Search

Üdvözöljük!

Search
Search

A legutóbbi képviselő-testületi ülés óta történt fontosabb települési események és önkormányzati intézkedések

2022 február 28. –
Polgármesteri beszámolók

Fábri István polgármester beszámolója a 2022. február 10. – 2022. február 24. közötti időszakról.

(Készült Csömör Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2022. február 24-i ülésére)

 

– Összefoglalás –

 

 

1.) Csömör Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete február 10-én tartotta soros ülését, melyen a képviselők elfogadták Csömör Nagyközség Önkormányzatának 2022. évi költségvetését.

           

2.) Február 11-én a Petőfi Sándor Művelődési Ház nagytermében helyi katasztrófavédelmi oktatásra került sor. A Pest megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Gödöllői Parancsnokságának munkatársa Bodrogi Ágnes tűzoltó főhadnagy által tartott oktatáson a helyi polgárvédelmi szervezetbe beosztott tagok vettek részt. A megjelenteket Fábri István polgármester, mint az ilyen esetekben Csömör nagyközség parancsnoki teendőit ellátó települési vezető köszöntötte.

 

3.) Február 11-én három fő Erdélyből származó, a köztársasági elnök által honosított polgár tett állampolgársági esküt az önkormányzati hivatalban Fábri István polgármester előtt.

 

4.) Február 12-én a járványügyi szabályok szigorú betartása mellett, kivételesen zárt zsűrizésű hájas tészta- és fánksütő versenyt rendeztek a Petőfi Sándor Művelődési Házban.    

 

5.) Február 16-án Pécsett tartotta a Magyar Önkormányzatok Szövetsége elnökségi ülését dr. Gémesi György elnök vezetésével. Az ülésen Fábri István polgármester is részt vett.

 

6.) Február 19-én termelői és bolhapiacot tartottak a Hősök terén.

 

7.) Február 22-én Hegyesiné Nagy Ibolya, a Szociális Alapszolgáltatási Központ vezetőjének elnöklete mellett a Polgármesteri Hivatalban került megrendezésre az éves gyermekvédelmi-jelzőrendszeri konferencia. A tanácskozás résztvevői között az érintett helyi és térségi-járási intézmények és szervezetek, mint a helyi oktatási, nevelési intézmények, a helyi egészségügy képviselői a helyi szociális szervek, közbiztonsági egységek illetékesei képviseltették magukat.

 

8.) Február 22-én az Ügyrendi, Közbiztonsági és Közlekedési Bizottság tartotta ülését a Hivatal tanácstermében Pásztor Sándor elnök vezetésével.

 

9.) Február 22-én Más kép író és olvasó találkozón a Csömörön élő Mátrai Szilvia, szakmája szerint coach és tréner, első regényéről beszélgetett a Petőfi Sándor Művelődési Ház galéria termében Huszárik Kata színművésznő.

 

10.) Február 24-én az Észak-Kelet Pest és Nógrád Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulás társulási tanácsülésén vett részt Tormay-Lesták Mária Kistarcsán, Juhász István elnök meghívására. Az ülés témája a közszolgáltatás ellátását érintő változásokról tartottak tájékoztatást.

 

11.) Február 24-én a Népjóléti és Kulturális Bizottság tartotta ülését a Polgármesteri Hivatal tanácstermében Szántóné Hermányos Mária elnöklete mellett.

 

12.) Fejlesztések, jelentősebb felújítások:

12.1.) Közterületi felújítások, fejlesztések

12.1.1.) Műfüves sportpálya kialakítása folyamatban van.

12.1.2.) Az atlétikai pálya fejlesztése folyamatban van.

 

12.2.) A Csömöri Községgondnokság és a Csömöri Településszolgáltató Nonprofit Kft. kivitelezésében zajló jelentősebb karbantartási, felújítási munkák:

12.2.1.) Az Örs Vezér téri buszmegálló felújítása elkészült bruttó 210.000,- Ft értékben.

******

—A következő képviselő-testületi ülést 2022. március 24-én tartja az önkormányzat.

 

 

 

 

 

 

 

Fábri István s. k.

polgármester

Megszakítás