Search

Üdvözöljük!

Search
Search

A legutóbbi képviselő-testületi ülés óta történt fontosabb települési események és önkormányzati intézkedések

2019 október 24. –
Polgármesteri beszámolók

Fábri István polgármester beszámolója a 2019. szeptember 5. – 2019. szeptember 26. közötti időszakról

(Készült Csömör Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2019. szeptember 26-i ülésére.)

 

– Összefoglalás –

 

  1. ) Csömör Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete szeptember 5-én tartotta rendes ülését, melyen a képviselők döntöttek a Szociális Alapszolgáltatási Központ részére gépkocsi vásárlásáról, a Dunakeszi Tankerülettel megkötött szerződések meghosszabbításáról, a Csömöri Kórustalálkozó és Egyházzenei hangversenyének 30. évfordulós támogatásáról, a Zengő Nyíl Íjász Egyesület kutatómunkájának támogatásáról, a Közösségi tér- és közterület-fejlesztési program 2017-2021. II.1. Főutak, településközponti utak felújítása – Kossuth Lajos utca ivóvíz-vezeték rendszerének és aszfaltútjának teljes felújításáról, és a Közösségi tér- és közterület-fejlesztési program 2017-2021. II.6. Közterületi fejlesztésekhez kapcsolódó közműfejlesztések Szennyvízelvezetési rendszer fejlesztése – Vízműsor, Szedervölgyi és Tinódi utcák csatornázásáról.

 

2.) Szeptember 7-én színes programok várták a 6. Középhegyi piknikre látogatókat. Az esemény fő szervezője a Csömöri Civil Egyesület és Nagy Imre, a Tere-fere Klub vezetője volt.

 

3.) Szeptember 9-én a Pénzügyi, Ellenőrző és Vállalkozói Bizottság tartotta ülését Eigler Tamás elnöklete mellett, a Polgármesteri Hivatal tanácstermében.

 

4.) Szeptember 9-én a Polgármesteri Hivatal Tanácstermében a Helyi Választási Bizottság nyilvános ülésére került sor. Az eseményen a Helyi Választási Bizottság tagjain kívül  jelen volt: dr. Katona Péter jegyző, a Helyi Választási Iroda vezetője, Kovács Jánosné igazgatási osztályvezető,  a Helyi Választási Iroda vezető-helyettese, valamint  több képviselőjelölt is.   Lezárult az ajánlásgyűjtési időszak a helyi önkormányzati választásokra. Csömörön 2 polgármesterjelölt és 18 képviselőjelölt gyűjtötte össze a szükséges számú ajánlásokat, s kérte a nyilvántartásba vételét. Mint a korábbiakban, úgy az idén is lesz szlovák és német nemzetiségi önkormányzati választás Csömörön. A szlovák nemzetiségi jelölőszervezet 5, a német nemzetiségi jelölőszervezet 13 képviselőjelölt nyilvántartásba vételét kérte. A Helyi Választási Bizottság – a Választási Iroda ajánlásellenőrzése és a jelöltek nyilvántartásba vételének ellenőrzése alapján – a polgármesterjelölteket, a képviselőjelölteket, valamint mindkét nemzetiség képviselőjelöltjeit nyilvántartásba vette és a szavazólapon való elhelyezkedésüket kisorsolta.

 

5.) Szeptember 10-én az Ügyrendi, Sport- és Közbiztonsági Bizottság tartotta ülését a Polgármesteri Hivatal tanácstermében Pásztor Sándor elnöklete mellett.

 

6.) Szeptember 11-én a Polgármesteri Hivatalban tartotta ülését a Településfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság Tihanyi Ferenc elnöklete mellett.

 

7.) Szeptember 12-én a Népjóléti és Kulturális Bizottság ülésezett a Polgármesteri Hivatal tanácstermében, Szántóné Hermányos Mária elnökhelyettes vezetésével.

 

8.) Szeptember 14-én immár hetedik alkalommal rendezték meg a Béke téri estéket a Felvári Söröző kerthelyiségében és a téren. A műsor szereplői voltak a Budapest Ragtime Band, a Furmicska Néptánc Egyesület, Szabó Erzsébet elnök vezetésével, Széki József ütőhangszeres művész, a Csömöri Ifjúsági Fúvószenekar, Szabó Péter vezetésével, valamint a Vox Animi Vegyeskar, Takács László karnagy vezetésével. A talpalávalót Neumann Nándor zenész szolgáltatta. Házigazda: Felvári Péter és a Vox Animi Vegyeskar voltak. A rendezvényt több helyi vállalkozó mellett Csömör Nagyközség Önkormányzata támogatta.

 

9.) Szeptember 17-én a Csömöri Települési Szolgáltató Nonprofit Kft. Felügyelő Bizottsága tartotta ülését a Polgármesteri Hivatal tanácstermében, Pásztor Sándor elnök vezetésével.

 

10.) Szeptember 18-án a Helyi Választási Bizottság ismét ülésezett a Polgármesteri Hivatal Tanácstermében. Az eseményen jelen voltak: Dr. Katona Péter jegyző, a Helyi Választási Iroda vezetője, Kovács Jánosné igazgatási osztályvezető, a Helyi Választási Iroda vezető-helyettese és Fábri István polgármester, aki feleskette a Csömöri Civil Egyesület, valamint a Fidesz Magyar Polgári Szövetség, Kereszténydemokrata Néppárt által delegált személyeket, összesen 2 főt.

Ezt követően a Helyi Választási Bizottság a két fővel kiegészülve ellenőrizte és jóváhagyta a szavazólapok adattartalmát.

