Search

Üdvözöljük!

Search
Search

A legutóbbi képviselő-testületi konzultáció óta történt fontosabb települési események és önkormányzati intézkedések

2021 december 03. –
Polgármesteri beszámolók

Fábri István polgármester beszámolója a 2021. október 21. – 2021. november 18. közötti időszakról.

(Készült Csömör Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2021. november 18-i ülésére)

 

– Összefoglalás –

 

1.) Csömör Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete október 21-én tartotta soros ülését, melyen a képviselők elfogadták a Fővárosi Agglomerációs Társulás, a Gödöllői Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Megállapodásait, a Csömöri Krammer Teréz Zenei Alapfokú Művészeti Iskola 2021/2022. évi munkatervét, valamint a Csömöri Sport és Szabadidő-szervező Nonprofit Kft. – Szervezeti és Működési Szabályzatának módosítását. Döntöttek a DMRV Zrt.-vel  2021-2023. évekre vonatkozó használati díj megállapodásról, a Ravatalozó felújításának támogatásáról az Emlékmű közben és a Csömöri Sport és Szabadidő-szervező Nonprofit Kft. Felügyelő Bizottságának új tagjáról.

           

2.) Október 23-án az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján ünnepi komolyzenei koncertet tartottak a Petőfi Sándor Művelődési Házban a Presto Kamaraegyüttes közreműködésével, fellépett Huszárik Kata Jászai Mari-díjas színművésznő. Ezt követően a Hősök terén, majd Knipfer Tibor sírjánál mécses gyújtással rótták le tiszteletüket az emlékezők.

 

3.) Október 26-án Más kép író és olvasó találkozón Gárdos Péter Balázs Béla díjas, filmrendező, íróval beszélgetett a Petőfi Sándor Művelődési Ház galéria termében Huszárik Kata színművésznő.

 

4.) Október 28-án a Tervtanács tartotta ülését a Polgármesteri Hivatal tárgyalójában Károlyfi Levente főépítész vezetésével.

 

5.) November 1-jén November 1-jén, Mindenszentek ünnepén egyházi szokás szerint a csömöri temetőben emlékeztek az elhunytakra a hozzátartozók, illetve fáklyás felvonulást tartottak a Csömöri Tót Hagyományok Házától a temetőben álló szlovák sírhelyhez.

 

6.) November 2-án az Ügyrendi, Közbiztonsági és Közlekedési Bizottság tartotta ülését a Hivatal tanácstermében Pásztor Sándor elnök vezetésével.

 

7.) November 3-án a Környezetvédelmi, Településfejlesztési és Sport Bizottság tartotta ülését  Tihanyi Ferenc elnökletével a Hivatal tanácstermében.

 

8.) November 4-én a Népjóléti és Kulturális Bizottság tartotta ülését a Polgármesteri Hivatal tanácstermében Szántóné Hermányos Mária elnöklete mellett.

 

9.) November 4-én rendkívüli apparátusi értekezletet tartottak a Polgármesteri Hivatal dolgozói részére a járványügyi helyzettel kapcsolatban, Fábri István polgármester vezetésével.

 

10.) November 6-án termelői és bolhapiacot tartottak a Hősök terén.

 

11.) November 6-án a Csömöri Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében hagyományos disznóvágást tartottak a Tót Hagyományok Házában, ahol a Tót konyha finomságaival várták az érdeklődőket egész nap.

 

12.) November 8-án Intézményvezetői értekezletet tartottak a Polgármesteri Hivatal tanácstermében a járványügyi intézkedések tárgyában.   

 

13.) November 8-án a Csömöri Kulturális Közalapítvány tartotta ülését Harmath Diána elnökletével. A kuratórium döntött a beadott tanulói ösztöndíj pályázatokról, 13 fő részére, összesen 525.000,- Ft/hó, a nyelvvizsga pályázatok esetében 5 fő részére, összesen 151.300,- összeg került szétosztásra.

 

14.) November 8-án a Pénzügyi-, Ellenőrző és Vállalkozói Bizottság tartotta ülését Eigler Tamás elnök vezetésével a Polgármesteri Hivatal tanácstermében.

 

15.) November 9-én a Magyar Önkormányzatok Szövetsége elnökségi ülésén vett részt Jánoshidán Fábri István polgármester, dr. Gémesi György elnök meghívására, melyen fő napirendi pontként a Magyar Önkormányzatok Szövetsége első féléves pénzügyi beszámolója került elfogadásra.

 

16.) Elhunyt Ördög László énektanár, karvezető, 2002. óta volt Csömör Díszpolgára.

 

17.) November 10-én közbiztonsági értekezleten vett részt Fábri István polgármester Pécelen.

 

18.) November 12-én orgona bemutató koncertet tartottak a csömöri református templomban. Az új orgonát Palúr János Liszt Ferenc-díjas orgonaművész mutatta be, a koncert ingyenes volt, önkéntes alapon gyűjtöttek adományokat a kárpátaljai magyar családok megsegítésére. A megjelent vendégek mellett Esztergály-Előd Gábor református lelkész külön köszöntötte Veres Sándor Duna-melléki egyházkerületi főjegyzőjét, Dr. Tuzson Bence országgyűlési képviselőt és Fábri István polgármestert.

 

19.) November 15-én a csömöri ravatalozó felújítása és a temető fejlesztése  tárgyában egyeztetett Fábri István polgármester, Tormay-Lesták Mária alpolgármester, Dr. Katona Péter jegyző, Benkó Gábor műszaki osztályvezető, Pető Gábor katolikus plébános, Kendeh Péter evangélikus lelkész és Sebestyén Szilvia az Antea Kft. képviselője a Polgármesteri Hivatal tanácstermében.

 

20.) November 18-án a Népjóléti és Kulturális Bizottság tartotta ülését a Polgármesteri Hivatal tanácstermében Szántóné Hermányos Mária elnöklete mellett.

 

21.) Fejlesztések, jelentősebb felújítások:

21.1.) Közterületi felújítások, fejlesztések

21.1.1.) A tereprendezés befejeződött, a dréncsövek fektetése, a vízbevezetés és a villanyszerelési munkálatok zajlanak.

21.1.2.) Az atlétikai pálya fejlesztése folyamatban van, a munkálatok a végéhez közelednek.

 

21.2.) A Csömöri Községgondnokság és a Csömöri Településszolgáltató Nonprofit Kft. kivitelezésében zajló jelentősebb karbantartási, felújítási munkák:

21.2.1.) A HÉV-Állomás pihenő parkjában a térkövezés elkészült, bruttó 1.900.000,- Ft értékben.

21.2.2.) Elkészült a „krízislakás” a Géza fejedelem utca 3. szám alatt.

 

******

 

—Az önkormányzat közmeghallgatást tart 2021. december 2-án a Petőfi Sándor Művelődési Házban.

—A következő képviselő-testületi ülést 2021. december 9-én tartja az önkormányzat.

 

Fábri István s. k.

polgármester

Megszakítás