Search

Üdvözöljük!

Search
Search

A legutóbbi képviselő-testületi ülés óta történt fontosabb települési események és önkormányzati intézkedések

2017 január 22. –
Polgármesteri beszámolók

Fábri István polgármester beszámolója a 2016. november 17.—2016. december 15. közötti időszakról.

(Készült Csömör Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. december 15-i ülésére.)

 

– Összefoglalás –

 

1.) Csömör Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete november 17-én tartotta rendes ülését, melyena képviselők többek között döntöttek a Majorszegi-liget melletti Lukácsi-+

rdő területének megvásárlásáról, az Egyenlő Esélyekért Alapítvány dolgozóinak képzési támogatásáról és a szennyvíz-csatorna rendszerének további fejlesztéséről.

 

2.) November 19-én, a havonta megrendezésre kerülő termelői és bolhapiacon ismét benépesült a Hősök tere.

 

3.) November 19-én a Turnovszky István Kertbarát Kör hagyományos Erzsébet-Katalin napi bálját tartotta a Petőfi Sándor Művelődési Házban.

 

4.) November 22-én a Helyi Tervtanács ülésezett Király Noémi főépítész vezetésével a Polgármesteri Hivatalban.

 

5.) November 24-én a Népjóléti és Kulturális Bizottság tartotta rendkívüli ülését a Bursa Hungarica ösztöndíj pályázatok elbírálása okán a Polgármesteri Hivatalban dr. Szarka Zsuzsanna elnöklete mellett.

 

6.) November 24-én közmeghallgatást tartott a Sinka István Községi Könyvtárban a Német Nemzetiségi Önkormányzat Csömör Dunavölgyi Illés Sándorné elnök vezetésével.

 

7.) November 25-én intézményvezetői értekezletet tartott Fábri István polgármester a Polgármesteri Hivatalban.

 

8.) November 25-én Bujdosó B. Krisztina zenés kiállítás megnyitójának adott otthont a Petőfi Sándor Művelődési Ház.

 

9.) November 26-án a Csömöri Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat és a Furmicska Néptánc Egyesület a Csömöri Tót Hagyományink Háza udvarán elevenítette fel a korabeli disznóvágás hagyományát, melyen a hagyományőrző csoportok az alkalomhoz illő korabeli viseletben mutatták be a hagyományos disznóvágás eszközeit és a feldolgozás régi módszereit.

 

10.) November 27-én, Advent első vasárnapján közös gyertyagyújtásra invitálta a Csömöri Német Nemzetiségi Önkormányzat Csömör a falubelieket a Hősök terére. Az immár hatodik éve megszervezésre került rendezvénysorozat első alkalmán a német önkormányzat elnöke, Dunavölgyi Illés Sándorné köszöntője utánaz evangélikus gyülekezet kórusát Remenár Krisztina karnagy, a Vox Animi Vegyes Kart Nyikos Edit vezényelte. Adventi gondolatokat mondott Johann Gyula evangélikus lelkész.

 

11.) November 29-én a Településfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság tartotta ülését a Polgármesteri Hivatalban Tihanyi Ferenc elnökletével.

 

12.) November 29-én az Ügyrendi, Sport- és Közbiztonsági Bizottság ülését Pásztor Sándor elnök vezette a Polgármesteri Hivatal tanácstermében.

 

13.) November 29-én lakossági egyeztető fórumot tartottak a Sármány és Körmendi utca lakói részére az itt tervezett aszfaltozási munkákról. A megbeszélést Fábri István polgármester és Benkó Gábor műszaki osztályvezető vezette, részt vett rajta még Eigler Tamás beruházási tanácsnok, dr. Szarka Zsuzsanna és Tihanyi Ferenc és képviselő.

 

14.) December 1-jén Közmeghallgatást tartott a Képviselő-testület a Petőfi Sándor Művelődési Házban, melyen az egészségház terveinek bemutatása, illetve a jövő évi költségvetés — Fejlesztési tervek volt a két legfontosabb napirendi pont.

