Search

Üdvözöljük!

Search
Search

A legutóbbi képviselő-testületi ülés óta történt fontosabb települési események és önkormányzati intézkedések

2018 július 12. –
Polgármesteri beszámolók

Fábri István polgármester beszámolója a 2018. június 21. – 2018. július 5. közötti időszakról.

(Készült Csömör Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2018. július 5-i ülésére.)
 
– Összefoglalás –

 

Csömör Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete június 21-én tartotta rendes ülését, melyen a képviselők döntöttek a bölcsődei szolgáltatásra vonatkozó ellátási szerződések megkötéséről. A Közösségi tér- és közterület-fejlesztési program 2017-2021. keretében megvitatták a Széchenyi út – Rákóczi utca kereszteződés átépítési terveit, döntöttek az Ibolya utca útépítése, csapadékvíz elvezetése és a Laky utca csapadékvíz-elvezetése tárgyában a közbeszerzési eljárás elindításáról. Ezen kívül többek között a Kistarcsai úti, Szent László utcai és Jókai utcai járdafelújítás, Csalogány utcai járdaépítéshez kivitelezőt választott a testület.

 

Június 21-én a  Csömöri Közbiztonsági Alapítvány és a Csömöri Tót Hagyományaink Háza közös szervezésében a gyerekek számára KRESZ- parkot alakítottak ki a Kispályán. A kiépített pályán a 3-16 éves korosztály kerékpárral, rollerrel, a kisebbek “szaladó” autóval, motorral, biciklivel mehettek végig, így játékos formában sajátíthatták el a közlekedés alapvető szabályait. A felszerelést és lebonyolításhoz szükséges személyzetet a Gödöllői Rendőrkapitányság biztosította.

 

Június 22-én görög esttel és balkán táncházzal indult a Művházterasz című nyári programsorozat, mely augusztus 31-ig minden pénteken várja az érdeklődőket a Petőfi Sándor Művelődési Házban.

 

Június 23-án a Vox Animi Vegyeskar Takács László karnagy vezényletével ünnepi hangversenyt adott fennállásának 15 éves évfordulója alkalmából a Petőfi Sándor Művelődési Házban.

 

Június 23-án az Országos Polgárőr Szövetség elnöksége, a település lakosságának biztonságát szolgáló polgárőrség támogatásáért  Polgárőr Község kitüntető címet adományozott Csömör településnek, melyet dr. Túrós András az Országos Polgárőr Szövetség elnöke és Pintér Sándor nemzetbiztonságért felelős miniszterelnök-helyettes adott át.

 

Június 23-án Sipos Tamás körtúra programvezető szervezésében a Csömöri körtúra útvonalán második alkalommal tartottak Szentivánéji éjszakai gyalogtúrát, melyen ismét igen sokan vettek részt.

 

Június 24-én ökumenikus tanévzárót tartottak a Csömöri Horgásztónál, melyen Johann Gyula evangélikus lelkész, Görbe József katolikus plébános, Esztergály Előd Gábor református lelkész és Eszes Zoltán baptista lelkész közös igehirdetésével zárták a 2017/2018-as iskolai tanévet a csömöri hittanos diákok részvételével.

 

Június 26-án a Petőfi Sándor Művelődési Ház bővítésére beérkezett tervpályázatok elbírálását végezte az erre a feladatra alakult bíráló bizottság, Király Noémi főépítész szakmai vezetésével.

 

Június 28-án a Népjóléti és Kulturális Bizottság tartotta ülését a Polgármesteri Hivatalban dr. Szarka Zsuzsanna elnök vezetésével.

 

Június 30-án Mogyoródon  rendezték meg „A Kenyér-, a Kultúra és a Bor Ünnepét” illetve a Klastromhegyi Apátsági Pincenapok keretében tartandó borkonferenciát, melyen Fábri István polgármester is részt vett Paulovics Géza Mogyoród polgármestere, valamint dr. Perna Pál a Gödöllő Környéki Regionális Turisztikai Egyesület elnöke meghívására.

 

Július 2-án, a Semmelweis-nap alkalmából Fábri István polgármester, dr. Katona Péter jegyző, dr. Szarka Zsuzsanna képviselő, a Népjóléti és Kulturális Bizottság elnöke és dr. Hülitzer Katinka képviselő, a Népjóléti és Kulturális Bizottság tagja köszöntötte településünk egészségügyi intézményeinek dolgozóit.

 

Július 2-án Radványi Róbert, a Csömöri Horgászegyesület elnökének kezdeményezésére egyeztető megbeszélésen vett rész Fábri István polgármester, melyen a Horgászegyesület elnökségével a horgásztó bérleti, működtetési és fejlesztési lehetőségeit vitatták meg.

 

Július 3-án apparátusi értekezlet keretében Fábri István polgármester és dr. Katona Péter jegyző köszöntötte a  köztisztviselők napja alkalmából a Polgármesteri Hivatal dolgozóit.

 

Sporteredmények

 

A Valter Tibor edző által vezetett Cube-Csömör bringásai két arannyal és egy ezüst éremmel gazdagodtak. Valter Attila a Komlón rendezett „Országúti kerékpáros hosszútávú országos bajnokság 2018.” versenyen U23-asként is a verseny  abszolút nyertese lett , míg Dina Márton 2. helyen végzett országos hegyibringa bajnokságon.

 

Fejlesztések, jelentősebb felújítások:

 

Intézményi felújítások, fejlesztések

A Csömöri Egészségház kivitelezése rendben, az előre meghatározott ütemezés szerint zajlik.

 

Közterületi felújítások, fejlesztések

A strandtér vízellátási munkálatai zajlanak, a vezetékfektetés elkészült, a bekötés folyamatban van.

A Széchenyi közben található folyókarács újraépítése még zajlik.

A Laky utcai óvodában a teraszok bontása, víz- és hőszigetelése folyamatban van.

A Boglárka utca- Árpádföldi út vízelvezető csere, javítás zajlik.

A játszóterek festése, karbantartása folyamatosan halad.

Hamarosan megkezdődik az Ulicska járda bontása, építése, akadálymentesítése.

Megkezdődött a Rigó utca aszfaltozása, az Útkellene Kft. kivitelezésében.

A következő hetekben megkezdődik a Panoráma utca (Aszfalt és Bontás Kft., a Laky utca (Relid-Bau Közműépítő Kft.) és a Bajcsy Zsilinszky utca (Útkellene Kft.) útépítése.

 

 

*****

 

A következő rendes képviselő-testületi ülést 2018. szeptember 6-án tartja az Önkormányzat. Várhatóan azonban augusztus első felében, a fejlesztések megfelelő ütemezése érdekében, rendkívüli testületi ülésre is sor kerül.

 

 

Fábri István s. k.

polgármester

Megszakítás