Üdvözöljük!

A legutóbbi képviselő-testületi ülés óta történt fontosabb települési események és önkormányzati intézkedések

2023 január 31. –
Polgármesteri beszámolók

Fábri István polgármester beszámolója a 2022. december 13.– 2023. január 26. közötti időszakról.

(Készült Csömör Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2023. január 26-i ülésére)

 

– Összefoglalás –

 

1.) Csömör Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 2022. december 13-án tartotta soron következő ülését, melyen a képviselők döntöttek Csömör Nagyközség Önkormányzata 2023. évi Költségvetési rendeletének elfogadásáról, pályázati támogatással megvalósuló beruházások befejezéséhez szükséges szerződésmódosításokról, valamint a Szociális Alapszolgáltatási Központ intézményvezetői álláshelyére és főépítészi munkakör betöltésére pályázat kiírásáról.

 

2.) December 14-én intézményvezetői értekezletet tartottak a Polgármesteri Hivatal tanácstermében, a központilag megemelt rezsiköltségek tárgyában.

 

3.) December 14-én a Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat Közmeghallgatást tartott a Tót Hagyományaink Házában Szabó Erzsébet elnök vezetésével.

 

4.) December 14-én a zeneiskola tanárai és diákjai adtak karácsonyi hangversenyt a római katolikus templomban.

 

5.) December 15-én a II. világháború csömöri emléknapján tartottak megemlékezést a Szent István-hegyi emlékhelyen. A megemlékezésen beszédet mondott Maruzs Roland alezredes, igazgató, a Honvédelmi Minisztérium Hadtörténeti Intézet és Múzeum, Hadisírgondozó és Hőskultusz Igazgatóság, valamint Fábri István polgármester köszöntötte a megjelenteket. Az esemény szervezője Csömör Nagyközség  Önkormányzata és a Magyar Katonasírokért Alapítvány volt.

 

6.) December 17-én termelői és bolhapiacot tartottak a Hősök terén.

 

7.) December 17-én a Vox Animi Vegyeskar adott karácsonyi hangversenyt Ráduly Ildikó a Krammer Teréz Zenei Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója és Takács László karnagy vezényletével a katolikus templomban.

 

8.) December 18-án, advent negyedik vasárnapján a Német Nemzetiségi Önkormányzat Csömör Drahos Réka Dalma elnök köszöntését követően került meggyújtásra a negyedik gyertya a Sinka István Községi Könyvtár előtt. Karácsonyi gondolatokat Pető Gábor plébános mondott, fellépett a  Freundeskreis énekkar.

 

9.) December 19. – január 1. között a Polgármesteri Hivatalban igazgatási szünet volt, az ügyeleti készenlét biztosítása mellett.

 

10.) A karácsonyi ünnepek alatt is mind a négy csömöri felekezet megtartotta ünnepi, egyházi alkalmait.

 

11.) December 31-én hagyományos módon újra megrendezésre került a nagysikerű csömöri FutaPest-Évzáró futás. A csömöri sportszakosztályok sportolói mellett sok lelkes, civil résztvevő is elindult a 900 méteres, 4,4 km-es és a 15 km-es távon, ezzel jókedvűen és sportosan lezárva a 2022-es esztendőt.   

 

12.) Január 3-án apparátusi értekezletet tartottak a Polgármesteri Hivatal tanácstermében.

 

13.) Január 5-én a Népjóléti és Kulturális Bizottság tartotta ülését a Polgármesteri Hivatal tanácstermében Szántóné Hermányos Mária elnöklete mellett.

 

14.) Január 7-én termelői és bolhapiacot tartottak a Hősök terén.

 

15.) Január 9-én az Ügyrendi, Közbiztonsági és Közlekedési Bizottság tartotta ülését a Polgármesteri Hivatal tanácstermében Pásztor Sándor elnök vezetésével.

 

16.) Január 10-én a Környezetvédelmi, Településfejlesztési és Sport Bizottság tartotta ülését Tihanyi Ferenc elnökletével a Polgármesteri Hivatal tanácstermében.

 

17.) Január 11-én az Észak – Kelet Pest és Nógrád Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulás soron következő társulási tanácsülésén vett részt Fábri István polgármester Juhász István elnök meghívására Kistarcsán. Az ülés fő napirendje az alapító okirat módosítása és a 2023. évi belső ellenőrzési terv jóváhagyása volt.

