Search

Üdvözöljük!

Search
Search

A legutóbbi képviselő-testületi ülés óta történt fontosabb települési események és önkormányzati intézkedések

2018 május 30. –
Polgármesteri beszámolók

Fábri István polgármester beszámolója a 2018. április 26. – 2018. május 24. közötti időszakról.

(Készült Csömör Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2018. május 24-i ülésére.)
 
– Összefoglalás –
 
 1. ) Csömör Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete április 26-án tartotta rendes ülését, melyen a képviselők elfogadták az önkormányzat gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak ellátásáról szóló beszámolót, döntöttek a Műfüves sportpálya befedésére – pályázati önrész biztosításáról, elfogadták a Gödöllői Rendőrkapitányság és a Csömöri Települési Szolgáltató Nonprofit Kft. 2017. évi beszámolóját.

 

2.) Május 1-jén, a munka ünnepén hagyományos majális programokra került sor. A Csömöri Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében, a Hősök terén Tót majális volt, amelyen a Furmicska Néptánc Egyesület hagyományőrző csoportjai mellett a térségből és Szlovákiából érkező néptánc együttesek is felléptek. A nemrég átadott régi strandtéten, idén másodszor a Csömöri Civil Egyesület szervezésében helytörténeti célú közösségi reggelizést tartottak, melyet egy 1135 lépés címet viselő rövid séta előzött meg a Pataksétányon.

 

3.) Május 2-án az Ibolya utca útépítése kapcsán lakossági fórumot tartottak az Összefogás Rehabilitációs Központ közösségi helyiségében. Az egyeztetésen Fábri István polgármester, Eigler Tamás beruházási tanácsnok és Sinkó Péter beruházási ügyintéző vettek részt az önkormányzat részéről.

 

4.) Május 3-án a Csömöri Közbiztonsági Közalapítvány Kuratóriuma ülésezett a Polgármesteri Hivatal tanácstermében dr. Vermes Péter elnöklete mellett.

 

5.) Május 3-án Dunakeszin tartották dr. Tuzson Bence országgyűlési képviselő mandátum-átadó ünnepségét, melyen a választási körzethez tartozó települések vezetői is részt vettek. Önkormányzatunkat Fábri István polgármester és dr. Katona Péter jegyző képviselte.

 

6.) Május 5-én tartották a hagyományos családi sportnapot a Mátyás Király Általános Iskola udvarán és a Csömöri Szabadtéri Sportközpontban.  

 

7.) Május 7-én tartották a Gödöllői Többcélú Kistérségi Társulás soros ülését a Gödöllői Királyi Váró tanácstermében a térség önkormányzati vezetőinek részvételével. A dr. Gémesi György gödöllői polgármester, társulási elnök vezetésével lezajlott ülés fő napirendi pontjai a társulás 2017. évi költségvetésének teljesítéséről szóló beszámoló, a 2018. évi költségvetésének elfogadása, illetve a Gödöllő-Hatvan vasúti fejlesztésről szóló tájékoztatások voltak. Önkormányzatunkat Fábri István polgármester képviselte az eseményen.

 

8.) Május 8-án Vácott, a DMRV Duna Menti Regionális Vízmű Zártkörűen Működő Részvénytársaság közgyűlésén Benkó Gábor műszaki osztályvezető képviselte az önkormányzatot A fő napirendi pont a társaság 2017. évi gazdálkodásának értékelése volt.

 

9.) Május 8-án Tőkei Gergő a csömöri Auchan Áruház igazgatójával, valamint Balázs Ildikó, az Auchan Magyarország Kft. vállalati kapcsolatok igazgatójával találkozott Fábri István polgármester és Miklós Daniella kommunikációs vezető. A Polgármesteri Hivatalban tartott megbeszélésen a település életében megatározó áruház és az önkormányzat jövőbeni együttműködési lehetőségeiről egyeztettek.

 

10.) Május 8-án a Településfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság ülésezett Tihanyi Ferenc elnöklete mellett.

