Üdvözöljük!

A legutóbbi képviselő-testületi ülés óta történt fontosabb települési események és önkormányzati intézkedések

2022 április 21. –
Polgármesteri beszámolók

Fábri István polgármester beszámolója a 2022. február 24. – 2022. március 24. közötti időszakról.

(Készült Csömör Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2022. március 24-i ülésére)

 

– Összefoglalás –

 

 

1.) Csömör Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete február 24-én tartotta soros ülését, melyen a képviselők döntöttek a 2022. évi országgyűlési képviselők választása és az országos népszavazás lebonyolításához  szükséges szavazatszámláló             bizottsági tagok és póttagok  megválasztásáról, a Petőfi Sándor Művelődés Ház Szolgáltatási tervének elfogadásáról és Szervezeti és Működési Szabályzatának módosításáról, regionális alapítványok támogatási kérelmeiről, a fás szárú növények védelméről, kivágásáról és pótlásáról szóló rendelet módosításáról, a Szőlőhegy egyes utcái és a Vágóhíd utcaforgalmának biztonságosabbá tételéről szóló javaslatról, a kerékpárút pályázat közbeszerzésének lezárásáról,  valamint a Csömör Díszpolgára cím és  Csömör Községért Emlékérem adományozásáról.

 

2.) Február 25-27. között tartották a hagyományőrző Téltemető című rendezvényt Torockón, Csömör erdélyi testvértelepülésén. Az eseményen a csömöri küldöttség tagjaként Tihanyi Ferenc képviselő vett részt.

 

3.) Február 27-én a Német Nemzetiségi Önkormányzat Csömör szervezésében, Drahos Réka vezetésével került megrendezésre a hagyományos sváb farsangi felvonulás, melynek keretében, a hagyományokat felélesztve, szalmabábuk elégetésével búcsúztatták a telet a pataksétánynál, majd a rendezvény mulatsággal folytatódott a művelődési házban.

 

4.) Február 27-én az Éless Szín társulat Valentin nap című darabját láthatta a közönség a Petőfi Sándor Művelődési Házban.

 

5.) Március 2-án Digitális Közösségi munka címmel Horváth Tamás (titulus) tartott prezentációt a Polgármesteri Hivatal tanácstermében. Az előadáson Fábri István polgármester, Tormay-Lesták Mária alpolgármester, Miklós Daniella kommunikációs vezető, Szeltner László a Petőfi Sándor Művelődési Ház igazgatója és Türk Edina pályázati referens vettek részt.  

 

6.) Március 3-án Digitális Falu Program foglalkoztatási modell létrehozását segítő településvezetői fórumon vett részt, melynek fő témája a „Digitalizációs és más szolgáltatások, a rugalmas foglalkoztatás és távmunka az önkormányzatnál és intézményeiben” volt.

  

7.) Március 5-én termelői és bolhapiacot tartottak a Hősök terén.

 

8.) Március 6-án a Furmicska Néptánc Egyesület 15 éves jubileumi gálaműsort adott a Petőfi Sándor Művelődési Házban. Az önkormányzat nevében Tormay-Lesták Mária alpolgármester köszöntötte az egyesületet.

 

9.) Március 7-én az Ügyrendi, Közbiztonsági és Közlekedési Bizottság tartotta ülését a Hivatal tanácstermében Pásztor Sándor elnök vezetésével.

 

10.) Március 7-én a Csömöri Kulturális Közalapítvány tartotta ülését a Hivatal tanácstermében Harmath Diána elnök vezetésével. A benyújtott pályázatok elbírálása után a középiskolások ösztöndíjpályázatán 16 fő kapott a következő félévre, összesen 725.000,- Ft támogatást.

 

11.) Március 8-án a Magyar Önkormányzatok Szövetsége főépítészi munkacsoport online megbeszélést tartott, melyen Fábri István polgármester is részt vett.

 

12.) Március 8-án a Környezetvédelmi, Településfejlesztési és Sport Bizottság tartotta ülését  Tihanyi Ferenc elnökletével a Hivatal tanácstermében.

 

13.) Március 8-án Dr. Tuzson Bence országgyűlési képviselő-képviselőjelölt (5. sz. választó kerület Fidesz) tartott választási fórumot a Petőfi Sándor Művelődési Házban vendége Kocsis Máté, a FIDESZ frakcióvezetője volt.

