Search

Üdvözöljük!

Search
Search

A legutóbbi képviselő-testületi ülés óta történt fontosabb települési események és önkormányzati intézkedések

2017 április 07. –
Polgármesteri beszámolók

Fábri István polgármester beszámolója a 2017. március 02. – március 30. közötti időszakról

(Készült Csömör Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2017. március 30-i ülésére.)

 

– Összefoglalás –

 

1.) Csömör Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete március 2-án tartotta rendes ülését, melyen a testület több helyi rendelet módosítása mellett, kilátó építése céljából történő ingatlanvásárlásról is döntött. A képviselők kiválasztották a kivitelezőt az Erkel Ferenc utca aszfaltozási munkálataihoz, valamint pályázatot írtak ki a Petőfi Sándor Művelődési Ház igazgatói álláshelyének betöltésére.

 

2.) Március 4–5. között tartották a hagyományőrző Téltemető című rendezvényt Torockón, Csömör erdélyi testvértelepülésén. Az eseményen a csömöri küldöttség tagjaiként többek között dr. Katona Péter jegyző, Tihanyi Ferenc képviselő és Kulich Gábor a Csömöri Települési Szolgáltató Nonprofit Kft. ügyvezetője vettek részt.

 

3.) Március 5-én zárult a több mint fél évszázados múltra visszatekintő, egyhetes farsangi imahét a helyi evangélikus gyülekezet közösségi házában, illetve a templomban.

 

4.) Március 6-án Településfejlesztési Fórumot tartottak a Polgármesteri Hivatal tanácstermében. A Képviselő-testület által szervezett rendezvényen a település fejlesztési terveit ismertette Fábri István polgármester a meghívott csömöri szervezetek, intézmények, egyházak képviselőivel, illetve a jelentősebb gazdasági szereplők képviselőivel, a település díszpolgáraival és elismert személyiségeivel. Emellett a fórumon a csendrendelet bevezetésének lehetőségeit is megvitatták a résztvevők, amelyet Pásztor Sándor képviselő, az Ügyrendi, Sport- és Közbiztonsági Bizottság elnöke terjesztett elő. A Képviselő-testület részéről jelen volt a fórumon Eigler Tamás, dr. Hülizer Katinka, Kadók Ferencné, dr. Szarka Zsuzsanna, Szántóné Hermányos Mária és Tihanyi Ferenc is.

 

5.) Március 7-én tartotta ülését a Helyi Tervtanács Király Noémi főépítész vezetésével a Polgármesteri Hivatalban.

 

6.) Március 8-án a Közbiztonsági Alapítvány Kuratóriumi ülése zajlott a Polgármesteri Hivatal tanácstermében dr. Vermes Péter elnöklete mellett.

 

7.) Március 9-én intézményvezetői értekezletet tartott Fábri István polgármester az önkormányzati intézmények, illetve önkormányzati tulajdonú nonprofit kft.-k vezetőinek részvételével a Polgármesteri Hivatalban.

 

8.) Március 9-én a Népjóléti és Kulturális Bizottság tartotta ülését a Polgármesteri Hivatalban dr. Szarka Zsuzsanna elnöklete mellett.

 

9.) Március 9-én a Német Nemzetiségi Önkormányzat Csömör tartotta ülését a Polgármesteri Hivatal tanácstermében Dunavölgyi Illés Sándorné elnök vezetésével.

 

10.) Március 13-án a Csömöri Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat ülésezett a Csömöri Tót Hagyományok Házában Szabó Erzsébet elnök vezetésével.

 

11.) Márc. 14-én a  Településfejlesztési és Környezetvédelmi  Bizottság  ülésezett Tihanyi Ferenc elnöklete mellett.

 

12.) Március 15-én, ötödik alkalommal tartottak gyalogtúrát Isaszegre az 1848-1849-es Forradalom és Szabadságharc híres csatájának emléket állító Honvéd szoborhoz, mint a kistérség legjelentősebb ’48-as emlékművéhez. Az önkormányzat koszorúját Fábri István polgármester és dr. Katona Péter jegyző, a Csömöri Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat koszorúját pedig Magyar Márk és Sipos Tamás helyezték el.