 

11.) Május 9-én a nemzetiségi oktatás ügyében zajlott egyeztetés a Polgármesteri Hivatalban. Az egyeztetésen Fábri István polgármester, Tormay-Lesták Mária alpolgármester, Hollerné Racskó Erzsébet az Országos Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, Szabó Erzsébet, a Csömöri Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, Dunavölgyi Illés Sándorné, a Csömöri Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, Eich László, a Dunakeszi Tankerület igazgatója és Szabóné Forgács Gabriella szakmai igazgatóhelyettes, valamint Bátovszky János, a Mátyás Király Általános Iskola igazgatója és munkatársai vettek részt.

 

12.) Május 12-én második alkalommal rendezték meg a Boglárka-túrát, mely a Csömöri Körtúra éves nagy gyalogos teljesítménytúrája. A 19 km-es távra az idén mintegy 120 fő vállalkozott. A túrát Sipos Tamás programvezető és Berkes Evelin, a Polgármesteri Hivatal kommunikációs munkatársa szervezte.

 

13.) Május 13-án, a Hősök terén Sváb majális címmel tartotta hagyományos rendezvényét a Csömöri Német Nemzetiségi Önkormányzat. A rendezvényen helyi és térségi hagyományőrző csoportok is felléptek: a Csömöri Krammer Teréz Zeneiskola Ifjúsági Fúvószenekara, a Freundeskreis Chor Csömör, a Csicsörke Néptáncegyüttes utánpótlás csoportja, valamint De Eber Kapelle.

 

14.) Május 14-én a Pénzügyi, Ellenőrző és Vállalkozói Bizottság tartotta ülését Eigler Tamás elnökletével a Polgármesteri Hivatalban.

 

15.) Május 15-én az Ügyrendi, Sport- és Közbiztonsági Bizottság tartotta ülését Pásztor Sándor elnök vezetésével a Polgármesteri Hivatal tanácstermében.

 

16.) Május 15-én a Laky utca útfelújításáról tartottak lakossági egyeztetést a Csömöri Nefelejcs Óvoda aulájában, melyen az önkormányzat részéről Fábri István polgármester, Eigler Tamás beruházási tanácsnok és Benkó Gábor műszaki osztályvezető vett részt.

 

17.) Május 16-án Hajdúszoboszlón, a Magyar Népművelők Egyesülete Elnökségének döntése eredményeként Csömör Nagyközség Önkormányzata a közművelődési feladatellátás terén végzett kiemelkedő munkájáért „Önkormányzatok a közművelődésért” című díjat kapott. A nagyközségi kategóriában egyedüliként díjazott településünk nevében az elismerő oklevelet és az érmet  Fábri István polgármester és Szeltner László a Petőfi Sándor Művelődési Ház igazgatója vette át.

 

18.) Május 16-án a Csömöri Települési Szolgáltató Nonprofit Kft. Felügyelő Bizottsága ülésezett Pásztor Sándor elnökletével a Polgármesteri Hivatalban.

 

19.) Május 17-én, a Csömöri Evangélikus Nyugdíjas Klub meghívásának eleget téve a helyi gyülekezeti házban tartott tájékoztatót Fábri István polgármester az önkormányzati fejlesztésekről.

 

20.) Május 17-én a Népjóléti és Kulturális Bizottság tartotta ülését a Polgármesteri Hivatalban Szántóné Hermányos Mária elnök-helyettes vezetésével.

 

21.) Május 17-én harmadik alkalommal rendezték meg a Csömöri regionális atlétikai versenyt a térségi általános iskolások számára a Csömöri Szabadtéri Sportközpont atlétikai pályáján. A helyi általános iskola és a Csömöri Szabadidő Szervező Nonprofit Kft. mellett a regionális verseny szakmai részét a helyi atlétikai szakosztály vezetője, Tömör Balázs szervezte. A díjakat Fábri István polgármester és Válé Flórián a Csömöri Szabadidő Szervező Nonprofit Kft. ügyvezetője adták át.

 

22.) Május 18-án rendezték meg az óvodai sportnapot a Csömöri Kéknefelejcs Kacsóh Pongrác utca Tagóvodában.

 

23.) Május 19-én a Termelői és Bolhapiac alkalmával ismét benépesült a Hősök tere.

 

24.) Május 20-21. között a hagyományok szerint, a megszokott rendben zajlottak a helyi egyházi közösségi alkalmak pünkösd ünnepén. A római katolikus egyházközség szervezésében a Bulgárkertben ismét szabadtéri pünkösdi rendezvényt tartottak.

