Search

Üdvözöljük!

Search
Search

A legutóbbi képviselő-testületi ülés óta történt fontosabb települési események és önkormányzati intézkedések

2022 február 24. –
Polgármesteri beszámolók

Fábri István polgármester beszámolója a 2021. november 18. – 2021. december 09. közötti időszakról.

(Készült Csömör Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2021. december 09-i ülésére)

 

– Összefoglalás –

 

1.) Csömör Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete november 18-án tartotta soros ülését, melyen a képviselők támogatták a ravatalozó felújítását az Emlékmű közben, pályázati támogatással megvalósuló beruházások előkészítését, közösségi tevékenységet folytató helyi civil szervezetek támogatását,  Csömör Nagyközség Önkormányzata és a Csömöri Sport és Szabadidő-szervező Nonprofit Kft. közötti ingatlanhasználati szerződés módosítását – helyrajzi számok frissítése céljából, valamint döntöttek a  Csömöri Települési Szolgáltató Nonprofit Kft.                            könyvvizsgálatát végző cég szerződésének meghosszabbításáról.                                                   

           

2.) November 20-án termelői és bolhapiacot tartottak a Hősök terén.

 

3.) November 21-én az Észak Magyarországi Német Önkormányzatok Szövetsége gálaműsorát tartották a Csömöri Sportcsarnokban, ahol több mint 30 sváb település csoportja lépett fel. A megjelenteket Ritter Imre, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának elnök-helyettese és Tircsi Richard, a miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkárság nemzetiségi főosztályvezetője mellett Fábri István polgármester és Drahos Réka Dalma, a Német Nemzetiségi Önkormányzat Csömör elnöke köszöntötte. A rendezvényen az „Északi Régió Németségéért” díjak is átadásra kerültek.  

 

4.) November 22-én az Ügyrendi, Közbiztonsági és Közlekedési Bizottság tartotta ülését a Hivatal tanácstermében Pásztor Sándor elnök vezetésével.

 

5.) November 23-án a Környezetvédelmi, Településfejlesztési és Sport Bizottság tartotta ülését  Tihanyi Ferenc elnökletével a Hivatal tanácstermében.

 

6.) November 25-én a Népjóléti és Kulturális Bizottság tartotta ülését a Polgármesteri Hivatal tanácstermében Szántóné Hermányos Mária elnöklete mellett.

 

7.) November 28-án a könyvtár előtti téren gyújtották meg  az első adventi gyertyát a Német Nemzetiségi Önkormányzat Csömör és a Sváb baráti kör szervezésében. Karácsonyi gondolatokat mondott Kendeh Péter evangélikus lelkész, fellépett az evangélikus egyház énekegyüttese és a Vox Animi Vegyeskar Takács László és Ráduly Ildikó vezényletével.   

 

8.) November 29-én a Pénzügyi-, Ellenőrző és Vállalkozói Bizottság tartotta ülését Eigler Tamás elnök vezetésével a Polgármesteri Hivatal tanácstermében.

 

9.) December 3-án hagyományos jelleggel, a SZAK szervezésében ismét Csömörön járt a Mikulás. A Mikulás-vonat a Szociális Alapszolgáltatási Központ és a Tót Hagyományaink Háza programjai között szállította az utasokat.

 

10.) December 4-én termelői és bolhapiacot tartottak a Hősök terén.

 

11.) December 5-én Csömör Nagyközség Önkormányzatának szervezésében sikeresen lezajlott a Mikulás-túra, melyre a Hősök terén megrendezett szabadtéri bábelőadás után indultak a résztvevők, a túra végén a Mikulás ajándékkal várta a gyerekeket.

 

12.) December 5-étől  a „Betlehem kis falucskában” címmel a Csömöri Tót Hagyományaink Háza udvarán mindennap megtekinthető a betlehem, a mi édes kis falunk mézeskalács-kiállítás, a karácsonyi kalendárium, a karácsonyi szoba a tájházban,  valamint a mesés karácsonyi kiállítás.

