Search

Üdvözöljük!

Search
Search

A legutóbbi képviselő-testületi konzultáció óta történt fontosabb települési események és önkormányzati intézkedések

2021 február 08. –
Polgármesteri beszámolók

Fábri István polgármester beszámolója a 2020. november 19. – 2020. december 15. közötti időszakról.

(Készült Csömör Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2020. december 15-i egyeztetésére.)

 

– Összefoglalás –

 

1.)Csömör Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete november 19-én tartotta

a Veszélyhelyzet időszakában soron következő egyeztetését, melyen a képviselők döntöttek a Rákóczi utca 4. szám alatti szolgálati lakásbérleti  szerződésének meghosszabbításáról, az Átjátszó állomással kapcsolatos szerződés megkötéséről a Vodafone Magyarország Zrt.-vel önkormányzati ingatlan bérbeadásáról, Közbeszerzés kiírásáról új bölcsőde építésére, Költségkeret meghatározásáról  a Vízmű soron található Kitekintő pont és környezete közbiztonsági helyzetének javítására.

 

2.) November 21-én termelői és bolhapiacot tartottak a Hősök terén.

 

3.) November 26-án Fábri István polgármester és Balázs Ildikó, az Auchan kereskedelmi igazgatója járványügyi kérdésekben egyeztettek a polgármesteri hivatal tanácstermében.

 

4.) November 27-én dr. Tuzson Bence országgyűlési képviselő, államtitkár egyeztető megbeszélést tartott a körzetéhez tartozó települések részvételével, melyen arról tájékoztatta a résztvevőket, hogy a kormány december közepére várja a vírus tetőzését. Az egyeztetésen Dióssi Csaba Dunakeszi, Pásztor Béla Veresegyház, Balogh Csaba Göd, dr. Vass György Fót, Klement János Csomád, dr. Pásztor László Erdőkertes és Fábri István Csömör polgármestere a vírushelyzet települési sajátosságait ismertették

 

5.) November 29-én az önkormányzat a község több pontján, Hősök terén, Béke téren, Laky parkban, Majorszegi játszótéren és az egészségház parkjában adventi koszorúkat helyezett ki. A gyönyörű installációkat a Csömöri Virágállomás és a Nefelejcs Virágüzlet készítette.

 

6.) Az adventi időszakban, a járványügyi helyzetre való tekintettel minden vasárnap 16.00 órától élőben megtekinthető az adventi gyertyagyújtás és igehirdetés a Csömör TV Youtube csatornáján. A gyertyagyújtások az élő adást követően is megnézhetőek a csatornán.

 

7.) December 4-én termelői és bolhapiacot tartottak a Hősök terén.

 

8.) December 7-én a Német Nemzetiségi Önkormányzat Drahos Réka Dalma elnök vezetésével a Szabadság úti patakhíd mellett, a Nepomuki Szent János szoborkert elé német nyelvű helytörténeti-tanösvény táblát állítottak.

 

9.) December 7-én az Ügyrendi, Közbiztonsági és Közlekedési Bizottság tartott online egyeztetést Pásztor Sándor elnök vezetésével.

 

 

10.) December 9-én a Magyar Önkormányzatok Szövetsége online elnökségi ülést tartott  Dr. Gémesi György vezetésével. Az ülésen a Felügyelő Bizottság elnökeként Fábri István is részt vett.

 

11.) December 9-én a Környezetvédelmi, Településfejlesztési és Sport Bizottság tartott online egyeztetést Tihanyi Ferenc elnökletével.

 

12.) December 10-én Intézményvezetői értekezletet tartottak a Polgármesteri Hivatal tanácstermében két részletben a járványügyi helyzetre való tekintettel, melyen elsősorban az aktuális járványügyi egyeztetések folytak.

 

13.) December 11-én a Pénzügyi-, Ellenőrző és Vállalkozói Bizottság tartott online egyeztetést Eigler Tamás elnök vezetésével.

 

 

 

Fábri István s. k.

polgármester

Megszakítás