Search

Üdvözöljük!

Search
Search

A legutóbbi képviselő-testületi ülés óta történt fontosabb települési események és önkormányzati intézkedések

2016 július 04. –
Önkormányzati, települési hírek

Fábri István polgármester beszámolója a 2016. május 12.—2016. június 9. közötti időszakról.

(Készült Csömör Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. június 9-i ülésére.)

 

– Összefoglalás –

 

1.) Csömör Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete május 12-én tartotta rendes ülését, melyena testület sok egyéb téma mellett elfogadta a Csömöri Települési Szolgáltató Nonprofit Kft. és a Csömöri Sport és Szabadidő-szervező Nonprofit Kft. mérlegbeszámolóját, valamint a hulladékgazdálkodásról szóló rendelet módosítását.

 

2.) Május 13-án a közbiztonsági szervezetek tagjainak részvételével közösségi bográcsozást tartottak a csömöri horgásztónál Pásztor Sándor képviselő, az Ügyrendi, Sport- és Közbiztonsági Bizottság elnöke szervezésében.

 

3.) Május 13-án tartották mindkét óvodában a családi és sportnapot, Unyi Tamara igazgatónő vezetésével.

 

4.) Május 14-én a hónap termelői és bolhapiaca vonzotta a vásárlókat a Hősök terére.

 

5.)Május 15- 16. közötta hagyományok szerint a megszokott rendben zajlottak a helyi egyházi közösségek pünkösdi alkalmai.

 

6.)Május 17-én kistérségi szakmai konzultációs fórumot tartottak az építéshatósági törvényi változásokról a Polgármesteri Hivatal tanácstermében. Előadást tartott Iglódi Mária a Gödöllői Járási Hivatal Építésügyi Osztályának vezetője, Zsuffa Zsolt Ybl díjas tervező, Csömör Nagyközség Tervtanácsának tagja. A megbeszélésen a környező települések építéshatósági munkatársai, továbbá Fábri István polgármester és dr. Katona Péter jegyző vett részt.

 

7.) Május 19-én tartotta soron következő ülését a Gödöllői Többcélú Kistérségi Társulás a Gödöllői Királyi Kastélyban, melynek fő témái a társulás 2015. évi költségvetésének teljesítése, illetve a társulás 2016. évi költségvetésének az elfogadása volt. A dr. Gémesi György gödöllői polgármester, társulási elnök vezetésével megtartott egyeztetésen az érintett települések infrastrukturális pályázati lehetőségeiről is szó volt. Az ülésen Csömör nagyközséget Fábri István polgármester képviselte.

 

8.) Május 19-én Önkormányzati intézményvezetői értekezletet tartottak a Polgármesteri Hivatal tanácstermében.

 

9.) Május 20-22. között került megrendezésre a XXIII. Csömöri Falunapok rendezvénysorozat, mely az idén is a csömöri alkotóművészek kiállításával kezdődött. A rendezvény házigazdája a Petőfi Sándor Művelődési Ház Szeltner László igazgató vezetésével, valamint Csömör Nagyközség Önkormányzata volt. A neves és ismert előadók mellett helyi hagyományőrző csoportok, modern táncok is helyet kaptak a színpadon, míg színes gyermek programok, borfalu, kirakodó vásár is várta a közönséget.


 

10.) Május 23-án a Pénzügyi, Ellenőrző és Vállalkozói Bizottság ülésezett a Csömör Sportcsarnokban Eigler Tamás bizottsági elnök vezetésével.

 

11.) Május 24-én a Településfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság tartotta ülését a Polgármesteri Hivatal tanácstermében Tihanyi Ferenc elnökletével.

 

12.) Május 24-én az Ügyrendi, Sport- és Közbiztonsági Bizottság ülését Pásztor Sándor elnök vezette a Polgármesteri Hivatal tanácstermében.

 

13.) Május 25-én a Csömöri Szabadtéri Sportközpont adott otthont a Tanulásban Akadályoztatott Tanulók Pest Megyei Atlétika Versenyének, melyet a Fogyatékosok Pest Megyei Sportszövetsége rendezett. A versenyen szentendrei, gyáli, váci, nagykőrösi, gyömrői, érdi, abonyi, gödöllői és veresegyházi általános iskolák álltak rajthoz. A versenyzőket Fábri István polgármester is köszöntötte.

 

14.) Május 25-én a Csömöri Német Nemzetiségi Önkormányzat tartotta ülését a Polgármesteri Hivatal Tanácstermében Dunavölgyi Illés Sándorné elnök vezetésével.

 

15.) Május 26-án a Népjóléti és Kulturális Bizottság ülésezett a Polgármesteri Hivatalban dr. Szarka Zsuzsanna elnöklete mellett.

 

16.) Május 26-án rendkívüli Képviselő-testületi ülést tartottak ahelyi iskolák államosításával kapcsolatban szükségessé váló önkormányzati intézkedések miatt.

 

17.) Május 27-én a Magyar Önkormányzati Szövetség Pest Megyei Tagozatnak alakuló ülésére, valamint a Polgármesteri Tagozat ülésére került sor Gödöllőn a városi könyvtár épületében. Az ülés fő témái a közoktatás, közétkeztetés, a hulladékgazdálkodás, valamint az önkormányzatok pénzügyi gazdálkodásának központosítása voltak. Az üléseket dr. Gémesi György gödöllői és Wittinghoff Tamás budaörsi polgármesterek vezették, melyeken Fábri István, Csömör polgármestere is részt vett.

