Üdvözöljük!

A legutóbbi képviselő-testületi konzultáció óta történt fontosabb települési események és önkormányzati intézkedések

2021 július 07. –
Polgármesteri beszámolók

Fábri István polgármester beszámolója a 2021. június 17. – 2021. július 1.közötti időszakról

(Készült Csömör Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2021. július 1-jei ülésére)

 

– Összefoglalás –

 

1.) Csömör Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete május 20-án tartotta legutóbbi egyeztetését, melyen a képviselők elfogadták a Csömöri Nefelejcs Művészeti Óvoda 2020/2021-es nevelési évéről szóló beszámolót, a bölcsődei ellátási szerződések megkötését a 2021/2022 nevelési évre. Döntöttek a központi és forgalmas utak közlekedésbiztonsági fejlesztéséről, valamint a kiemelt önkormányzati fejlesztések érdekében történő településrendezési eszközök módosításáról.

 

2.) Június 19-én termelői és bolhapiac volt a Hősök terén.

 

3.) Június 22-én a Csömöri Polgármesteri  Hivatal zárva tartott. Ezen a napon tartották meg a már hagyománnyá vált hivatali sportnapot a Csömöri Horgásztónál.

 

4.) Június 24-én rendkívüli Képviselő-testületi ülést tartottak a hivatal tanácstermében. A téma a Szabadság úti kerékpárút pályázat – közbeszerzési eljárás elindítása, valamint a gyermek és szociális közétkeztetés tárgyában kiírt meghívásos pályázat értékelése, közétkeztető cég kiválasztása voltak.

 

5.) Június 25-27. között zajlott idén a megszokottól kicsit másképp a Csömöri Napok című háromnapos rendezvény. A vírushelyzet országos szabályainak betartása mellett több helyszínen, kisebb létszámú események zajlottak. A zárt téri rendezvények, és a Művházterasz védettségi igazolvánnyal, és előre váltott ingyenes jeggyel voltak látogathatóak, melyet a művelődési ház kollégái ellenőriztek. A fesztivál hagyományos módon a csömöri alkotóművészek közös kiállításával kezdődött. Koncertek, kórusok, Máskép író-olvasó találkozó, zenés pódium est mellett a kicsiket is különböző színes programok várták.

 

6.) Június 27-én templombemutatással egybekötött istentiszteletet tartottak az újonnan elkészült református templomban.

 

7.) Június 29-én a Semmelweis-nap alkalmából Fábri István polgármester, Tormay-Lesták Mária alpolgármester és Szántóné Hermányos Mária képviselő köszöntötte településünk egészségügyi intézményeinek dolgozóit.

 

8.) Július 1-jén a Népjóléti és Kulturális Bizottság tagjai tartottak online egyeztetést Szántóné Hermányos Mária elnök vezetésével.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20.) Fejlesztések, jelentősebb felújítások:

20.1.) Közterületi felújítások, fejlesztések

20.1.1.) A Kálvária köz és a Kálvária utca önkormányzati önerős útfelújítása várhatóan június elején befejeződik, az aszfaltozást Úttengely Kft. végzi.

 

20.2.) A Csömöri Községgondnokság és a Csömöri Településszolgáltató Nonprofit Kft. kivitelezésében zajló jelentősebb karbantartási, felújítási munkák:

20.2.1.) A vendégház kerítésének festése elkészült, az anyagköltség bruttó 50.000,- Ft volt.

20.2.2.) A Szabadság út 2. szám alatti önkormányzati ingatlan kerítésének festése a COOP Zrt.-vel közösen zajlik.

20.2.3.) A Kistarcsai úti patakhíd felújítása befejeződött, a híd másik oldalán is a régi korlát elbontásra került és új korlát épült, bruttó 1.800.000,- Ft összegben.

20.2.4.) A Laky oviban az óvoda vezetés kérésére újabb védőháló került kiépítésre, a labdák szomszédhoz való átjutásának megakadályozására, bruttó 60.000,- Ft összegért.

20.2.5.) Öt utcában, összesen 8 pár forgalomlassító virágláda került kihelyezésre.

20.2.6.) Folyamatosan zajlik a KRESZ táblák felújítása, cseréje, a földutak karbantartása és a kátyúzások.  

 

******

 

—A következő Képviselő-testületi ülést 2021. szeptember 2-án tartja az önkormányzat.

 

 

 

Fábri István s. k.

polgármester

Megszakítás