Üdvözöljük!

A legutóbbi képviselő-testületi ülés óta történt fontosabb települési események és önkormányzati intézkedések

2022 augusztus 19. –
Polgármesteri beszámolók

Fábri István polgármester beszámolója a 2022. június 16. – 2022. június 30. közötti időszakról.

(Készült Csömör Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2022. június 30-i ülésére)

 

– Összefoglalás –

 

1.) Csömör Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete június 16-án tartotta soros ülését, melyen a képviselők döntöttek a római katolikus egyházközség zenei rendezvényeinek többlettámogatásáról, Palotai úti ingatlan vásárlásáról a gyalogos és kerékpáros közlekedés lehetőségeinek javítása céljából, folyamatban lévő településrendezési eszközök módosításainak lezárásáról és önkormányzati ingatlanok épületenergetikai fejlesztésének előkészítéséről.

 

2.) Június 18-19-én rendezték meg a jubileumi, 10. Csömöri Bringafesztivált a Bulgárkertben.
Június 18-án a Mountain Bike Olimpiai Cross Csömör Kupa hegyikerékpáros versenye, ahol több, mint 200 sportoló állt rajthoz, valamint a már hagyományosan hozzá kapcsolódó gyermek- és fesztiválprogramok várták az érdeklődőket a Bulgárkertben. A rendezvény szervezője Csömör Nagyközség Önkormányzata, a Csömöri Kerékpár Szakosztály, a Csömöri Sport és Szabadidő-szervező Nonprofit Kft. és a Petőfi Sándor Művelődési Ház volt. A verseny győzteseinek díjait Fábri István polgármester, Juhász István, Kistarcsa polgármestere, Pintér Lajos, Szada polgármestere, Murvai Ervin, a csömöri Decathlon Sportáruház vezetője, Valter Tibor, a verseny főszervezője, valamint Válé Flórián és Solti László, a Csömöri Sport és Szabadidő-szervező Nonprofit Kft. ügyvezetői adták át. Június 19-én, a tíz környező települést érintő, közel 70 kilométeres kistérségi kerékpáros körtúrán résztvevők csapatát Fábri István polgármester vezette.

 

3.) Június 18-án termelői és bolhapiacot tartottak a Hősök terén.

 

4.) Június 19-én az Úrnapi virágszőnyeg és körmenet hagyományos római katolikus esemény és liturgia zajlott a település központi utcáin és a katolikus templomban. Az úrnapi szentmisét celebrálta és a körmenetet vezette Pető Gábor plébános. Az eseményen Tormay-Lesták Mária alpolgármester és Szántóné Hermányon Mária képviselő, a Népjóléti és Kulturális Bizottság elnöke köszöntötte dr. Rozs Péter milánói magyar konzult az eseményt követő vendégfogadáson.

 

5.) Június 22-én az Ügyrendi, Közbiztonsági és Közlekedési Bizottság rendkívüli ülést tartott a Polgármesteri Hivatal tanácstermében Pásztor Sándor elnök vezetésével.

 

6.) Június 23-án kerékpáros hálózati egyeztetést tartottak a Nagytarcsai Polgármesteri Hivatalban, a „Budapesti agglomerációs kerékpárforgalmi hálózatfejlesztési stratégia” című projekt kapcsán, az érintett önkormányzatok (Nagytarcsa, Kistarcsa, Mogyoród, Csömör) képviselői, az NKK, a Tervező Konzorcium és a Magyar Kerékpárosklub részvételével.

 

7.) Június 23-án a Német Nemzetiségi Önkormányzat Csömör szervezésében került felavatásra az a három német sírhely, melyek feltárása és felújítása három évvel ezelőtt kezdődött meg.  Drahos Réka Dalma elnök vezetésével. A rendezvényen Tormay-Lesták Mária alpolgármester és Fábri István polgármester is részt vett.

 

8.) Június 23-án a Magyar Önkormányzatok Szövetsége ünnepi partneri vacsorával összekötött elnökségi ülésén vett részt Fábri István polgármester Gödöllőn, dr. Gémesi György elnök meghívására.

 

9.) Június 23-án a Magyar Önkormányzatok Szövetsége által szervezett „Az önkormányzatok fejlesztési és költségvetési kilátásai” címmel szervezett Nemzetközi Konferenciát és Kiállítást Gödöllői Művészetek Házában. A konferencián Fábri István polgármester is részt vett.

 

10.) Június 24-én tartották a tanévzáró rendezvényeket a Mátyás Király Általános Iskolában és a Krammer Teréz Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában.

 

11.) Június 24-26. között Pünkösdi Zenei Napok a Magvető Házában címmel háromnapos zenei rendezvényt tartottak, melyen több neves előadó is fellépett. A Csömörön élő Kossuth-díjas és Csömör Díszpolgári címmel kitűntetett zongoraművész házaspár Várjon Dénes, Simon Izabella adott koncertet.

 

12.) Június 25-én tartották a Szentivánéji éjszakai túrát, mely a Csömöri Körtúra útvonalának egy kb. 8 km-es szakaszán zajlott.

 

13.) Június 28-án a Pénzügyi, Ellenőrző és Vállalkozói Bizottság tartotta rendkívüli ülését a Polgármesteri Hivatal tanácstermében Eigler Tamás elnöklete mellett, több sürgős nyári leállás előtti téma megvitatása miatt. 

 

14.) Június 29-én a Népjóléti és Kulturális Bizottság tartotta ülését a Polgármesteri Hivatal tanácstermében Szántóné Hermányos Mária elnöklete mellett.

 

15.) Június 30-án Semmelweis-nap alkalmából Fábri István polgármester, Tormay-Lesták Mária alpolgármester és Szántóné Hermányos Mária képviselő köszöntötte településünk egészségügyi intézményeinek dolgozóit a Polgármesteri Hivatal tanácstermében.

 

16.) Fejlesztések, jelentősebb felújítások:

16.1.) Közterületi felújítások, fejlesztések

16.1.1.) Zajlik a Szabadság úti kerékpárút építése, a kivitelező az Uhrinwest Kft.

16.1.2.) A HÉV-állomás fedett kerékpártároló megépítését megkezdte az Alma-Rend Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.

 

16.2.) A Csömöri Községgondnokság és a Csömöri Településszolgáltató Nonprofit Kft. kivitelezésében zajló jelentősebb karbantartási, felújítási munkák:

16.2.1.) A Vörösmarty 2. sz. alatti önkormányzati ingatlan tetőfelújítása elkészült, bruttó 2.145.000,- Ft értékben elkészült.

16.2.2.) Elkészültek a fekvőrendőrök a  Rozmaring utcában bruttó 150.000 Ft értékben.

 

 

*****

 

—A következő képviselő-testületi ülést 2022. szeptember 1-jén tartja az önkormányzat.

 

 

 

Fábri István s. k.

polgármester

Megszakítás