 

13.) Március 15-én a hagyományok szerint zajlott Csömörön a nemzeti ünnepi megemlékezés az 1848-1849-es Forradalom és Szabadságharc tiszteletére. A Petőfi emléktáblánál Zakócs János a Mátyás Király Általános Iskola 7. b osztályos tanuló szavalatának meghallgatása után a település vezetése, a nemzetiségi önkormányzatok, a helyi civil szervezetek és az országos politikai pártok helyi szervezetei helyezték el koszorúikat. Csömör Nagyközség Önkormányzata nevében Fábri István polgármester és dr. Szarka Zsuzsanna önkormányzati képviselő koszorúzott. Ezt követően a Petőfi Sándor Művelődési Házban kulturális műsorral folyatódott a megemlékezés. Ünnepi beszédet mondott Kadók Ferencné önkormányzatiképviselő. A kulturális műsorban Huszárik Kata színművész, a Mátyás Király Általános Iskola 7. évfolyamának diákjai, a Krammer Teréz Zeneiskola fúvószenekara és növendékei, a Vox Animi Vegyeskar, valamint a Csicsörke Néptánccsoport műsorát tekinthették meg az érdeklődők. Az idén Csömör Községért Emlékérem kitüntetésben dr. Paulovics Mihály korábbi településvezető részesült. Az elismerő oklevelet Fábri István polgármester és Tormay-Lesták Mária alpolgármester adták át.

 

14.) Március 17-én tartották a IV. Regionális német nemzetiségi énekversenyt a Petőfi Sándor Művelődési Házban, melynek az idén a Német Nemzetiségi Önkormányzat Csömör volt a házigazdája.

 

15.) Március 18-án ismét sok termelőt és vásárlót vonzott a termelői és bolhapiac a Hősök terére.

 

16.) Március 20-án a Szociális Alapszolgáltatási Központban tartott tájékoztatást Fábri István polgármester, dr. Szarka Zsuzsanna népjóléti bizottsági elnök és Benkó Gábor műszaki osztályvezető az intézményt érintő ez évi fejlesztési tervekről.

 

17.) Március 20-án Fábri István polgármester a szép korú Somod Istvánné Nektár u. 109.sz. alatti lakost 90. születésnapja alkalmából köszöntötte és adta át Orbán Viktor miniszterelnök üdvözlő oklevelét.

 

18.) Március 20-án tartotta ülését a Pénzügyi, Ellenőrző és Vállalkozói Bizottság Eigler Tamáselnökletével aPolgármesteri Hivatalban.

 

19.) Március 21-én tartotta ülését a Helyi Tervtanács Király Noémi főépítész vezetésével a Polgármesteri Hivatalban.

 

20.) Március 21-én az Ügyrendi, Sport- és Közbiztonsági Bizottság ülését Pásztor Sándor elnök vezette a Polgármesteri Hivatal tanácstermében.

 

21.) Március 23-án a Népjóléti és Kulturális Bizottság tartotta ülését a Polgármesteri Hivatalban dr. Szarka Zsuzsanna elnöklete mellett.

 

22.) Március 23-án Ófalu, Kakas-telep, Kálvária alatti településrészen élők számára fejlesztési fórumot, közös egyeztetést tartott a Képviselő-testület. A fórumon az érintett településrészek eddig megvalósult és tervezett fejlesztéseivel kapcsolatos lakossági véleményekre volt kíváncsi az önkormányzat, mert ezeket figyelembe véve kívánja véglegesíteni a 2017–2021. közötti időszak Közösségi tér- és Közterület-fejlesztési programjának elképzeléseit. A fórumon Fábri István polgármester, illetve a településrészekért felelős önkormányzati képviselők, Tihanyi Ferenc és Szántóné Hermányos Mária ismertették a fejlesztési elképzeléseket és válaszoltak kérdésekre. Részt vett az egyeztető fórumon a Képviselő-testület több tagja, dr. Hülitzer Katinka, dr. Szarka Zsuzsanna és Pásztor Sándor is.

