Üdvözöljük!

A legutóbbi képviselő-testületi ülés óta történt fontosabb települési események és önkormányzati intézkedések

2017 szeptember 22. –
Polgármesteri beszámolók

Fábri István polgármester beszámolója a 2017. szeptember 7. – szeptember 21. közötti időszakról.

(Készült Csömör Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2017. szeptember 21-i ülésére.)

 

– Összefoglalás –

 

1.) Csömör Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete szeptember 7-én tartotta rendes ülését, melyen a képviselők a csapadékvíz elvezetési pályázat megvitatása mellett döntöttek az éjszakai buszközlekedés elindításának és működtetésének támogatásáról, valamint több önerős lakossági útépítésről.

 

2.) Szeptember 9-én hagyományteremtő céllal szakmai napot tartott edzőinek a Csömöri Sport és Szabadidő-szervező Nonprofit Kft., amelyen szakosztályaink és csapataink vezetői vettek részt a Csömöri Sportcsarnokban.

 

3.) Szeptember 9-én sok színes program és a Vízműsor utca, a Hortenzia utca lakói, valamint a Tere-fere Klub tagjai finom ételekkel várták a Középhegyi piknikre látogatókat. A program fő szervezői a Csömöri Civil Egyesület és Nagy Imre Hortenzia utcai lakos volt, a rendezvényt az Önkormányzat támogatta.

 

4.) Szeptember 9-én Csömör szlovákiai testvértelepülése, Mojmirovce (Ürmény) falunapi rendezvényén Martin Palka polgármester meghívásáravett részt Fábri István polgármester és Kadók Ferencné képviselő, valamint a Furmicska Néptáncegyesület  Szabó Erzsébet, a szlovák nemzetiségi önkormányzai elnökének vezetésével.

 

5.) Szeptember 11-én tartotta ülését a Pénzügyi, Ellenőrző és Vállalkozói Bizottság Eigler Tamáselnökletével aPolgármesteri Hivatalban.

 

6.) Szeptember 12-én tartotta ülését a Helyi Tervtanács Király Noémi főépítész vezetésével a Polgármesteri Hivatalban.

 

7.) Szeptember 12-én intézményvezetői értekezletet tartottak Fábri István polgármester vezetésével a Polgármesteri Hivatalban. Az értekezlet fő témája az intézményekben zajló felújítások, az őszi idénykezdet kérdései és a humán erőforrás helyzete volt. A megbeszélésen részt vett dr. Katona Péter polgármesteri hivatalvezető, Bátovszky János iskolaigazgató, Ráduly Ildikó zeneiskola igazgató, Unyi Tamara óvodaigazgató, Szeltner László művelődési ház igazgató, Hegyesiné Nagy Ibolya Szociális Alapszolgáltatási Központ vezető, Lukács Gábor községgondnokság vezető, Veresné Boda Mária könyvtárvezető és a két önkormányzati nonprofit kft. vezetője, Válé Flórián (sport kft.) és Kulich Gábor (településszolgáltató kft.).

 

8.) Szeptember 12-én az Ügyrendi, Sport- és Közbiztonsági Bizottság ülését Pásztor Sándor elnök vezette a Polgármesteri Hivatal tanácstermében.

 

9.) Szeptember 13–14-én a közbeszerzési eljárás keretében az egészségház pályázatra ajánlatot adó kivitelezők képviselőivel zajlott tárgyalásos egyeztetés Eigler Tamás beruházási tanácsnok vezetésével, amelyeken részt vett Benkó Gábor műszaki vezető, Szabó Attila közbeszerzési szakértő és Fábri István polgármester is.

 

10.) Szeptember 14-én a Magyar Önkormányzatok Szövetsége tartott szakmai fórumot Isaszegen, amelyen dr. Gémesi György elnök, gödöllői polgármester és Hatvan Miklós isaszegi polgármester meghívására több környékbeli polgármester, köztük Fábri István is részt vett a nagyközségi önkormányzat képviseletében.

 

11.) Szeptember 14-én a Népjóléti és Kulturális Bizottság tartotta ülését a Polgármesteri Hivatalban dr. Szarka Zsuzsanna elnöklete mellett.

 

12.) Szeptember 14-én a nagytarcsai Polgármesteri Hivatalban megtartott Közbiztonsági Fórumon dr. Katona Péter jegyző, Kis Sándor közterület-felügyelő és Berencsi László mezőőr vettek részt a nagyközség képviseletében. A térség közbiztonság helyzetéről szóló egyeztetést Lajmer György rendőr alezredes(Gödöllői Rendőrkapitányság) vezette.

