Üdvözöljük!

A legutóbbi képviselő-testületi ülés óta történt fontosabb települési események és önkormányzati intézkedések

2022 február 28. –
Polgármesteri beszámolók

Fábri István polgármester beszámolója a 2021. december 09. – 2022. január 20. közötti időszakról.

(Készült Csömör Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2022. január 20-i ülésére)

 

– Összefoglalás –

 

 

1.) Csömör Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete december 9-én tartotta soros ülését, melyen a képviselők döntöttek köztéri szobor parkrendezésével kapcsolatos önkormányzati költségvállalásról, a településrészi fejlesztési keret felhasználásáról, a Corvina téri park fejlesztéséről, közvilágítási fejlesztésekről és a környezetvédelmi program elfogadásáról. A Közösségi tér- és közterület-fejlesztési program 2017-2021.II. Közterületek fejlesztése – Központi és forgalmas utak közlekedésbiztonsági fejlesztése keretében elfogadták a Rákóczi út és Széchenyi út kereszteződésében lévő (mini) körforgalom átépítésének és korszerűsítésének terveit, a gyalogátkelőhely korszerűsítését a HÉV-átjárónál, illetve  a Szabadság út forgalom lassítására tett javaslattételt.

           

2.) December 12-én került sor a harmadik adventi gyertya meggyújtására a Német Nemzetiségi Önkormányzat Csömör és a Sváb baráti kör szervezésében. Karácsonyi gondolatokat mondott  Huszár Attila  diakónus, illetve a Báló Lipót Népdalkör és a katolikus egyház kórusa énekelt.

 

3.) December 15-én a Levendula utcától kb. 200 méterre található területen, az ottani dombtetőn húzódó ún. Attila védelmi vonal megmaradt állásánál végén II. Világháborús emlékhelyet avatott fel az önkormányzat és a Magyar Katonasírokért Alapítvány. A résztvevőket Fábri István polgármester és Tormay-Lesták Mária alpolgármester köszöntötte, majd a Himnusz közös eléneklését  követően Aranyossy-Péter Máté, a Magyar Katonasírokért Alapítvány kurátora ismertette az 1944-es csömöri eseményeket.  A műsorban fellépő zeneiskolai tanár,  Rozbora Ádám  trombitaszója kíséretében  a résztvevők koszorúkat helyeztek el a táblánál. Az ünnepségen az önkormányzat vezetői, a képviselő-testület tagjai mellett  Deák Miklós Korábbi alpolgármester, dr. Paulovics Mihály korábbi településvezető, Gyuricza László  Kerepes és Juhász István, Kistarcsa  polgármestere is részt vett. Az önkormányzati területen felállított helytörténeti táblát bekapcsolták a Csömöri Körtúra útvonalába.

 

4.) December 15-én a Krammer Teréz Zenei Alapfokú Művészeti Iskola adott karácsonyi koncertet a római katolikus templomban.

 

5.) December 16-án a Pénzügyi-, Ellenőrző és Vállalkozói Bizottság tartotta ülését Eigler Tamás elnök vezetésével a Polgármesteri Hivatal tanácstermében.

 

6.) December 18-án termelői és bolhapiacot tartottak a Hősök terén.

 

7.) December 18-án a már hagyományos Mindenki karácsonya címmel az idén is csömöri alkotók által készített ajándéktárgyak vásárával, termelői és bolhapiaccal egybekötött egész napos ünnepi rendezvénnyel várták az érdeklődőket a Hősök terén.

 

8.) December 18-án a Vox Animi Vegyeskar adott hagyományos karácsonyi hangversenyt a római katolikus templomban.

 

 

 

9.) December 19-én került sor a negyedik adventi gyertya meggyújtására a Német Nemzetiségi Önkormányzat Csömör és a Sváb baráti kör szervezésében. Karácsonyi gondolatokat mondott Eszes Zoltán lelkipásztor, fellépett a Csömöri Baptista Gyülekezet énekkara és a csömöri svábok Freundeskreis kórusa.

 

10.) December 20. – december 31. között a Csömöri Polgármesteri Hivatal zárva tartott.

 

11.) December 24-én karácsony szentesti hagyományos egyházi alkalmakon vettek részt a település templomaiban, közösségi házaiban a római katolikus, az evangélikus, a baptista és a református hívek.

12.) December 29-én Futapest Csömör – évzáró futás címmel immár hetedik alkalommal szervezett futóversenyt az egyik legismertebb hazai tömegfutást népszerűsítő sportszervezet. A sportcsarnoktól induló 1,5 km-es iskolás távon, 4 km-es rövidtávon és 16,9 km-es hosszú távon összesen mintegy félezren vettek részt. A profi és amatőr futók az ország számos településéről és sportklubjából érkeztek, köztük sok csömöri, illetve a Csömör Sport atlétika szakosztályának versenyzői.

 

13.) Január 5-én közlekedésbiztonsági témában egyeztetett Fábri István polgármester és dr. Tuzson Bence településünk országgyűlési képviselője a Polgármesteri Hivatalban.

 

14.) Január 6-án a 90. éves szép korú Szuhai Istvánné Vágóhíd utcai lakost köszöntötte otthonában és adta át Orbán Viktor által aláírt gratuláló oklevelet Fábri István polgármester és Varga Virág igazgatási osztályvezető.

 

15.) Január 6-án a Népjóléti és Kulturális Bizottság tartotta ülését a Polgármesteri Hivatal tanácstermében Szántóné Hermányos Mária elnöklete mellett.

 

16.) Január 10-én az Ügyrendi, Közbiztonsági és Közlekedési Bizottság tartotta ülését a Hivatal tanácstermében Pásztor Sándor elnök vezetésével.

 

17.) Január 11-én a Környezetvédelmi, Településfejlesztési és Sport Bizottság tartotta ülését  Tihanyi Ferenc elnökletével a Hivatal tanácstermében.

 

18.) Január 13-án a Magyar Önkormányzatok Szövetsége Agglomerációs Tagozat és Elnökségi ülésén vett részt Fábri István polgármester Érd Polgárok Házában, dr. Gémesi György elnök meghívására. Az ülés fő napirendi pontja az agglomerációs programjavaslatok, valamint a szövetség pénzügyi beszámolója volt.

 

19.) Január 19-én Fábri István polgármester online konferencián vett részt Fülöp Zsolt Szentendre város polgármesterének meghívására. A konferencia témája az agglomeráció közlekedési problémáinak megvitatása volt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20.) Fejlesztések, jelentősebb felújítások:

20.1.) Közterületi felújítások, fejlesztések

20.1.1.) Műfüves sportpálya kialakítása folyamatban van, a villanyszerelési munkálatok elkészültek, hamarosan megkezdődik a víz bevezetése.

20.1.2. Az atlétikai pálya fejlesztése folyamatban van, jelenleg a vizesárok kialakítására vonatkozó szerződéskötés zajlik.

 

******

—A következő képviselő-testületi ülést 2022. február 10-én tartja az önkormányzat.

 

 

Fábri István s. k.

polgármester

Megszakítás