Search

Üdvözöljük!

Search
Search

A legutóbbi képviselő-testületi ülés óta történt fontosabb települési események és önkormányzati intézkedések

2019 szeptember 09. –
Polgármesteri beszámolók

Fábri István polgármester beszámolója a 2018. május 23.– 2019. június 20. közötti időszakról.

(Készült Csömör Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2019. június 20-i ülésére.)

 

– Összefoglalás –

 

 1. )Csömör Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete május 23-án tartotta rendes ülését, melyen a képviselők megvitatták a Csömöri Sport és Szabadidő-szervező Nonprofit Kft. és a Csömöri Települési Szolgáltató Nonprofit Kft. 2018. évi mérlegbeszámolóját, a zajcsökkentési intézkedési tervet. Döntöttek ökoturisztikai fejlesztésekről a régi strandtéren, valamint a Közösségi tér- és közterület-fejlesztési program 2017-2021. – II.2. Útépítések, fejlesztendő településrészek – a Corvina és a Mária utca aszfaltozásáról. Javaslatot tettek az „Év pedagógusa” díjra.

 

2.) Május 24-én hagyományteremtő jelleggel Állásbörze Csömörön a Sportcsarnokban címmel tartotta meg első rendezvényét Marázi Judit HR tanácsadó. Az állásbörzén cégmérettől és szektortól függetlenül, minden típusú munkáltató jelen volt.

 

3.) Május 25-én Termelőipiac várta vásárlóit a Hősök terén.

 

4.) Május 26-án európai uniós választásokat tartottak Magyarországon. A csömöri szavazókörökben rendben zajlott a voksolás. A szavazatszámláló bizottságok delegált tagjai május 20-án és május 23-án Fábri István polgármester előtt tettek esküt. A szervezési feladatokat a helyi választási iroda részéről dr. Katona Péter jegyző és Kovács Jánosné igazgatási osztályvezető irányította.

 

5.) Május 26-án került megrendezésre a III. Csömöri Gyereknap a Borostyán Egyesület szervezésében a Csömöri Horgásztónál. Az önkormányzatnak köszönhetően az idén először csónakázhattak és kajakozhattak is a gyerekek a tavon.

 

6.) Május 31-én hagyományos Pedagógus napi rendezvényt szervezett Csömör Nagyközség Önkormányzata a Petőfi Sándor Művelődési Házban, melyen Fábri István polgármester köszöntötte a csömöri pedagógusokat és intézményi dolgozókat. Az idén „Az év pedagógusa” díjat Mónusné Fábián Zsuzsanna, a Csömöri Mátyás Király Általános Iskola és Egri Márton, a Krammer Teréz Zenei Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusai vehették át. A kitüntetetteket Tormay-Lesták Mária alpolgármester méltatta. A rendezvényen az Önkormányzat részéről Kadók Ferencné és Tihanyi Ferenc képviselők vettek részt.

 

7.) Június 1-jén növényismereti kirándulás indult Csömör természetvédelmi területén. A túra során Onhausz Erzsébet tájépítő mérnök, túravezető ismertette meg a résztvevőket a település vadvirágaival és gyógynövényeivel, valamint az Ősláp és a Réti dűlő területén található védett növényekkel.

 

8.) Június 3-4. zárva tartott a Polgármesteri Hivatal, mivel a hivatal dolgozói ekkor tartották évi egyszeri csapatépítő kirándulásukat Szarvason.

 

9.) Június 5-én a Csömöri Evangélikus Rózsakert Óvoda épületében tartották a Szülői Szervezet évzáró értekezletét, amelyen Bíró Zsuzsana óvodavezető és a szülői vezetők meghívására Fábri István polgármester adott tájékoztatást az óvoda és az önkormányzat jövőbeni együttműködési lehetőségeiről. Június 3-án a Csömöri Nefelejcs Művészeti Óvoda Szülői Szervezet évzáró értekezletén Lukács Gábor a Csömöri Községgondnokság vezetője adott tájékoztatást az óvoda parkolójának bővítéséről a jelenlévőknek.

 

10.) Június 5-én a Corvina utca ingatlantulajdonosai részére, az utca aszfaltozásának és játszótérbővítésének tárgyában tartottak lakossági fórumot a Polgármesteri Hivatal tanácstermében. A terveket Fábri István polgármester, Eigler Tamás beruházási tanácsnok és Sinkó Péter beruházási tanácsnok ismertették a lakosokkal. Az egyeztetésen Pásztor Sándor és Tihanyi Ferenc képviselők is részt vettek.

