozói Bizottság tartott online egyeztetést Eigler Tamás elnök vezetésével.

 

15.) Január 19-én a csömöri temető ügyében tartottak egyeztetést a Polgármesteri hivatalban. Az egyeztetésen Fábri István polgármester, Tormay-Lesták Mária alpolgármester, Kendeh Péter evangélikus lelkész és Pető Gábor római katolikus plébános vettek részt.

 

16.) Január 18.-23. között a Csömör TV által felvett és a YouTube csatornán voltak megtekinthetők és azóta is visszanézhetők az  Ökumenikus Imahét alkalmai.

 

17.) Január 19-én a 2019. évi rendőrségi beszámoló kapcsán tartottak egyeztető megbeszélést a Polgármesteri Hivatalban. Az egyeztetésen Fábri István polgármester, dr. Katona Péter jegyző, Szigeti János r.alezredes, rendőrségi főtanácsos, mb. kapitányságvezető és Ignéczi József r.alezredes vettek részt.

 

18.) Január 26-án Fábri István polgármester és Tormay-Lesták Mária alpolgármester részvételével évindító egyeztetést tartottak az aktuális járványügyi helyzetről a Csömöri Egészségház dolgozóival az egészségházban.

 

19.) Január 27-én a HÉV Állomásépületének felújítása és környékének rendezése tárgyában tartott egyeztetést a helyszínen Fábri István polgármester, Benkó Gábor műszaki osztályvezető, Cselőtei László osztályvezető, MÁV-HÉV Zrt., és Varga Péter projekt szakértő, MÁV-HÉV Zrt.

 

20.) Január 27-én a Pénzügyi-, Ellenőrző és Vállalkozói Bizottság tartott online egyeztetést Eigler Tamás elnök vezetésével.

 

 

 

 

 

 

Fábri István s. k.

polgármester

Megszakítás