Search

Üdvözöljük!

Search
Search

A legutóbbi képviselő-testületi ülés óta történt fontosabb települési események és önkormányzati intézkedések

2017 szeptember 04. –
Polgármesteri beszámolók

Fábri István polgármester beszámolója a 2017. június 8 – június 29. közötti időszakról.

(Készült Csömör Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2017. június 29-i ülésére.)

 

– Összefoglalás –

 

1.) Csömör Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete június 8-án tartotta rendes ülését, melyen pályáztatás útján a képviselők új szolgáltatót választottak a gyermek- és szociális étkeztetés feladatainak ellátására; elfogadták a Csömöri Települési Értéktár múlt évi beszámolóját és évi munkatervét; az átmenő forgalom csökkentése érdekében új forgalmi rendet határoztak meg a Kistarcsai út és a Híd utca környékére.

 

2.) Június 8–11. között tartottuk a XXIV. Csömöri Napok rendezvénysorozatot, a rendezvény házigazdája a Petőfi Sándor Művelődési Ház, Szeltner László igazgató vezetésével és Csömör Nagyközség Önkormányzata volt. A hagyományokhoz híven neves és ismert előadók mellett helyi hagyományőrző csoportok, modern táncok is helyet kaptak a színpadon, míg színes gyermek programok, borfalu, kirakodó vásár is várta a közönséget. A rendezvény keretén belül Fábri István polgármester, Válé Flórián a Csömöri Sport és Szabadidő-szervező Nonprofit Kft. ügyvezetője, valamint Tihanyi Ferenc képviselő adta át az elismerő díjakat a csömöri kézilabda és Futsal csapatok részére.

 

3.) Június 12-én Pénzügyi, Ellenőrző és Vállalkozói Bizottság rendkívüli ülést tartott Eigler Tamáselnökletével aPolgármesteri Hivatalban az Egészségház közbeszerzési cég kiválasztása tárgyában.

 

4.) Június 13-án tartotta ülését a Helyi Tervtanács Király Noémi főépítész vezetésével a Polgármesteri Hivatalban.

 

5.) Június 13-án a Népjóléti és Kulturális Bizottság tartotta ülését a Polgármesteri Hivatalban dr. Szarka Zsuzsanna elnöklete mellett.

 

6.) Június 14-én a Csömöri Közbiztonsági Alapítvány Kuratóriuma ülésezett a Polgármesteri Hivatal tanácstermében Dr. Vermes Péter elnök irányításával.

 

7.) Június 15-én a Településfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság ülésezett Tihanyi Ferenc elnöklete mellett a Polgármesteri Hivatalban.

 

8.) Június 16-án a Nefelejcs Művészeti Óvoda Laky utcai óvoda épületében megtartott alkalmazotti értekezleten Fábri István polgármester is részt vett.

 

9.) Június 17-én, a havi szokásos Termelői és bolhapiac okán népesült be a Hősök tere.

 

10.) Június 18-án zajlott az Úrnapi virágszőnyeg és Körmenet a római katolikus egyházközség szervezésében. Görbe József plébános mellett az úrnapi szentmisét celebrálta és a körmenetet  vezette Bosák Nándor, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye püspöke.

 

11.) Június 19-én tartotta ülését a Pénzügyi, Ellenőrző és Vállalkozói Bizottság Eigler Tamáselnökletével aPolgármesteri Hivatalban.

 

12.) Június 19-én zajlott a Csömöri Krammer Teréz Zenei Alapfokú Művészeti Iskola tanévzáró ünnepsége, melyen a tanévet  Ráduly Ildikó igazgató búcsúztatta, a tankerületi dicséreteket Eich László tankerületi igazgató adta át, az eseményen Fábri István polgármester képviselte az önkormányzatot.

 

13.) Június 20-án Csömör Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete rendkívüli ülést tartott, melynek témája a Csömöri Egészségház közbeszerzési eljárásának elindítása volt.

 

14.) Június 20-án az Ügyrendi, Sport- és Közbiztonsági Bizottság ülését Pásztor Sándor elnök vezette a Polgármesteri Hivatal tanácstermében.

 

15.) Június 21-én tartották a Csömöri Mátyás Király Általános Iskola tanévzáró ünnepségét, melyen az ünnepi beszédet Bátovszky János igazgató, valamint Eich László tankerületi igazgató mondták. Csömör Nagyközség Önkormányzatát Tormay-Lesták Mária alpolgármester képviselte.

 

16.) Június 24–25-én került megrendezésre a V. Csömöri Bringafesztivál a Bulgárkertben. Június 24-én a kb. 68 km-es Kistérségi kerékpáros körtúra került megrendezésre, melynek fő célja a mozgás mellett a környező települések kulturális és természeti értékeinek felfedezése volt. Június 25-én az MTB XCO Csömör Nagydíjnak adott otthont a Bulgárkert, ezzel párhuzamosan a csömöri evangélikus templomkertben gyülekeztek a bringás istentisztelet résztvevői. Az igét hirdette Johann Gyula lelkész, míg a bringás áhitatot Németh Zoltán lelkész, a Magyarországi Evagélikus Egyház Országos Irodája Gyülekezeti és Missziói Osztályának vezetője végezte a  hagyományos istentisztelet keretében. A rendezvény fő szervezői Csömör Nagyközség Önkormányzata, a Csömöri Kerékpár Szakosztály Valter Tibor vezetésével, a Csömöri Sport és Szabadidő-szervező Nonprofit Kft. Válé Flórián ügyvezető koordinálásával, valamint a Petőfi Sándor Művelődési Ház Szeltner László igazgató segítségével. Az eseményen Fábri István polgármester, Szántóné Hermányos Mária és Tihanyi Ferenc képviselők is részt vettek.

 

17.) Június 26-án a Dezsőfia utca önerős aszfaltozásáról lakossági egyeztetés zajlott az Összefogás Ipari Szövetkezet épületében Eigler Tamás képviselő és Benkó Gábor műszaki osztályvezető vezetésével.

 

18.) Június 27-én tartotta ülését a Helyi Tervtanács Király Noémi főépítész vezetésével a Polgármesteri Hivatalban.

 

19.) Fejlesztések:

-Öt középületünket érintő energetikai pályázat (KEHOP 5.2.9.) kivitelezési munkái a Krammer Teréz Zeneiskola hőszigetelési munkáival megkezdődtek;

A Csömöri Községgondnokság által végzett beruházások:

–         – a Szociális Alapszolgáltatási Központnál elkezdődtek a hátsó szomszéd felőli kerítésépítés munkái, valamint a sátor alatti térkövezés;

–          a Tót Hagyományok  Házánál a csapadékvíz elvezetés külső munkái zajlanak;

–          a Laki utcai óvoda lábazatburkolásának munkálatai is elkezdődtek;

a Petőfi Sándor Művelődési Házban megkezdődött a színpad szélesítése;

a Kacsóh P. úti óvoda elektromos hálózatának felújítása is megkezdődött.

 

*****

— Augusztus 20-án hagyományos Szent István napi ünnepi programokat tartanak a nagyközségben.

– Július 24. – augusztus 6. között közigazgatási szünet lesz a Polgármesteri Hivatalban.

— A következő rendes képviselő-testületi ülésre 2017. szeptember 7-én kerül sor.

 

 

Fábri István s. k.

polgármester

 

Megszakítás