Üdvözöljük!

A legutóbbi képviselő-testületi konzultáció óta történt fontosabb települési események és önkormányzati intézkedések

2021 február 26. –
Polgármesteri beszámolók

Fábri István polgármester beszámolója a 2021. január 28. – 2021. február 15. közötti időszakról.

(Készült Csömör Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2021. február 15-i egyeztetésére.)

 

– Összefoglalás –

 

1.)Csömör Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete január 28-án tartotta

a Veszélyhelyzet időszakában soron következő egyeztetését, melyen a képviselők javaslatot fogalmaztak meg a veszélyhelyzettel kapcsolatos helyi intézkedésekről; a regionális alapítványok támogatásáról, a Major úti HÉV-átjáró tervezéséről, közbeszerzés kiírásáról új bölcsőde építésére, pályázat kiírásáról a Vörösmarty u. 1. sz. alatti önálló     kereskedelmi célú épület bérbeadására.

 

2.) Január 31-én a Német Nemzetiségi Önkormányzat Csömör, Drahos Réka Dalma szervezésével német nyelvű emlékmisét tartott a kitelepítés áldozataiért a Csömöri Szentháromság Római Katolikus Templomban. Az esemény után koszorúzást tartottak a Hősök terén, az Önkormányzat részéről Fábri István polgármester és Szántóné Hermányos Mária képviselő helyezte el az emlékezés koszorúját.

 

3.) Február 5-én utolsó útjára kísérték Winkler Jánost, Csömör díszpolgárát.

 

4.) Február 8-án az Ügyrendi, Közbiztonsági és Közlekedési Bizottság tagjai tartottak online egyeztetést Pásztor Sándor elnök vezetésével.

 

5.) Február 9-én a Környezetvédelmi, Településfejlesztési és Sport Bizottság tartott online egyeztetést Tihanyi Ferenc elnökletével.

 

6.) Február 10-én a Csömöri Települési, Szolgáltató Nonprofit Kft. Felügyelő Bizottsági ülést tartott Pásztor Sándor elnöklete mellett a Polgármesteri Hivatalban.

 

7.) Február 11-én a Népjóléti és Kulturális Bizottság tagjai tartottak online egyeztetést Szántóné Hermányos Mária elnök vezetésével.

 

8.) Február 11-én a rendkívüli  Pénzügyi-, Ellenőrző és Vállalkozói Bizottság tartott online egyeztetést, a 2021. évi költségvetés tárgyában. Eigler Tamás elnök vezetésével.

 

9.) Február 13-án közönség nélkül tartották meg a XXII. Hájastészta- és fánksütő verseny zsűrizését.

 

10.) Február 15-én rendkívüli egyeztetést tartott az Ügyrendi, Közbiztonsági és Közlekedési Bizottság Pásztor Sándor elnök vezetésével a Petőfi Sándor Művelődési Házban. A fő napirendi pont a Díszpolgári cím és a Csömörért Emlékérem odaítélésére beérkezett javaslatok megtekintése.

 

 

Fábri István s. k.

polgármester

Megszakítás