 

13.) December 5-én került sor a második adventi gyertya meggyújtására a Német Nemzetiségi Önkormányzat Csömör és a Sváb baráti kör szervezésében. Karácsonyi gondolatokat mondott Esztergály Előd Gábor református lelkipásztor, felléptek az általános iskola német nemzetiségi osztályainak tanulói, valamint  a református egyház énekesei.

 

14.) December 5-én karácsonyváró énekes, zenés áhítatot tartottak a csömöri római katolikus templomban. A XXI. Adventi Hangversenyen a Budaörsi Pro Musica Kórusának előadását hallgathatta meg a közönség, Tóth Csaba karnagy vezényletével. A sorozatszervező Deák Miklós mellett az önkormányzat részéről Fábri István polgármester, a római katolikus egyház részéről Pető Gábor plébános is várta az érdeklődőket.

 

15.) December 6-án Csömör Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete Közmeghallgatást tartott a Petőfi Sándor Művelődési Ház nagytermében. Az ülésen tájékoztatást adtak  a 2021. év legfontosabb fejlesztési és költségvetési kérdéseiről, valamint   a járványügyi helyzet helyi kezeléséről. Ezt követően a csömöri polgárok kérdései, javaslatai hangzottak el.

 

16.) December 7-én a Fővárosi Agglomerációs Önkormányzati Társulás ülésén vett részt Fábri István polgármester Pápai Mihály Gyál polgármesterének meghívására. Az ülés fő napirendje a „Tájékoztató az agglomerációs kerékpáros közlekedés dimenziói és az agglomeráció vasútfejlesztésére vonatkozóan” volt, Vitézy Dávid a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója előadásában.

 

17.) December 7-én a Német Nemzetiségi Önkormányzat Csömör tartott közmeghallgatást a Sinka István Községi Könyvtárban.

 

18.) December 8-án Szentendrén, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége elnökségi ülésén vett részt Fábri István polgármester dr. Gémesi György elnök meghívására. Az ülésen a pénzügyi beszámoló mellett, a Közös alap – Szabad Magyarország – Önkormányzatok – címen közzétett önkormányzati program értékelését hallgatták meg Wittinghoff Tamás Budaörs polgármester előadásában.

 

19.) December 9-én a Népjóléti és Kulturális Bizottság tartotta ülését a Polgármesteri Hivatal tanácstermében Szántóné Hermányos Mária elnöklete mellett.

 

20.) Fejlesztések, jelentősebb felújítások:

20.1.) Közterületi felújítások, fejlesztések

20.1.1.) Műfüves sportpálya kialakítása folyamatban van, a villanyszerelési árkok kiásásra-, a kábelek lefektetésre kerültek.

20.1.2. Az atlétikai pálya fejlesztése folyamatban van, a magasugró szivacs és a hozzátartozó állvány, rúd megérkezett.

 

20.2.) A Csömöri Községgondnokság és a Csömöri Településszolgáltató Nonprofit Kft. kivitelezésében zajló jelentősebb karbantartási, felújítási munkák:

20.2.1.) A Szabadság úti híd beton korlátjának felújítása elkészült, bruttó 300.000,- Ft értékben.

20.2.2.) A bulgárkerti, Corvina téri játszóterekre két új mérleghintát telepítettek, a Hősök terére és a Hunyadi játszótérre két új rugós játékot helyeztek el, bruttó 700.000,- Ft értékben.

20.2.3.) A Vadkerti Zsigmond utcában 22 méter hosszú térköves járda épült bruttó 300.000,- Ft értékben.

20.2.4.)  A kistarcsai bekötő út felújítása befejeződött, a munkálatok bruttó 600.000,- Ft-ba kerültek.

 

*****

—A következő képviselő-testületi ülést 2022. január 27-én tartja az önkormányzat.

 

 

Fábri István s. k.

polgármester

Megszakítás