 

11.) Június 5-én a Csömöri Mátyás Király Általános Iskola Szülői Munkaközössége tartotta évzáró ülését, melyen Válé Flórián a Csömöri Sport- és Szabadidő-szervező Nonprofit Kft. ügyvezetője és Kulich Gábor a Csömöri Települési Szolgáltató Nonprofit Kft. ügyvezetője adott tájékoztatást az iskolai ebédlő és udvarfejlesztésekről.

 

12.) Június 6-án a Népjóléti és Kulturális Bizottság ülésezett a Csömöri Egészségház közösségi termében, Szántóné Hermányos Mária elnökhelyettes vezetésével.

 

13.) Június 6-án rendkívüli testületi ülést tartottak, melyen a képviselők döntöttek a “Közösségi tér- és közterület-fejlesztési program 2017-2021. II.1. Főutak, településközponti utak felújítása” Széchenyi utca felújítása – közbeszerzési eljárás lezárása, Közösségi tér- és közterület-fejlesztési program 2017-2021. – II.2. Útépítések, fejlesztendő településrészek”: Középhegyi utca felújítása – közbeszerzési eljárás lezárása, a Csömöri Szabadtéri Sportközpont körbekerítéséhez szükséges önkormányzati önerő költségkeretének meghatározása, valamint a Közösségi sportpálya felújításokról.

 

14.) Június 6-án Csömör Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete fejlesztési fórumot, közös egyeztetést tartott az Ófalu településrészen élők számára a Petőfi Sándor Művelődési Házban. A rendezvényen az érintett településrész eddig megvalósult és tervezett fejlesztéseivel kapcsolatban kérdezték a lakók véleményét.

 

15.) Június 7-én a Petőfi Sándor Művelődési Ház adott otthont az V. Csömöri Vonószenekari Találkozónak. Felléptek: Rácz Aladár Zeneiskola Stringendo Vonószenekara, vezető: Ghéczy László, Gödöllői Frederic Chopin Zenei AMI Gyermek Vonószenekara, vezető: Lázárné Nagy Andrea, Simándy József Általános Iskola és AMI Tücsökzenekara, vezető: Nagy Eszter, Csömöri Krammer Teréz Zenei AMI Tücsökzenekara, vezető: Mohai Éva, és Ifjúsági Vonószenekara, vezető: Nagyné Bartha Anna. Az esemény házigazdája a Csömöri Krammer Teréz Művészeti és Alapfokú Zeneiskola volt, a vendégeket és fellépőket Ráduly Ildikó igazgató köszöntötte.

 

16.) Június 9-én a Hősök terén Pünkösdi Fesztivál címmel tartotta rendhagyó rendezvényét a Csömöri Német Nemzetiségi Önkormányzat, amelyen helyi és térségi hagyományőrző csoportok is felléptek: a Csömöri Krammer Teréz Zeneiskola Ifjúsági Fúvószenekara, a Freundeskreis Chor Csömör, a Csicsörke Néptáncegyüttes utánpótlás csoportja, valamint De Eber Kapelle.

 

17.) Június 11-én a Polgármesteri Hivatalban tartotta ülését a Településfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság Tihanyi Ferenc elnöklete mellett.

 

18.) Június 11-én Pénzügyi, Ellenőrző és Vállalkozói Bizottság tartotta ülését Eigler Tamás elnöklete mellett, a Polgármesteri Hivatal tanácstermében.

 

19.) Június 11-én, a Csömöri Egészségház első negyedévi működése kapcsán tartottak egy dolgozói egyeztetést, ahol az eddigi tapasztalataikat vitatták meg az orvosok, asszisztensek és gyógyszerészek. A megbeszélésen Fábri István polgármester is részt vett.

 

20.) Június 12-én az Ügyrendi, Sport- és Közbiztonsági Bizottság tartotta ülését a Polgármesteri Hivatal tanácstermében Pásztor Sándor elnöklete mellett.

 

21.) Június 13-án Krammer Teréz halálának 85. évfordulója alkalmából emlékünnepséget tartottak a művésznő sírhelyénél, a csömöri temetőben. Az önkormányzat nevében Szántóné Hermányos Mária képviselő, a Népjóléti és Kulturális Bizottság elnök-helyettese helyezett el koszorút.

 

22.) Június 15-én Termelőipiac várta vásárlóit a Hősök terén.

 

23.) Június 15-én Családi egészség és sportnapot tartottak az általános iskola diákjai és családjaik részére az iskola udvarán és a sportcsarnok területén.

