Search

Üdvözöljük!

Search
Search

A legutóbbi képviselő-testületi ülés óta történt fontosabb települési események és önkormányzati intézkedések

2019 február 15. –
Polgármesteri beszámolók

Fábri István polgármester beszámolója a 2018. január 31.– 2019. február 14. közötti időszakról.

(Készült Csömör Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2019. február 14-i ülésére.)

 

– Összefoglalás –

 

  1. ) Csömör Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete január 31-én tartotta évi első rendes ülését, melyen a képviselők átadták a Csömör Kincse Díjakat, megválasztották az új házi- és gyermekorvosokat, pályázatot írtak ki a Sinka István Községi Könyvtár intézményvezetői álláshelyére, döntöttek önkormányzati tulajdonú ingatlanokon lévő illegális hulladéklerakók felszámolása tárgyában pályázat benyújtásáról, zajcsökkentési intézkedési terv készítéséről, valamint a Csömöri Egészségház belső infrastrukturális fejlesztéseiről.

 

2.) Február 2-án rendezték meg idén harmadik alkalommal a Nefelejcs Művészeti Óvoda  jótékonysági bálját. Az összegyűlt pénzösszeget az óvodákban működő csoportok támogatására kívánják fordítani. A bálon Fábri István polgármester, Kadók Ferencné, Szántóné Hermányos Mária és Tihanyi Ferenc képviselők is jelen voltak.

 

3.) Február 2-án a Művelődési Házban került megrendezésre a Turnovszky István Kertbarát Kör által szervezett, hagyományos jelmezes bál, melyen Kosztyó László egyesületi elnök köszöntötte a résztvevőket. Az eseményen Fábri István polgármester és Tihanyi Ferenc képviselők is részt vettek.

 

4.) Február 4-én a Pénzügyi, Ellenőrző és Vállalkozói Bizottság tartotta ülését Eigler Tamás elnöklete mellett, a Polgármesteri Hivatal tanácstermében.

 

5.) Február 7-én a Népjóléti és Kulturális Bizottság ülésezett a Polgármesteri Hivatalban, Szántóné Hermányos Mária elnökhelyettes vezetésével.

 

6.) Február 9-én a Művelődési Ház adott otthont a nagysikerű XIX. Hájastészta- és fánksütő versenynek, mely a térség egyik legnagyobb gasztronómiai fesztiválja. A rendezvény fő szervezője Szeltner László igazgató volt. A rendezvényen Fábri István polgármester és Kadók Ferencné képviselő is részt vett.

 

7.) Február 12-én a Polgármesteri Hivatalban tartotta ülését a Településfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság, Tihanyi Ferenc elnöklete mellett.

 

  1. ) Fejlesztések, jelentősebb felújítások:
  2. 1.) Intézményi felújítások, fejlesztések
  3. 1.1.) A Csömöri Egészségház hamarosan elkészül, jelenleg a belső bútorozás zajlik még.

 

  1. 2.) Közterületi felújítások, fejlesztések
  2. 2.1.) Az Állomás utcában és a Szabadság úton, illetve a Csömöri Egészségház udvarán a parkoló- és járdaépítési munkák a téli felfüggesztés után újra elindultak a Komjáti-Design Kft. kivitelezésében.

 

  1. 3.) A Csömöri Községgondnokság és a Csömöri Településszolgáltató Nonprofit Kft. kivitelezésében zajló jelentősebb karbantartási, felújítási munkák

– A Határ úton a padkarendezés, valamint az árok kialakítása folyamatban van.

A Csömöri Horgásztó közösségi- és játszóterének fejlesztése folyamatban van.

Kossuth L. utcai Coop ingatlan felújítása zajlik.

A strand mosdóhelyiségének belső burkolása, festése zajlik.

– A sportpálya lelátó karbantartása szintén folyamatban van.

 

 

*****

 

 

—Február 15-én Csömör Színház: A fajok eredete című előadása lesz megtekinthető a Petőfi Sándor Művelődési Házban.

 

—Február 16-án Termelői és bolhapiac várja az érdeklődőket a Hősök terén.

 

— A következő rendes képviselő-testületi ülést 2019. február 28-án tartja az önkormányzat.

 

 

 

 

 

 

Fábri István s. k.

polgármester

 

 

 

 

 

 

 

Megszakítás