 

13.) Szeptember 15-én lakossági egyeztető fórum zajlott a Formás utcai lakosok részére az önerős útépítéssel kapcsolatban dr. Katona Péter jegyző, Eigler Tamás beruházási tanácsnok és Benkó Gábor műszaki osztályvezető vezetésével.

 

14.) Szeptember 16-án ünnepelte 4 éves évfordulóját a termelői és bolhapiac a Hősök terén.

 

15.) Szeptember 16-án az immár 5 éves Béke téri esték című rendezvény várta az érdeklődőket a Felvári söröző teraszán. A finom falatokról Újfalusi Szabolcs, míg a jó hangulatról a Vox-Animi Vegyeskar, a Furmicska Néptáncegyesület és Csengeri Attila musicalszínész gondoskodott. Az esemény fő szervezője Takács László, a vegyeskar egyesületének vezetője, Csömörért Emlékérem kitüntetettje volt. Szintén ezen a napon a Csömöri Tót Hagyományaink Házában befőzőnapot tartottak a közönség számára.

 

16.) Szeptember 18-án Eich László Dunakeszi tankerületi igazgatóval tárgyalt Fábri István polgármester és Tormay-Lesták Mária alpolgármester a Polgármesteri Hivatalban a helyi általános iskola és zeneiskola fejlesztési lehetőségeiről.

 

17.) Szeptember 19-én a Képviselő-testület tagjai egyeztetést tartottak a Polgármesteri Hivatalban a Csömöri Egészségház építéséről és ütemezéséről.

 

18.) Fejlesztések, jelentősebb felújítások:

 

18.1.) Intézményi felújítások, fejlesztések

Öt önkormányzati intézményben zajlanak jelenleg épületenergetikai beruházások európai uniós pályázati forrásból.

1.1.) A Kacsóh P. utcai óvodában az önkormányzati önerős forrásból megvalósított elektromos rendszer felújítása után a pályázati támogatásokból megvalósuló épületenergetikaiberuházás is a befejezéséhez közeledik, jelenleg még a tetőszigetelési munkákat és a mobil épület szigetelési munkáit végzik.

1.2.) A Sportcsarnokban a tetőszigetelés megtörtént, a napelemek elhelyezése még folyamatban van.

1.3.) A Mátyás Király Általános Iskola Major úti épületében a nyílászárók cseréje megtörtént, jelenleg a külső szigetelés és homlokzat felújítása zajlik.

1.4.) A Krammer Teréz Zeneiskola és az általános iskola közös Szabadság úti épületében befejeződtek a felújítási munkálatok.

1.5.) A Szociális Alapszolgáltatási Központban az önkormányzati önerős munkálatok után ezekben a napokban kezdődnek a pályázati támogatásból megvalósuló épületenergetikai munkálatok.

 

 

 

 

18.2. Közterületi felújítások, fejlesztések

2.1.) Az Ulicska járdafelújítása jelenleg zajlik az Erzsébet utca és a Bitskey Gy. utca között a Csömöri Községgondnokság kivitelezésében, önkormányzati önerős beruházásban.

2.2.) A Sármány és a Körmendi utcák aszfaltozása és csapadékvíz elvezetési munkálatai zajlanak az Árla Kft. kivitelezésében, önkormányzati önerős beruházásban.

2.3.) A Rét utca, Páva és Laky bevezető utca közötti szakaszának aszfaltozási munkái a napokban fejeződnek be a Komjáti-Design Kft. kivitelezésében, önkormányzati önerős beruházásban.

2.4.) A Laky sarki buszvégállomás jegypénztárának és mosdójának építési munkálatai folynak a Csömöri Községgondnokság és több alvállalkozó kivitelezésében, az Önkormányzat és a Vo-Lan Kar Kft. közös finanszírozásában.

 

19.) Sport

Augusztusban és szeptemberben  elkezdték bajnoki szereplésüket a Csömör KSK sport csapatai: a női kézilabda csapat a Pest megyei I. osztályban, a férfi labdarúgó csapat a Pest megyei II. osztály Északi Csoportjában, az asztaliteniszezők a Pest megyei I. osztályban. A férfi kézilabda csapat az NB/II. Közép csoportjában szeptember 24-én játsszák első mérkőzésüket.

 

 

*****

 

– Szeptember 24-én csömöri sportnapot tartanak a sportcsarnokban és a szabadtéri sportközpontban. 

– Szeptember 30-án lesz a település második legnagyobb rendezvénye, a Szüreti mulatság.

 – A következő rendes képviselő-testületi ülésre 2017. október 19-én kerül sor.

 

 

 

Fábri István s. k.

polgármester

Megszakítás