Üdvözöljük!

A legutóbbi képviselő-testületi ülés óta történt fontosabb települési események és önkormányzati intézkedések

2016 március 21. –
Önkormányzati, települési hírek

Fábri István polgármester beszámolója a 2016. február 18. – 2015. március 17. közötti időszakról.

 

(Készült Csömör Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. március 17-i ülésére.)

 

– Összefoglalás –

 

1.) Csömör Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete február 18-án tartotta rendes ülését, melyena testület elfogadta a 2016. évi költségvetést. A képviselők ezen kívül pályázatot írtak ki az iskola-egészségügyi védőnői álláshelyre, döntöttek a Csömör Községért Emlékérem idei díjazottairól, továbbá elfogadták a komposztálási programot.

 

2.) Február 20-án került sor a termelői és bolhapiacra, melynek ismét sok résztvevője volt.

 

3.) Február 20-án rendezték meg a Turnovszky István Kertbarát Kör hagyományos borversenyét a Petőfi Sándor Művelődési Házban.

 

4.) Február 20-22. között Csömör erdélyi testvértelepülése, Torockó polgármesterének, Szőcs Ferencnek a meghívására Tihanyi Ferenc önkormányzati képviselő és Válé Flórián, a Csömöri Sport- és Szabadidő-szervező Nonprofit Kft. ügyvezetője vett részt a torockói téltemetőn.

 

5.) Február 26-án a Gyöngyszemek címmel nyílt kiállítás a művelődési házban négy helyi iparművész-kézműves alkotásaiból.

 

6.) Március 1-jén intézményvezetői értekezletet tartott Fábri István polgármester az önkormányzati intézmények, illetve az önkormányzati tulajdonú nonprofit kft.-k vezetőinek részvételével a Polgármesteri Hivatalban.

 

7.) Március 1-jén a Településfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság tartotta ülését a Polgármesteri Hivatal tanácstermében Tihanyi Ferenc elnökletével.

 

8.) Március 1-jén az Ügyrendi, Sport- és Közbiztonsági Bizottság tartotta ülését Pásztor Sándor elnöklete mellett a Polgármesteri Hivatal tanácstermében.

 

9.) A Csömöri Mátyás Király Általános iskolában a szülői munkaközösség értekezletén Fábri István polgármester és Eigler Tamás pénzügyi bizottsági elnök tartott tájékoztatót a helyi iskolafejlesztési tervekről. A megbeszélésen részt vett Bátovszky János iskolaigazgató is.

 

10.) Március 3-án a Népjóléti és Kulturális Bizottság ülésezett a Polgármesteri Hivatalban dr. Szarka Zsuzsanna elnök vezetésével.

 

11.) Március 3-án a Turnovszky István Kertbarát Kör taggyűlést tartott a művelődési házban, ahol Eigler Tamás pénzügyi bizottsági elnök számolt be az önkormányzat költségvetéséről.

 

12.) Március 7-én a Pénzügyi, Ellenőrző és Vállalkozói Bizottság ülésezett a Polgármesteri Hivatalban Eigler Tamás bizottsági elnök vezetésével.

 

13.) Március 8-án a Polgármesteri Hivatal tanácstermében ülésezett a Helyi Tervtanács Király Noémi főépítész vezetésével.

 

14.) Március 8-án a Népjóléti és Kulturális Bizottság rendkívüli ülésén az iskola-egészségügyi védőnői álláshelyre jelentkező pályázók meghallgatására került sor. Az ülést dr. Szarka Zsuzsanna bizottsági elnök vezette.  

 

15.) Március 8-án került sor a Százszázalékos Átlátható Önkormányzatok Klubja alakuló egyeztető megbeszélésére az eDemokrácia Műhely Egyesület szervezésében. A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége Budapest, Damjanich utcai székhelyén megtartott egyeztetésen Zongor Gábor, a TÖOSZ főtitkára köszöntötte a megjelenteket. Az eseményen Fábri István polgármester is részt vett.