 

15.) December 2-4. között az erdélyi Torockó polgármesterének, Szőcs Ferencnek a meghívására Fábri István polgármester, Tihanyi Ferenc, Pásztor Sándor képviselők, és Bátvoszky János az általános iskola igazgatója együtt utaztak Torockóra. A magyarországi testvértelepülések ajándékát, valamint a közösen összeállított mikuláscsomagokat és a csömöri iskolások adományait vitték ki a torockói óvodások és iskolások részére.   

 

16.) December 3-án az Éless-Szín premier előadását „A nagy ékszerész” címmel tekinthette meg a közönség a Petőfi Sándor Művelődési Házban. A címszerepeket Felföldi Anikó, Heller Tamás, Kertész Péter, Nyertes Zsuzsa játszották.  A bemutatót követő fogadáson az Önkormányzat nevében Szántóné Hermányos Mária, a Népjóléti és Kulturális Bizottság elnökhelyettese köszöntötte a társulat tagjait. Az előadáson Kadók Ferencné képviselő is részt vett.

 

17.) December 4-én került sor a második Adventi gyertya meggyújtására a Hősök terén a Német Nemzetiségi Önkormányzat Csömöri szervezésében. Dunavölgyi Illés Sándorné önkormányzati elnök köszöntése után a református egyházközség énekkara, az Amantis Kamarakórus, valamint a német nemzetiségi osztályok tanulói énekeltek M. Nyikos Edit vezetésével. Adventi gondolatokat Esztergály Előd Gábor református lelkipásztor mondott.

 

18.) December 4-én a római katolikus templomban a XVII. Adventi Hangverseny került megrendezésre, melyen a Budapesti Monteverdi Kórust Kollár Éva karnagy vezényelte. A vendégeket és a közönséget Görbe József plébános és Szántóné Hermányos Mária, a Népjóléti és Kulturális Bizottság elnökhelyettese köszöntötték. Az eseményen az Önkormányzat részéről részt vett még Kadók Ferencné képviselő is.

 

19.) December 5-én dr. Gémesi György elnöklete mellett tartotta soros ülését a Gödöllői Többcélú Kistérségi Társulás. A domonvölgyi Lázár Lovasparkban lezajlott megbeszélésen többek között a társulás 2016. I. félévi költségvetési beszámolóját fogadták el a települések vezetői és tájékoztatót hallgattak meg a fiatalok munkakezdését támogató központi európai uniós programról. Az ülésen Csömör nagyközséget Fábri István polgármester képviselte.

 

20.) December 5-én tartotta ülését a Pénzügyi, Ellenőrző és Vállalkozói Bizottság Eigler Tamás elnökletével aPolgármesteri Hivatalban.

 

21.) December 6-án a Polgármesteri Hivatalban ülésezett a Helyi Tervtanács Király Noémi főépítész vezetésével.

 

22.) December 6-án a Szociális Alapszolgáltatási Központban, a Tót Hagyományok Házában, valamint a Petőfi Sándor Művelődési Házban is Mikulás-napi rendezvényekkel várták a gyerekeket, egész délután „teltházzal” közlekedett a Mikulás-vonat.

 

23.) December 6-án a Polgármesteri Hivatalban egyeztetett Fábri István polgármester a Csikó-Hal Úszósport Alapítvány által működtetett Maugli magán bölcsődébe járó gyermekek szüleivel a működtető által bejelentett év végi végleges bezárás-szolgáltatás megszüntetés miatt kialakult helyzetről. Ezt követően, december 12-én az Alapítvány képviselőivel és a bölcsődének helyt adó ingatlan tulajdonosával is egyeztetésre került sor.

 

24.) December 11-én került megrendezésre hagyományteremtő jelleggel az első Mikulás túra a Csömöri Körtúra útvonalán. A Pest Megyei Természetbarát Szövetség és Csömör Nagyközség Önkormányzata által közösen szervezett esemény fő szervezője Sipos Tamás volt.