 

18.) Január 14-én rendezték meg az egészségügyi dolgozók évadnyitó bálját a Petőfi Sándor Művelődési Házban.

 

19.) Január 16-20. között zajlott az ökumenikus imahét, amelynek keretében a keresztény felekezetek helyi közösségei a római katolikus és az evangélikus templomban, illetve a baptista imaházban közös egyházi alkalmakat tartanak.

 

20.) Január 18-án traffibox mérőeszközök esetleges beszerzésével kapcsolatos egyeztetésen vett részt Fábri István polgármester Nagytarcsán Gulyás Tamás István polgármester meghívására.

 

21.)Január 18-án intézményvezetői értekezletet tartottak a Polgármesteri Hivatal tanácstermében.

 

22.) Január 18-án a Pénzügyi, Ellenőrző és Vállalkozói Bizottság tartotta ülését a Polgármesteri Hivatal tanácstermében Eigler Tamás elnöklete mellett.

 

23.) Január 20-án a Más kép szemtől szembe eseményen Mécs Károllyal ,a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, kétszeres Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, rendező, érdemes és kiváló művésszel beszélgetett a Petőfi Sándor Művelődési Ház galériatermében Huszárik Kata színművésznő.

 

24.) Január 21-én a Nefelejcs Művészeti Óvoda bálját tartották a Petőfi Sándor Művelődési Házban.

 

25.) Január 24-én munkaebéddel egybekötött év elejei egyeztetést tartott Fábri István polgármester a helyi felekezetek lelkipásztoraival, többek között a rezsi díjak drasztikus megnövekedésének az egyházakat is érintő kérdéseiről. Az egyeztetésen Kendeh Péter evangélikus lelkész, Esztergály Előd református lelkipásztor, Eszes Zoltán és Szemancsik Jaroszlav baptista lelkipásztorok, valamint Pető Gábor katolikus plébános vettek részt.

 

26.) Január 26-án a Tervtanács tartotta ülését a Polgármesteri Hivatal tanácstermében Károlyfi Levente vezetésével.

 

27.) Január 26-án a Népjóléti és Kulturális Bizottság tartotta ülését a Polgármesteri Hivatal tanácstermében Szántóné Hermányos Mária elnöklete mellett.

 

28.) Fejlesztések, jelentősebb felújítások:

28.1.) Közterületi felújítások, fejlesztések

28.1.1 A Bölcsőde építési munkái zajlanak.

28.1.2.) A Csömör, 21105. jelű út (III. sz. bekötőút) – Laky úti csomópont átépítése körforgalmú csomóponttá – -befejeződött, de a hivatalos forgalomba helyezés még zajlik. A beruházást az Úttengely Kft. végezte, bruttó 180.000.000,- Ft értékben. 

28.1.3.) A kerékpárút Kacsóh P. utca és a Béke tér közötti szakasza elkészült, az Uhrinwest Kft. kivitelezésében, bruttó 190.000.000,- Ft összegben. Az irányhelyes kerékpársávok is elkészültek az Uhrinwest Kft. kivitelezésében, bruttó 25.000.000,- Ft értékben.

28.1.4.) Boglárka utca útfelújítását az Aszfalt és Bontás Kft. végezte el, bruttó 31.500.000,- Ft összegben.

 

28.2.) A Csömöri Községgondnokság és a Csömöri Településszolgáltató Nonprofit Kft. kivitelezésében zajló egyéb jelentősebb karbantartási, felújítási munkák:

27.2.1.) Az évzáró futás előtt a Palotai út kátyúzása elkészült, külső vállalkozó bevonásával, bruttó 320.000,- Ft értékben.

 

*****

—Január 28-án szlovák batyus bált tartanak  a Petőfi Sándor Művelődési Házban;

—Január 29-én málenkij robot emléknapot szervez a Német Nemzetiségi Önkormányzat Csömör a katolikus templomban;

 

—A következő képviselő-testületi ülést 2023. február 23-án tartja az önkormányzat.

 

 

 

 

Fábri István s. k.

polgármester

Megszakítás