Üdvözöljük!

A legutóbbi képviselő-testületi ülés óta történt fontosabb települési események és önkormányzati intézkedések

2014 február 10. –
Önkormányzati, települési hírek

Fábri István polgármester beszámolója a 2013. december 19 – 2014. január 23. közötti időszakról.

(Készült Csömör Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. január 23-i ülésére.)

 

– Összefoglalás –

 

1.)    Csömör Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete december 19-én tartotta a 2013-as év utolsó ülését. A Helyi Építési Szabályzat rendeletének elfogadásával több mint 7 éves előkészítő-tervezői munka ért véget. A képviselők ezenkívül elfogadták a lakások és egyéb helyiségek 2014. évi bérleti díjait, a kedvtelésből tartott állatokra vonatkozó rendeletet, továbbá döntöttek a Petőfi utca felújítási keretösszegéről.

 

2.)    A karácsonyt megelőző időszakban az önkormányzati intézmények és a civil szervezetek hagyományos évzáró rendezvényeiket tartották. Fábri István polgármester és dr. Szarka Zsuzsanna önkormányzati képviselő, a Népjóléti Bizottság elnöke december 20-án a Szociális Alapszolgáltatási Központban látogatta meg az Idősek Klubjának tagjait, és köszöntötte egyúttal az intézmény dolgozóit. A polgármester és több képviselőtársa ezenkívül részt vett többek között az általános iskola, a zeneiskola, a művelődési ház és a sportcsarnok évzáró rendezvényén is.

 

3.)    December 21-én a Petőfi Sándor Művelődési Házban és a Hősök terén került sor a Mindenki karácsonya című eseményre, ahol a csömöri civil szervezetek, hagyományőrző csoportok látták vendégül az érdeklődőket, illetve mutatták be műsorukat.   

 

4.)    December 22-én tartották a negyedik, záró Adventi gyertyagyújtást a Hősök terén. A program alkalmával Görbe József római katolikus plébános és Dunavölgyiné Konczer Piroska szólt az egybegyűltekhez, továbbá a helyi római katolikus egyházközség énekkara adott műsort. A meghitt hangulatú eseményen Fábri István polgármester köszönte meg a Csömöri Német Nemzetiségi Önkormányzatnak a lelkes szervezőmunkát.

 

5.)    December 22-én a Vox Animi Egyesület kórusa hagyományos évzáró, karácsonyi koncertjére került sor a római katolikus templomban.

 

6.)    December 22-én a Sportcsarnokban első ízben került megrendezésre a Csömör Kupa Táncverseny a CIT-CAR Tánccsoport Egyesület szervezésében. Az egész napos rendezvényen 120 egyesület, 300 versenyzője mutatta be tánctudását. A  nagy sikerre való tekintettel hagyományteremtő jelleggel várhatóan jövőre is sor kerül a táncverseny megrendezésére

 

7.)    Karácsony alkalmával nem csak a családok, hanem a csömöri közösségek, szervezetek és intézmények is saját maguk által szervezett, hagyományos összejöveteleket tartottak. A karácsonyi ünnepekhez hasonlóan szerencsére szilveszterkor sem tapasztaltak a rendvédelmi szervek rendkívüli eseményeket.

 

8.)    December 23. és január 5. között első alkalommal tartott közigazgatási-hivatali szünetet az önkormányzat.

 

9.)    Január 2–5. között mobil, műanyag korcsolyapályát telepített az önkormányzat a Kispályára. A gyermekes családok körében nagy sikert arató szabadidős program ideje alatt a Csömöri Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat segítői tették még hangulatosabbá az időtöltést forró teával és szlovák gasztronómiai különlegességekkel.

 

10.)                       Január 11-én a Csömöri Lovas LTKE Egyesülettartotta éves közgyűlését a XVI. kerületi Cinkotai TSZ majorban. Az egyesület vezetőinek Horváthné Jankovits Mónika  elnöknek és dr. Paizs Gábornak a meghívására az eseményen részt vett Fábri István polgármester és Válé Flórián, a Csömöri Sport és Szabadidő-szervező Nonprofit Kft. ügyvezetője, akik a szervezet és az önkormányzat közötti együttműködési lehetőségekről egyeztettek.

