Search

Üdvözöljük!

Search
Search

A legutóbbi képviselő-testületi konzultáció óta történt fontosabb települési események és önkormányzati intézkedések

2021 február 26. –
Polgármesteri beszámolók

Fábri István polgármester beszámolója a 2021. február 15–25.közötti időszakról.

(Készült Csömör Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2021. február 25-i egyeztetésére.)

 

– Összefoglalás –

 

1.) Csömör Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete február 15-én tartotta a Veszélyhelyzet időszakában soron következő egyeztetését, melyen módosították a Csömöri Települési Szolgáltató Nonprofit Kft. alapító okiratát, valamint a képviselő-testület egységes véleményét figyelembe véve Fábri István polgármester kihirdette a 2021. évi költségvetési rendeletet.

 

2.) Február 16-án a Magyar Önkormányzatok Szövetsége tartotta elnökségi ülését Tatabányán, melyen a felügyelőbizottság elnökeként Fábri István polgármester is részt vett.

 

3.) Február 18-án a Pénzügyi- Ellenőrző és Vállalkozói Bizottság tartotta ülését, online formában is, Eigler Tamás elnök, beruházási tanácsnok vezetésével.

 

4.) Február 20-án Termelői piacot tartottak a Hősök terén.

 

5.) Február 24-én Hegyesiné Nagy Ibolya, a Szociális Alapszolgáltatási Központ vezetőjének elnöklete mellett online formában tartották meg az éves gyermekvédelmi-jelzőrendszeri konferenciát. A tanácskozáson a helyi oktatási, nevelési intézmények, a helyi egészségügy képviselői, valamint a helyi szociális szervek mellett Tormay-Lesták Mária alpolgármester és Varga Virág igazgatási osztályvezető vett részt.

 

6.) Február elején Csömörön is elindult az oltási terv alapján a koronavírus-vakcinára regisztrált lakosok oltása. Az oltási sorrendet központilag állítják össze, a háziorvosok a megkapott listák alapján hívják be az oltást igénylőket. Február 25-én egész napos oltást végeztek a háziorvosok, ahol több mint kétszáz  csömöri lakos kapta meg a koronavírus elleni vakcinát.

 

7.) Február végén lezárultak a nyugdíjazások és belső átszervezések miatt meghirdetett önkormányzati és hivatali álláspályázatok, mindössze egy álláshelyről nem született még döntés.

 

8.) Februárban több európai uniós és hazai pályázati beruházás előkészítése zajlott az önkormányzatnál, melyhez kapcsolódóan Fábri István polgármester írásos tájékoztatást adott dr. Tuzson Bence, 5. számú választókerület országgyűlési képviselőjének a következő európai uniós fejlesztési ciklus települési terveiről és a nagyobb beruházási elképzeléseiről; emellett Rónai Sándor európai uniós képviselő is tájékoztatást adott az önkormányzat vezetésének a közvetlen EU-s pályázati lehetőségekről.

 

 

Sportesemények

A női kézilabdacsapatot követően a férfi kézilabda és férfi labdarúgó csapat is megkezdte idényét; a kézilabdások február 14-én 32-20-ra nyertek a Dunakeszi ellen, a labdarúgók pedig február 20-án 9-1-re verték Dunabogdány csapatát. A kézilabdások február 21-i, Gödöllő elleni mérkőzése a csömöri csapatban felmerült koronavírus-érintettség miatt elmaradt.

 

******

 

– A következő Termelői piac március 6-án lesz a Hősök terén.

– A hagyományos március 15-ei községi ünnepség megrendezése komolyan kérdésessé vált a járványügyi intézkedések miatt. Az önkormányzat tervezi, hogy ennek ellenére méltó módon emlékezzen meg az 1848-1849-es Forradalom és szabadságharc eseményeiről.

—A következő, teljes körű képviselő-testületi egyeztetést 2021. március 25-én tartja az önkormányzat.

 

 

Fábri István s. k.

polgármester

Megszakítás