 

25.) December 11-én a harmadik Adventi gyertyagyújtást tartották a Német Nemzetiségi Önkormányzat Csömör szervezésében. Adventi gondolatokat mondott Eszes Zoltán baptista lelkész, valamint Dunavölgyi Illés Sándorné a Német Nemzetiségi Önkormányzat Csömör elnöke. Az eseményen fellépett a Báló Lipót Kulturális Egyesület Liska Gyuláné vezetésével, valamint a helyi Freunddeskreis – Sváb Baráti Kör Énekkara.

 

26.) December 13-án a Polgármesteri Hivatalban rendkívüli ülést tartott a Csömöri Települési Szolgáltató Nonprofit Kft. Felügyelő Bizottsága Pásztor Sándor elnök vezetésével a hulladékszolgáltatás központosítása miatt kialakult helyzetről.

 

27.) December 14-én a Pénzügyi, Ellenőrző és Vállalkozói Bizottság tartott rendkívüli ülést a Polgármesteri Hivatalban Eigler Tamás elnök vezetésével a központi bérrendezés miatt kialakult helyzetről.

 

28.) Összességében sikeresen zárták a csömöri sportszakosztályok az idei évet, illetve az őszi idényt.

—A férfi kézilabdacsapat a 9. helyen zárta az őszi idényt az NB II-ben.

—A női kézilabdacsapat a Pest Megyei felnőtt bajnokságban az első helyen várja a februári folytatást.

—Nagypályás focicsapatunk a 10. helyen zárta az őszi sorozatot Pest megye II. osztályban.

—Futsal csapat jelenleg az NB II-ben a 3. helyet foglalja el, jövő szerdán Dunakeszin zárják a sport évet.

—Az Asztalitenisz Szakosztály 8. helyen áll Pest megye I. osztályban.

—Az Atlétika Szakosztály folyamatosan növekvő létszámmal és több szép eredménnyel zárja az idei első félévet.

—A Kerékpár Szakosztály a 2016. évi pontversenyt megnyerte.

—A Magyar Kerékpársport Szövetség tisztújító közgyűlést tartott, melyen többek között Válé Flóriánt a Csömöri Sport és Szabadidő-szervező Nonprofit Kft. ügyvezetőjét is beválasztották a 9 tagú elnökségbe.

 

29.) Novemberben és decemberben több fejlesztés fejeződött be a településen:

Ady Endre utcai orvosi rendelő akadálymentes megközelítését lehetővé tevő gyalogos rámpa elkészült, a korlát építése még zajlik a Községgondnokság kivitelezésében;

– Az Erkel Ferenc utca aszfaltozása elkészült, jelenleg még folyamatban van az útpadka-rendezés, a kivitelezést az ECOSPREKTUM Kft. végzi; 

– Várhatóan az ünnepek előtt befejeződik az M0-s gyalogos és kerékpáros alumínium hídhoz vezető út főváros felőli, ám közigazgatásilag Csömörhöz tartozó oldalán a közvilágítás kiépítése. Az alapozási munkálatokat a Községgondnokság már elvégezte, a lámpák elhelyezését az AM Tecnic Kft. fogja a napokban elkészíteni;

Csömöri Tót Hagyományok Háza-ban elkezdődött a belső ajzat cseréje, melyet a Községgondnokság végez, várhatóan januárban kerül majd sor a meleg burkolat lefektetésére.

– A mai napon kezdődtek el a Fekete István köz csapadékvíz elvezetési munkálatai, a kivitelezést az ECOSPEKTRUM Kft. végzi.

– Az M0-ás szerviz út és a 3.sz bekötőút kereszteződésének közlekedésbiztonsági fejlesztése elkészült, melyet a CSP Trade Kft. végzett el bruttó 3.400.000,- Ft összegben.

******

 

— A következő rendes képviselő-testületi ülésre 2017. január 26-án kerül sor.

 

 

Fábri István s. k.

polgármester

 

 

Megszakítás