 

11.)                       Január 11-én a hagyományos Egészségügyi Bállal megkezdődött Csömörön a báli szezon. A színvonalas kulturális programot is nyújtó „első bál” házigazdája dr. Szarka Zsuzsanna gyermekorvos, önkormányzati képviselő és Cserhátiné Dula Ilona védőnő voltak. A rendezvényen a helyi egészségügy képviselői mellett számos neves vendég, az önkormányzatot Fábri István polgármester és Eigler Tamás, a Pénzügyi, Ellenőrző és Vállalkozói Bizottság elnöke képviselte.

 

12.)                       Január 13-án a Polgármesteri Hivatalban tartott egyeztetést a négy történelmi egyház és az önkormányzat. Az elsősorban a temető működtetési kérdéseit megvitató találkozón Görbe József római katolikus plébánossal, Johann Gyula evangélikus, Eszes Zoltán baptista és Esztergály Előd református lelkésszel egyeztetett Fábri István polgármester.

 

13.)                       Január 13-án a Pénzügyi, Ellenőrző és Vállalkozói Bizottság tartotta ülését a Polgármesteri Hivatalban Eigler Tamás bizottsági elnök vezetésével.

 

14.)                       Január 15-én rendkívüli képviselő-testületi ülésre került sor a Polgármesteri Hivatalban. Az ülésen a váratlanul gyorsan megjelent szilárd hulladékgazdálkodási pályázaton való részvételről döntöttek a képviselők, továbbá a központi gazdasági területen már elindított jelentős technológiai fejlesztéshez járult hozzá kis területű ingatlan felajánlásával az önkormányzat.

 

15.)                       Január 15-én az Oktatási-, Sport és Kulturális Bizottság ülésére került sor a Petőfi Sándor Művelődési Házban Tormay-Lesták Mária elnöklete mellett.

 

16.)                       Január 15-én a Polgármesteri Hivatalban tartotta ülését az Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottság Pásztor Sándor bizottsági elnök vezetésével.

 

17.)                       Január 16-án a Magyar Labdarúgó Szövetség fővárosi székházában egyeztetett a csömöri élőfüves futballpálya építéséről dr. Gudra Tamás gazdasági igazgató (MLSZ), Csuti György beruházási igazgató (MLSZ), illetve Fábri István polgármester és Válé Flórián, a Csömöri Sport és Szabadidő-szervező Nonprofit Kft. ügyvezetője.

 

18.)                       Január 16-án a Népjóléti Bizottság ülésére került sor a Polgármesteri Hivatalban dr. Szarka Zsuzsanna bizottsági elnök vezetésével.

 

19.)                       Január 20-án a Polgármesteri Hivatalban lakossági egyeztetésre került sor a Kakas-telep tervezett útépítéséről, melyen Fábri István polgármester mellett Juhos Dávid műszaki osztályvezető és a tervezéssel megbízott cég képviselői ismertették az elkészült műszaki terveket.

 

20.)                       Január 23-án három, Erdélyből származó, Csömörön lakó magyar személy tett állampolgársági esküt Fábri István polgármester előtt a Polgármesteri Hivatalban.

 

21.)                       Január 20–24. között zajlik az ökumenikus imahét. A hagyományos egyházi alkalmakon a település templomaiban, egyházi intézményeiben tartanak közös áhítatot a csömöri római katolikus, evangélikus, baptista és református egyházközösségek hívei.

 

*****

 

– Január 25-én szlovák bálra, február 1-jén Csicsörke farsangi bálra, február 8-án kertbarát farsangi bálra és február 15-én sportbálra kerül sor Csömörön.

 

– Január 26-án a Hősök terén a Csömöri Német Nemzetiségi Önkormányzat által szervezett emlékműavatásra kerül sor a településről elhurcolt német nemzetiségű polgárok emlékére.

 

– A következő rendes képviselő-testületi ülést 2014. február 13-án tartja az Önkormányzat.

 

 

Fábri István s. k.

polgármester

 

 

 

Megszakítás