 

25.) Május 22-én egyeztetés zajlott településünk legfontosabb gazdasági és kereskedelmi övezete, a Határ út és környéke területének fejlesztése kapcsán a Polgármesteri Hivatal tanácstermében. Az egyeztetésen jelen voltak a Procter & Gamble-Hyginett Kft., az Aroma Bázis Kft., az NHSZ Tatabánya Zrt., a Ker-Hu Kft., a Next Stop Üzletközpont, az Immochan Magyarország Kft., a Csömöri Krematórium, az Árla Kft. vezetői és képviselői mellett Tőkei Gergő, a csömöri Auchan Áruház igazgatója, Murvai Ervin, a csömöri Decathlon Áruház igazgatója, vezetői. Az önkormányzat részéről Fábri István polgármester, dr. Katona Péter jegyző, Benkó Gábor műszaki osztályvezető és Lukács Gábor a Csömöri Községgondnokság vezetője vett részt a tanácskozáson.

 

26.) Május 22-én Járási közbiztonsági egyeztető fórumot tartottak Gödöllőn, a közbiztonság aktuális kérdései és helyzete tárgyában. A fórumra Dr. Mihály István rendőr dandártábornok, a Pest Megyei Rendőrkapitányság vezetőjének kezdeményezésére került sor. A fórumon Mihalovics Bertalan a Csömöri Polgárőr Egyesület elnöke, és Berencsi László mezőőr vettek részt.  

 

27.) Május 23-án Csömör Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete rendkívüli ülést tartott az „Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatása” című pályázat beadásáról.

 

28.) Május 23-án a helyi önkormányzati intézmények vezetőinek tartottak megbeszélést a Polgármesteri Hivatal tanácstermében, Fábri István polgármester vezetésével.

 

 1. ) Fejlesztések, jelentősebb felújítások:
 2. 1.) Intézményi felújítások, fejlesztések
 3. 1.1.) A Csömöri Egészségház kivitelezése zajlik. A tető ácsszerkezete 80%-os készültséggel bír, a belső tégla válaszfalak elkészültek, a nyers villany- és gépészeti szerelések zajlanak.
 4. 2.) Közterületi felújítások, fejlesztések
 5. 2.1.) A Hunyadi János utca – Vasút sor kereszteződésének útfelújítása megkezdődött, a Komjáti Design Kft. kivitelezésében.
 6. 2.2.) A kispályánál a Hunyadi János utca – Arany János utca – Gorkij fasor kereszteződésében a prizmás útkiemelés kialakítása folyamatban van, a kivitelező a Komjáti Design Kft.
 7. 2.3.) A Széchenyi úton, a Laky utca és a Rozmaring utca között aszfalt útjavítás zajlik a Csömöri Községgondnokság kivitelezésében.
 8. 2.4.) A Szabadság úton a Varga Húsbolt előtt vízelvezetési munkálatokat végez a Csömöri Községgondnokság.
 9. 2.5.) A Mező Imre utca 32. szám előtti vízelvezetés kialakítása elkészült, bruttó 100.000,- Ft összegben, a Csömöri Községgondnokság kivitelezésében.
 10. 2.6.) A Laky utcai óvodában a korábbi lábazati beázásokból eredő belső faljavítási munkák elkészültek. A javítást a Csömöri Községgondnokság végezte, bruttó 44.000,- Ft értékben.
 11. 2.7.) A Széchenyi úton a Rozmaring utca magasságában zárt csapadékvíz-hálózat kialakítását, valamint gépkocsi beállók építését végezte a Csömöri Községgondnokság. A beruházás bruttó 670.000,- Ft-ba került.

 

*****

 

– Május 24-27. a település legnagyobb közösségi eseménye, a Csömöri napok rendezvénysorozat várja az érdeklődő csömöri polgárokat.

 

– Június 3-án  lesz az Úrnapi körmenet Csömörön.

 

– Június 16-17. között az 6. Bringafesztivál várja az érdeklődőket a Bulgárkertben.

 

— A következő rendes képviselő-testületi ülésre 2018. június 21-én kerül sor.

 

 

 

Fábri István s. k.

polgármester

Megszakítás