 

23.) Március 25-én Olasz fúvósok koncertje címmel az olaszországi Bolognából érkezett Junior Jazz Band és a La Bononcini Baby Band zenekarok adtak nagy sikerű koncertet a Csömöri Ifjúsági Fúvószenekar közreműködésével a Petőfi Sándor Művelődési Házban. A rendezvényen az önkormányzat nevében Szántóné Hermányos Mária képviselő, a Népjóléti és Kulturális Bizottság elnökhelyettese köszöntötte a vendégeket.

 

24.) Március 26-án CitCat Táncversenyt rendeztek a Csömöri Sportcsarnokban. A nyerteseknek járó díjakat dr. Szarka Zsuzsanna képviselő, a Népjóléti és Kulturális Bizottság elnöke adta át a Csömör Sportcsarnokban.

 

25.) Március 28-án a Tót Hagyományok házában zajlott egyeztetés Hollerné Racskó Erzsébet az Országos Szlovák Önkormányzat elnöke, Fábri István polgármester és Szabó Erzsébet a Csömöri Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat elnöke részvételével a helyi szlovák-tót hagyományápolás, valamint a nemzetiségi oktatás, nevelés helyzetéről.

 

26.) Március 28-án az Önkormányzat új fórumlehetőséget indított útjára Csömöri Vállalkozói Klub címmel, mely a helyi vállalkozások, cégek működéséhez, fejlesztéséhez szükséges lehetőségekről nyújt tájékoztatást. Fábri István polgármester köszöntötte a megjelenteket, majd a meghívott előadók előadásai következtek. Az eseményen Pásztor Sándor és Szántóné Hermányos Mária képviselők is részt vettek.

 

27.) Március 29-én a Csömöri Evangélis Gyülekezeti Házban tartotta kihelyezett ülését a Magyar Közmédia Kuratóriuma dr. Fábri György elnök vezetésével. Az eseményen Johann Gyula az evangélikus gyülekezet, Fábri István polgármester az Önkormányzat nevében köszöntötte a testület tagjait.

 

28.) Március hónapban az Önkormányzat vezetői és szakemberei több alkalommal tartottak személyes egyeztetést az ez évi fejlesztésekben érintett utcák lakóival, a megvásárlás alatt álló ingatlanok képviselőivel és több gazdasági terület fejlesztésében érdekelt ingatlantulajdonosokkal.

 

29.) Fejlesztések:

1.) Március közepén elkezdődött az Erkel Ferenc utca József Attila utca–Arany János utca közötti szakaszának aszfaltozása önkormányzati önerős fejlesztésként, az Ecospektrum Kft. kivitelezésében.

2.) Március végén elkezdődött a Petőfi Sándor utcai járda Szabadság út–Jókai utca utca közötti szakaszának teljes felújítása a Csömöri Községgondnokság kivitelezésében.

3.) Az elmúlt időszakban több intézményünkben is történtek gépjárműbeszerzések:

A Csömöri Sport és Szabadidő-szervező Kft.-nél: 2db Titanium felszereltségű Ford Transit Tourneo Custom – típusú kisbusz;

A Szociális Alapszolgáltatási Központnál: Wolksvagen Caddy

A Csömöri Községgondnokságnál: BobCat E14

A Csömöri Települési Szolgáltató Nonprofit Kft-nél: IVECO C25C 2008;

 

*****

 

—  Április 20-án Újtelep-Hőstelep településrészi fórum lesz, mely az általános iskolában kerül megrendezése.

 

— A következő rendes képviselő-testületi ülésre 2017. április 27-én kerül sor.

 

 

Fábri István s. k.

polgármester

Megszakítás