 

14.) Március 10-én a Népjóléti és Kulturális Bizottság tartotta ülését a Polgármesteri Hivatal tanácstermében Szántóné Hermányos Mária elnöklete mellett.

 

15.) Március 10-én rendkívüli Képviselő-testületi ülést tartottak, melyen a képviselők a következőkről döntöttek:

  1. Oroszország katonai agressziója miatt Magyarországra menekült ukrán állampolgárok elszállásolásának lehetőségei Csömörön, valamint a megtámadott országot segítő adománygyűjtések;
  2. Az M0-ás melletti erdősáv telepítését elősegítő ingatlanvásárlásra önkormányzati ajánlattétel;

III. A Csömöri Sport- és Szabadidő-szervező Nonprofit Kft. Alapító Okiratának módosítása ;

IV.A Csömöri Evangélikus Rózsakert Óvoda bővítésével kapcsolatos együttműködési megállapodás és önkormányzati tulajdonosi hozzájárulás.

                                                

16.) Március 15-én rendezték Csömörön a nemzeti ünnepi megemlékezést az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc tiszteletére.  A Petőfi-emléktáblánál  a település vezetése, a nemzetiségi önkormányzatok, a helyi civil szervezetek és az országos politikai pártok helyezték el koszorúikat. Csömör Nagyközség Önkormányzata nevében Pásztor Sándor  és Szántóné Hermányos Mária önkormányzati képviselő koszorúzott. Ezt követően a Petőfi Sándor Művelődési Házban kulturális műsorral folyatódott a megemlékezés. Ünnepi beszédet mondott Fábri István polgármester, közreműködött Kertész Péter Jászai Mari-díjas színművésznő, a Furmicska Néptánc Egyesület, a Krammer Teréz Zeneiskola Fúvószenekara, valamint a Csömöri Mátyás Király Általános Iskola tanulói.

 

17.) Március 16-án Vácott a Magyar Önkormányzatok Szövetsége elnökségi ülésén vett részt Fábri István polgármester.

 

18.) Március 16-án a Pénzügyi-, Ellenőrző és Vállalkozói Bizottság tartotta ülését Eigler Tamás elnök vezetésével a Polgármesteri Hivatal tanácstermében.

 

19.) Március 18-án Csömörön a Polgármesteri Hivatal tanácstermében tartotta ülését a Gödöllő Környéki Kistérségi Társulás dr. Gémesi György elnök meghívására. Az ülésen Fábri István polgármester és Tormay-Lesták Mária alpolgármester is részt vettek.

 

20.) Március 18-án Dorosz Dávid az ellenzék közös országgyűlési képviselőjelöltje tartotta választási fórumát a Petőfi Sándor Művelődési Házban, a jelölt vendége Újhelyi István MSZP-s parlamenti képviselő volt.

 

21.) Március 18-án tartották a sport díjátadó gálát a Csömöri Sportcsarnokban. Az év legjobb sportolói díjakat Fábri István polgármester, Tihanyi Ferenc képviselő, a Környezetvédelmi, Településfejlesztési és Sport Bizottság elnöke, valamint Solti László a Csömöri Sport és Szabadidő-szervező Nonprofit Kft. ügyvezetője adta át.

 

22.) Február – március hónapban a Polgármesteri Hivatal dolgozói az országgyűlési választásokkal kapcsolatos előkészítő munkákban vesznek részt.

 

23.) Március 24-én a Népjóléti és Kulturális Bizottság tartotta ülését a Polgármesteri Hivatal tanácstermében Szántóné Hermányos Mária elnöklete mellett.

 

24.) Fejlesztések, jelentősebb felújítások:

24.1.) Közterületi felújítások, fejlesztések

24.1.1.) Műfüves sportpálya kialakítása folyamatban van.

24.1.2.) Az atlétikai pálya fejlesztése folyamatban van.

 

24.2.) A Csömöri Községgondnokság és a Csömöri Településszolgáltató Nonprofit Kft. kivitelezésében zajló jelentősebb karbantartási, felújítási munkák:

24.2.1.) Az Ulicska végén, a HÉV aluljáróban a korlát cserje elkészült bruttó 350.000,- Ft értékben.

 

 

*****

 

—A következő képviselő-testületi ülést 2022. április 21-én tartja az önkormányzat.

 

 

Fábri István s. k.

polgármester

Megszakítás