 

18.) Május 27-én a 880 éves Csömör– a 300 éve újratelepített község helytörténeti programsorozat következő eseményén Csányi István és Lassan Péter mutatta be az elmúlt negyed évszázad helyi médiatörténetét és egyúttal megnyitották az erről szóló tablókiállítást. Az előadást Fábri István polgármester nyitotta meg.

 

19.) Május 29-én zajlott az Úrnapi virágszőnyeges körmenet a római katolikus egyházközség szervezésében. Görbe József plébános mellett az úrnapi szentmisét és körmenetet Snell György az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye segédpüspöke, a Szent István-bazilika plébánosa, a Szent Jobb őre celebrálta. Az eseményen részt vett Fábri István polgármester, Szántóné Hermányos Mária, Pásztor Sándor és Kadók Ferencné képviselők is.

 

20.) Június 2-án az épületenergetikai pályázat közbeszerzési kiírása tette szükségessé rendkívüli Képviselő-testületi ülés összehívását.

 

21.) Június 3-án a Petőfi Sándor Művelődési Házban tartottak ünnepséget a csömöri pedagógusok tiszteletére. Az év pedagógusa díjakat Fábri István polgármester és dr. Szarka Zsuzsanna képviselő asszony adta át. A rendezvényen Tormay-Lesták Mária és Eigler Tamás képviselők is részt vettek.

 

22.) Június 5-én a Hősök tere adott otthont a IV. Fúvószenei találkozónak, melyen felléptek: Emőd Brass, karnagy: Koleszár Zsolt, Egri Farkas Ferenc Zeneiskola Fúvószenekara, karnagy: Panyi Tibor, Dányi Ifjúsági Fúvószenekar, karnagy: Katrin Zsolt, Ossó János Fúvószenekar (Pécel), karnyagy: Fejes István, Csömöri Ifjúsági Fúvószenekar, karnagy: Szabó Péter, Holdfény Mazsorett Csoport (Sátorlajaújhely) vezető: Ujjné Schneider Hedvig. Az esemény főszervezője a Krammer Teréz Zenei Alapfokú Művészeti Iskola, Ráduly Ildikó igazgató vezetésével. A rendezvényen Fábri István polgármester és Tormay-Lesták Mária alpolgármester köszöntötte a résztvevőket, továbbá jelen volt dr. Hülitzer Katinka, Kadók Ferencné és Szántóné Hermányos Mária képviselő is.

 

23.) Június 6-án a Csömöri Települési Szolgáltató Nonprofit Kft. Felügyelő Bizottsága ülésezett a Polgármesteri Hivatal tanácstermében Pásztor Sándor elnökletével.

 

24.) Június 7-én a Csömöri Polgármesteri Hivatal dolgozói Hivatali sportnapon vettek részt a horgásztónál.

 

25.) Június 8-án a Csömöri Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat tartotta ülését a Csömöri Tót Hagyományok házában Szabó Erzsébet elnök vezetésével.

 

26.) Június 9-én Kéméndi Dénesnét köszöntötte Fábri István polgármester 90. születésnapja alkalmából és adta át a Magyar Kormány Emléklapját.

 

27.) Sport eredmények:

Bronzéremmel zárta a szezont férfi kézilabdacsapat az NB II-ben. A női kézilabdacsapat ezüstéremmel zárt a megyei bajnokságban. Nagypályás labdarúgóink nagyszerűen hajráztak a megye II-ben, 8. helyen fejezték be a bajnokságot. A Rubeola FC Csömör futsal csapata kiesett az élvonalból, amelynek az alapítása óta a tagja volt. Nagyszerű hagyomány elevenedett meg Csömörön a Pest Megyei Asztalitenisz Szövetség kezdeményezésére: nálunk rendezték a bajnokság lezárásaképp a liga legjobb játékosainak TOP10 versenyét, ahol a hazai pályán játszó Demeter Miklós ezüstérmet nyert. Május végén a 42. Sygnus Gemenc Nagydíjon szerepelt a Cube-Csömör négyfős csapata. A fiúk nagyon szépen helytálltak, összetettben a 3. helyen végeztek az erős nemzetközi mezőnyben és a magyar csapatok között a legjobbak voltak! Világbajnok paratestépítőnk, Harnos Kristóf szlovák nemzetközi bajnoki címet szerzett, ráadásul sikerült történelmet írnia, ugyanis Európában még nem fordult elő, hogy egy mozgássérült atléta felkerül az abszolút kategóriába. Két héttel később az INBA Magyar és Nemzetközi Bajnokságon is sikerült megszerezni a magyar bajnoki címet.

 

.) Jelenleg zajló felújítások:

–     az Árpád utcai játszótér tereprendezési munkálatai befejeződtek, hamarosan elhelyezésre kerülnek a játékok,

–     a Kosssuth Lajos utca és a Szabadság út sarkán épülnek a parkolók, valamint az útburkolati munkák zajlanak.

******

 

– A következő rendes képviselő-testületi ülésre június 30-án kerül sor.

 

 

 

Fábri István s. k.

polgármester

Megszakítás