Search

Üdvözöljük!

Search
Search

A legutóbbi képviselő-testületi ülés óta történt fontosabb települési események és önkormányzati intézkedések

2022 február 28. –
Polgármesteri beszámolók

Fábri István polgármester beszámolója a 2022. január 20. – 2022. február 10. közötti időszakról.

(Készült Csömör Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2022. február 10-i ülésére)

 

– Összefoglalás –

 

 

1.) Csömör Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete január 20-án tartotta soros ülését, melyen átadásra kerültek a Csömör Kincse Díjak, a képviselők elfogadták a zajvédelemről és a közterületek használatáról szóló rendeletmódosításokat, döntöttek több településrendezési szerződés megkötéséről, központi szabályokkal összefüggő bér- és illetményemelésekről az önkormányzatnál, valamint Árpád utca 740/1 hrsz. telekrész értékesítéséről.

           

2.) Január 26-án a Fővárosi Agglomerációs Önkormányzati Társulás ülésén vett részt Fábri István polgármester a Gyáli Polgármesteri Hivatalban, Pápai Mihály polgármester meghívására. Az ülés fő napirendi pontja az agglomerációs kerékpáros közlekedés dimenzióira vonatkozóan, illetve a „Kerékpáros Kertváros” tervek ismertetése volt.

 

3.) Január 28-án a Magyar Önkormányzatok Szövetsége Agglomerációs Tagozat Elnöksége a közlekedéssel kapcsolatban tartott online egyeztetést. Az egyeztetésen Fülöp Zsolt Szentendre város polgármesterének meghívására vett részt Fábri István polgármester.

 

4.) Január 30-án Malenkij robot emléknapja alkalmából tartottak megemlékezést a Német Nemzetiségi Önkormányzat Csömör elnöke Drahos Réka Dalma szervezésében. A megemlékezés alkalmából német nyelvű misét tartottak a csömöri római katolikus templomban, majd az emlékezés koszorúit helyezték el a Hősök terén lévő emlékhelyen. Az önkormányzat nevében Fábri István polgármester és Tormay-Lesták Mária alpolgármester helyezték el az emlékezés koszorúját.

 

5.) Január 31-én a Pénzügyi-, Ellenőrző és Vállalkozói Bizottság tartotta ülését Eigler Tamás elnök vezetésével a Polgármesteri Hivatal tanácstermében.

 

6.) Február 2-án a Duna-Tisza közi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. képviseletében Varga Katalin ügyfélszolgálati vezetővel és Feigli Ferenc regionális szolgáltatási vezetővel egyeztetett Fábri István polgármester és dr. Katona Péter jegyző a Polgármesteri Hivatal tanácstermében. Az egyeztetés témája a hulladékszállítási szerződésben foglaltak pontosítása, valamint az eddigiekben a cég által ingyenesen biztosított szelektív hulladékgyűjtő zsákok hirtelen történt megszűntetése volt.

 

7.) Február 3-án a Népjóléti és Kulturális Bizottság tartotta ülését a Polgármesteri Hivatal tanácstermében Szántóné Hermányos Mária elnöklete mellett.

 

8.) Február 5-én termelői és bolhapiacot tartottak a Hősök terén.

 

9.) Február 7-én a Csömöri Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat tartotta ülését Szabó Erzsébet elnök vezetésével a Csömöri Tót Hagyományok Házában. Az ülésen Fábri István polgármester és dr. Nagy Atilla aljegyző is részt vett.  

 

 

 

10.) Fejlesztések, jelentősebb felújítások:

10.1.) Közterületi felújítások, fejlesztések

10.1.1.) Műfüves sportpálya kialakítása folyamatban van.

10.1.2. Az atlétikai pálya fejlesztése folyamatban van.

 

******

—A következő képviselő-testületi ülést 2022. február 24-én tartja az önkormányzat.

 

 

 

 

 

 

Fábri István s. k.

polgármester

Megszakítás