 

11.) Szeptember 18-án, Kontakt címmel új beszélgetéssorozat indult a Sinka István Községi Könyvtárban, ahol a közönség kiváló magyar fotográfusokkal és leghíresebb képeikkel találkozhat.  Az eseménysorozat első vendég a magyar fotográfia élő legendájaként számon tartott Keleti Éva, Kossuth- és Príma Primissima-díjas fotográfus volt. Az est házigazdája és beszélgető partnere Mandur László a csömöri fotóművész.

 

12.) Szeptember 19-én a Német Nemzetiségi Önkormányzat testülete Dunavölgyi Illésné elnök vezetésével tartott közmeghallgatást a Sinka István Községi Könyvtárban

 

13.) Szeptember 20-án az önkormányzat ismét autómentes napot szervezett az általános iskolás diákok részére. Ezen a napon több mint négyszázötven diák érkezett autó nélkül iskolába, akiket az önkormányzati standokon kis ajándékkal fogadtak a Polgármesteri Hivatal munkatársai, a legaktívabb osztály pedig különdíjban részesült.

 

14.) Szeptember 20-án mutatták be Szabó Péter Ádám sportújságíró Kézilabda-paradicsom című könyvét, mely a Csömör KSK kézilabdacsapat 70 éves krónikáját mutatja be. A csömöri kézilabda-történelmet megörökítő könyv előszavát Prof. Dr. Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora, a férfi és női kézilabda-válogatott egykori szövetségi kapitánya írta, szakmai lektora Kovács László, Bajnokcsapatok Európa Kupája-győztes mesteredző, a férfi kézilabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya. 
A könyvbemutató előtt ifjúsági mérkőzéssel avatták fel a felújított kézilabdapályát, mely emlékezetes helyszíne, mérföldköve volt a csömöri kézilabdacsapat történetének. A könyv megjelenése Csömör Nagyközség Önkormányzata és az EMMI Sportért Felelős Államtitkárságának támogatásával, az MSÚSZ Nagy Béla Programjának keretében valósult meg.

 

15.) Szeptember 21-én, hatodik születésnapját ünnepelte a  Termelői piac.

 

16.) Szeptember 21-én rendezték meg a Csömöri sportnapot, melyen kerékpáros körtúra, atlétikaverseny, kerékpár diákolimpia, streetball, páros teniszverseny, pingpong verseny, sportbemutatók és sok nyílt edzéslehetőség várta az érdeklődőket. Az esemény főszervezője Váló Flórián a Csömöri Sport és Szabadidő-szervező Nonprofit Kft. ügyvezetője volt.

 

17.) Szeptember 23-án Intézményvezetői értekezletet tartottak a Polgármesteri Hivatal tanácstermében.

 

18.) Szeptember 23-án a Pacsirta utca érintett ingatlantulajdonosaival Fábri István polgármester és Benkó Gábor műszaki osztályvezető egyeztetett az aszfaltozási munkálatokról a Polgármesteri Hivatal tanácstermében.

 

19.) Szeptember 24-én a Más kép író és olvasó találkozón Lackfi János író, költő, műfordítóval beszélgetett a Petőfi Sándor Művelődési Ház galéria termében Huszárik Kata színművésznő.

 

20.) Szeptember 25-én a Kossuth Lajos utca érintett ingatlantulajdonosaival Fábri István polgármester és Benkó Gábor műszaki osztályvezető egyeztetett az aszfaltozási munkálatokról a Polgármesteri Hivatal tanácstermében.

 

 

  1. ) Fejlesztések, jelentősebb felújítások:
  2. 1.) Közterületi felújítások, fejlesztések
  3. 1.1.) A Széchényi utcában befejeződött a DMRV által a vízgerinc vezeték cseréje és megkezdte az útépítést az Aszfalt és Bontás Kft.
  4. 1.2.) Befejeződött a Laky parkon a gyermek KRESZ-pálya építése. A kivitelezést a Komjáti Design Kft. végezte, bruttó 4.390.000,- Ft értékben.
  5. 1.3.) Elkészült a Béke tér útfelújítása, a kivitelező cég a -Komjáti-Design Kft. volt, a felújítás összege, bruttó 6.870.000,- Ft.
  6. 1.4.) Elkezdődött a Corvina téri gyermek KRESZ-pálya építése. A kivitelezést a Komjáti Design Kft. végzi.

 

 

  1. 2.) A Csömöri Községgondnokság és a Csömöri Településszolgáltató Nonprofit Kft. kivitelezésében zajló jelentősebb karbantartási, felújítási munkák:

– A Határ úton a padkarendezés, valamint az árok kialakítása folyamatban van.

A Csömöri Horgásztó közösségi- és játszóterének fejlesztése folyamatban van.

– A Csömöri Horgásztónál a felnőtt kondipark elkészült, bruttó 7.000.000,- Ft értékben.

– A sportpálya lelátó karbantartása folyamatban van.

– A Rákóczi úti szolgálati lakások kivitelezése, vállalkozók bevonásával még zajlik. 

– Az Ady Endre utcai vendégház átalakítása, építése vállalkozók bevonásával zajlik.

– A Csömöri Egészségház külső udvar építése még zajlik.

– A Laky óvoda belső festésének I. üteme bruttó 15.000,- Ft értékben elkészült.

– Erzsébet utcai esővízrács cseréje megtörtént, bruttó 80.000,- Ft értékben.

– A Könyves Kálmán utca végén a szalagkorlát építése befejeződött, bruttó 50.000,- Ft értékben.

 

 

 

******

 

—Szeptember 27-én Szüreti mulatság – Dédanyáink nyomában kiállításmegnyitó – műv.ház.

—Szeptember 28-án Szüreti mulatság és főzőverseny a Hősök terén.

 

 

 

 

 

 

Fábri István s. k.

polgármester

 

Megszakítás