Search

Üdvözöljük!

Search
Search

A legutóbbi képviselő-testületi ülés óta történt fontosabb települési események és önkormányzati intézkedések

2017 július 11. –
Polgármesteri beszámolók

Fábri István polgármester beszámolója a 2017. május. 25. – 2017. június 8. közötti időszakról

(Készült Csömör Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2017. június 8-i ülésére.)

– Összefoglalás –

 

1.) Csömör Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete május 25-én tartotta rendes ülését, melyen a testület gratulált Batki Lászlónak, a Honvéd Férfikar tagjának és bariton szólama vezetőjének és dr. Marinovich Endrének VERITAS Történetkutató Intézet főigazgató-helyettesének, akik az idén állami kitüntetésben részesültek. A képviselők több helyi rendeletet módosítottak, ezenkívül elindították a Csömöri Egészségház kivitelezésének közbeszerzési eljárását. Az év pedagógusa díj odaítéléséről is ezen az ülésen döntöttek.

 

2.) Május 28-án a Borostyán Csömöri Családok Élményszervező Egyesülete szervezésében Gyereknapi rendezvényt tartottak a Csömöri Horgásztónál.

 

3.) Május 29-én Sinka István: Nevem a végtelenben című, a 88. Ünnepi Könyvhétre megjelenő csömöri kiadású kötet előadással egybekötött ünnepélyes könyvbemutatójának adott otthont a Sinka István Községi Könyvtár. Az est háziasszonya dr. Szarka Zsuzsanna képviselő köszöntötte a vendégeket: Medvigy Endre irodalomtörténészt, a kötet szerkesztőjét, Sinka Zoltán szaktanácsadót, a költő fiát és Szabó András előadóművészt.

 

4.) Május 30-án tartotta ülését a Helyi Tervtanács Király Noémi főépítész vezetésével a Polgármesteri Hivatalban.

 

5.) Május 31-én a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati dolgozók Szakszervezetének elnöke Boros Péterné és pest megyei titkára Szabó F. Attila tartottak tájékoztatást a szervezet tevékenységéről és a csatlakozási lehetőségekről a Polgármesteri Hivatal tanácstermében a hivatali dolgozók és az önkormányzati intézmények megjelent képviselői részére.

 

6.) Június 1-jén Majorszegi településrészen élők számára fejlesztési fórumot, közös egyeztetést tartott a Képviselő-testület az érintett településrészen eddig megvalósult és tervezett fejlesztéseivel kapcsolatban az Összefogás Rehabilitációs Központban. A fórumot Fábri István polgármester, illetve a településrészekért felelős önkormányzati képviselők Eigler Tamás és Madarasné dr. Hülitzer Katinka vezette és válaszolt a megjelent polgárok javaslataira. Az eseményen Kadók Ferencné képviselő, dr. Katona Péter jegyző és Benkó Gábor műszaki osztályvezető is részt vettek.

 

7.) Június 2-án Fábri István polgármester és Eich László dunakeszi tankerületi igazgató a Polgármesteri Hivatalban egyeztetett a helyi általános iskola és zeneiskola fejlesztéseiről és egyéb, az intézményeket érintő kérdésekről.

 

8.) Június 2-án hagyományos Pedagógus napi rendezvényt szervezett Csömör Nagyközség Önkormányzata a Petőfi Sándor Művelődési Házban, melyen Fábri István polgármester köszöntötte a csömöri pedagógusokat és intézményi dolgozókat. Az idén „Az év pedagógusa” díjat Tóth Lászlóné és Turnovszky Tamás, a Csömöri Mátyás Király Általános Iskola pedagógusai vehették át. A kitüntetetteket Tormay-Lesták Mária alpolgármester és dr. Szarka Zsuzsanna képviselő méltatta. A rendezvényen az Önkormányzat részéről Madarasné dr. Hülitzer Katinka képviselő is részt vett.

 

9.) Június 3-án helyezték örök nyugalomra Nagy Gyula nyugalmazott református lelkészt a csömöri temetőben, a temetési szertartást Bölcskei Gusztáv református püspök celebrálta.

 

10.) Június 4-5. közötta hagyományok szerint a megszokott rendben zajlottak a helyi egyházi közösségek pünkösdi alkalmai.

 

11.) Június 6-án az Ügyrendi, Sport- és Közbiztonsági Bizottság, illetve a Településfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság közös lakossági egyeztető fórumot tartott a Híd utca, továbbá a Kistarcsai út környékén lakók számára a tervezett forgalmi rend változásokkal kapcsolatban  a Polgármesteri Hivatal tanácstermében. Az önkormányzatot Pásztor Sándor és Tihanyi Ferenc képviselők, valamint Benkó Gábor műszaki osztályvezető képviselték.

 

12.) Június 7-én a Bíráló Bizottság Egészségház közbeszerzés témában tartott, ülést, melyen többek között szükségessé vált a közbeszerzési eljárás ismételt előkészítése, tekintettel arra, hogy a 2017. június 1-i jogszabály változások az eljárás újraindítását tették szükségessé. Az ülésen a bizottság tagjai, dr. Katona Péter jegyző, Marosi Éva pénzügyi osztályvezető és Benkó Gábor műszaki osztályvezető voltak jelen.

 

13.) Sport:

A 2016-2017 bajnoki évet a csömöri csapatok az alábbiak szerint zárták:

Kézilabda: női kézilabdacsapat megyei első helyezett, míg a férfiak NB II. 4. helyen végeztek, Junior csapat NB II. 3. helyet érték el.

Futbal:

Nagypályás focicsapat Megye II-ben a 11. helyen végzett, a Rubeola várhatóan NB II. 3. helyet fogja megszerezni – holnap lesz a meccs.

A bringások készülnek a hétvégi Országos Bajnokságra, mely Nagykovácsiban kerül megrendezésre.

 

14.) Fejlesztések:

1.) Elkészült a Szabadság úton a Zöldfa étterem előtti esővíz elvezetés hibájának javítása a gondnokság és Komjáti Design Kft. kivitelezésében, bruttó 3.200.000,- Ft értékben.

2.) Arany János utcai árok beszakadásának helyreállítása zajlik.

 

*****

 

— Június 8-11. a település legnagyobb közösségi eseménye, a Csömöri Napok rendezvénysorozat várja az érdeklődő csömöri polgárokat.

 

— Június 18-án kerül megrendezésre az Úrnapi körmenet.

 

— Június 24-25. között az 5. Bringafesztivál várja az érdeklődőket a Bulgárkertben.

 

— A következő rendes képviselő-testületi ülésre 2017. június 29-én kerül sor.

 

Fábri István s. k.

polgármester

 

Megszakítás