 

16.) Március 14-én, az idén már negyedik alkalommal tartottak gyalogtúrát Isaszegre az 1848-1849-es Forradalom és Szabadságharc híres csatájának emléket állító szoborhoz, mint a kistérség legjelentősebb ’-48-as emlékművéhez. Az önkormányzat koszorúját Fábri István polgármester és dr. Katona Péter jegyző helyezték el.

 

17.) Március 15-én a hagyományok szerint zajlott Csömörön a nemzeti ünnepi megemlékezés az 1848-1849-es Forradalom és Szabadságharc tiszteletére. A Petőfi emléktáblánál Ágó Gellért a Mátyás Király Általános Iskola 7. c osztályos tanuló szavalatának meghallgatása után a település vezetése, a nemzetiségi önkormányzatok, a helyi civil szervezetek és az országos politikai pártok helyi szervezetei helyezték el koszorúikat, majd a Petőfi Sándor Művelődési Házban kulturális műsorral folyatódott az ünnepi alkalom. Ünnepi beszédet mondott Fábri István polgármester. A kulturális műsorban Hűvösvölgyi Ildikó Kossuth díjas színművész, Patonai Katalin zongoraművész, a Magyar Rádió énekkarának tagja, helyettes korrepetitora, valamint a Csömöri Római Katolikus templom egyik kántora, és Kunszeri Márta fuvolaművész, a Magyar Állami Operaház zenekari tagja, továbbá a Mátyás Király Általános Iskola és a Furmicska Néptánc Együttes műsorát tekinthették meg az érdeklődők. Az idén Csömör Községért Emlékérem kitüntetésben Nagy Éva iparművész és Fogd József a Turnovszky István Kertbarát Kör tiszteletbeli elnöke részesültek. Az elismerő oklevelet Fábri István polgármester és Szántóné Hermányos Mária képviselő, a Népjóléti és Kulturális Bizottság elnökhelyettese adták át.

 

18.) Március 17-én egy erdélyi születésű, csömöri állampolgár tett állampolgársági esküt Fábri István polgármester előtt a Polgármesteri Hivatal tanácstermében.

 

19.) Februárban megkezdték Csömör sportcsapatai a 2016-os tavaszi idényt. Az NB II.-ben szereplő Csömör KSK férfi felnőtt kézilabda csapata sikeres bajnoki rajtot mondhat magáénak, hiszen eddig három alkalommal győztek (Dunaharaszti MTK és Gödöllői KC hazai pályán, Gyömrő VSK idegenben) és egy vereséget szenvedtek el (Gyöngyös U 23 idegenben). A Csömör KSK nagypályás futballcsapata két vereséggel kezdte az idényt a Pest Megyei II. osztályú bajnokságban (Szentendre VSE idegenben, Pilisszentiván SE hazai pályán). Az RFC Csömör NB I-es férfi futsal csapata eddig két hazai vereséggel kezdte az évet (Dunaferr DF Renalpin FC, Swietelsky Haladás VSE). futsal, NB I – RFC Csömör 2016-os mérkőzések: Aramis SE – RFC Csömör vereséget követően két győzelem született az MVFC-Berettyóújfalu és a Déli FC ellen.

20.) Január – március hónapokban Fábri István polgármester és Kun Péter, a Vo-Lan Kar Közlekedési Zrt. – Weekendbus  forgalmi vezetője a késő esti busz járatok bővítéséről, illetve a Laky sarki buszvégállomáson személyzeti tartózkodó és utas WC építéséről tartottak egyeztetéseket.

 

21.) Január elején két fontos kiadvány jelent meg: a Szemét-szemle folytatásaként a Hulladéknaptár Kulich Gábor a Csömöri Települési Szolgáltató Nonprofit Kft. munkatársának szerkesztésében, valamint a 2016. évi Adattár Fabók Katalin rendezvényszervező munkatársunk szerkesztésében.

  

******

 

– A következő rendes képviselő-testületi ülésre április 14-én kerül sor.

 

 

Fábri István s. k.

polgármester

Megszakítás