 

24.) Június 16-án Bokros Levente plébános ezüstmiséjét tanítványa, Balla János celebrálta a Csömöri Római Katolikus templomban. A szent misén Fábri István polgármester és Szántóné Hermányos Mária képviselő is részt vettek. A közelmúltban két alkalommal a Csömöri Római Katolikus

 

25.) Június 19-én a Mária utca, Szent László utca, Kálvária utca és köz ingatlantulajdonosai részére, az utca aszfaltozásának tárgyában tartottak lakossági fórumot a Polgármesteri Hivatal tanácstermében. A terveket Fábri István polgármester és Eigler Tamás beruházási tanácsnok és Sinkó Péter beruházási tanácsnok ismertették a lakosokkal.

 

 1. ) Sport

A Csömör KSK férfi kézilabdacsapata március vége óta minden meccsét megnyerve a 4. helyen végzett a 2018-19-es NB II-es bajnokságban.

A Csömör KSK női kézilabdacsapata a 8. helyen végzett a 2018-19-es Pest megyei bajnokságban.

A Csömör KSK nagypályás focicsapata története legjobb eredményét érte el, a 3. helyen végzett a 2018-19-es Pest megye II-es bajnokság Északi-csoportjában.

Az RFC Csömör a 6. helyen végzett a 2018-19-es élvonalbeli futsalbajnokságban.

Asztalitenisz-csapatunk a hatodik helyen végzett a Pest megyei bajnokság I/C Észak csoportjában.

Ragyogó sikereket értek el a csömöri bringások a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyen: Lovassy Krisztián szakaszt nyert (87.), Valter Attila dobogóra állhatott az összetettben (3.), Szatmáry András a 38. helyen zárt. A korábbi csömöri nevelésű versenyzők közül Dina Márton a 2., míg testvére, Dániel a 83. lett.

 

 1. ) Fejlesztések, jelentősebb felújítások:
 2. 1.) Közterületi felújítások, fejlesztések
 3. 1.1.) Az Állomás utcában, a Szabadság úton, illetve a Csömöri Egészségház udvarán a parkoló- és járdaépítési munkák elkészültek a Komjáti-Design Kft. kivitelezésében, bruttó 68.340.000,- Ft értékben.
 4. 1.2.) A Laky bekötőút melletti gyalogos útvonal aszfaltozási munkái befejeződtek az Úttengely Kft. kivitelezésében, bruttó 22.120.000,- Ft összegben.
 5. 1.3.) Elkészült a Könyves Kálmán utca burkolatának felújítása a Komjáti Design Kft. kivitelezésében, bruttó 7.550.000,- Ft értékben.
 6. 1.4.) Befejeződött a parkoló kialakítása a Bulgárkertben, a munkálatokat bruttó 3.390.000,- Ft értékben a Plasztik Krisz Kft. végezte.
 7. 1.5.) Elkezdődött az Árpádföldi út aszfaltozása, a kivitelező az Aszfalt és Bontás Kft.
 8. 1.6.) Megkezdte a Corvina utca és Corvina köz aszfaltozását az Úttengely Kft.
 9. 1.7.) A Zrínyi Miklós utca járdaépítése zajlik, a Komjáti Design Kft. kivitelezésében.

 

 1. 2.) A Csömöri Községgondnokság és a Csömöri Településszolgáltató Nonprofit Kft. kivitelezésében zajló jelentősebb karbantartási, felújítási munkák:

 

– A Határ úton a padkarendezés, valamint az árok kialakítása folyamatban van.

A Csömöri Horgásztó közösségi- és játszóterének fejlesztése folyamatban van.

– A sportpálya lelátó karbantartása folyamatban van.

Horgásztó felnőtt kondipark telepítése és a terület rendezése folyamatban.

– A Rákóczi úti szolgálati lakások kivitelezését megelőző munkálatok megkezdődtek.

– Az Ady Endre utcai vendégház bontási munkálatai zajlanak.

– A Főnix utcában a műanyag bóják kihelyezése meglévő készletből megtörtént.

– A Csömöri Egészségház külső udvar építése még zajlik.

– A Príma áruház melletti lovas pihenő elkészült bruttó 68.000,- Ft értékben.

– A Bringa fesztivál helyszínének előkészítő munkálatai zajlanak.

– A Major úti iskola ebédlő felújítása megkezdődött, jelenleg a bontási munkák zajlanak.

 

 

*****

 

 

—Június 23-án kerül megrendezésre az Úrnapi körmenet.

 

– Június 29-30. között a 7. Csömöri Bringafesztivál várja az érdeklődőket a Bulgárkertben.

 

—A következő rendes Képviselő-testületi ülést 2019. július 4-én tartja az önkormányzat.

 

 

 

 

Fábri István s. k.

polgármester

 

 

Megszakítás