Üdvözöljük!

A legutóbbi képviselő-testületi ülés óta történt fontosabb települési események és önkormányzati intézkedések

2017 február 14. –
Polgármesteri beszámolók

Fábri István polgármester beszámolója a 2017. január 26.—2017. február 09. közötti időszakról (Készült Csömör Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2017. február 09-i ülésére.)

– Összefoglalás –

1.) Csömör Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete január 26-án tartotta az év első, rendes ülését, mely hagyományosan a Himnusz eléneklésével kezdődött, majd a Csömör Kincse Díjak ünnepélyes átadására került sor. A képviselők meghosszabbították a Csömöri Községgondnokság intézményvezetőjének megbízatását, továbbá elvi döntés született a Csömöri Településszolgáltató Nonprofit Kft. és a Csömöri Községgondnokság tevékenységi köreinek újraszabályozásáról.

2.) Január 28-án tartották a Sportbált a Csömör Sportcsarnokban, melyen átadták az év legjobb csömöri sportolóinak szóló díjakat. Az ünnepi díjkiosztón Válé Flórián, a Csömöri Nonprofit Sport Kft. ügyvezetője, Fábri István polgármester és Tihanyi Ferenc képviselő köszöntötte a sportolókat.

3.) Január 20. – február 1. között zajlott a negyven év feletti helyi polgároknak ingyenes tüdőszűrő vizsgálat a Petőfi Sándor Művelődési Házban.

4.) Január 30-án tartotta ülését a Pénzügyi, Ellenőrző és Vállalkozói Bizottság Eigler Tamáselnökletével aPolgármesteri Hivatalban.

5.) Január 30-án közös konzultációt tartott az Önkormányzat a történeti egyházak helyi vezetőivel. Azidei megbeszélésen Eszes Zoltán baptista lelkész, Esztergály Előd református lelkész, Görbe József római katolikus plébános és Johann Gyula evangélikus lelkész, illetve Fábri István polgármester vett részt. Az egyeztetésen többek között az egyházak éves önkormányzati támogatásáról és a temetőfejlesztési tervekről esett szó.

6.) Január 31-én Fábri István polgármester, Benkó Gábor műszaki osztályvezető és Király Noémi főépítész egyeztetett a Polgármesteri Hivatalban a Csömöri Gazdaszövetkezet elnökével, Tormay Tiborral és elnökségi tagjával, Bódis Istvánnal a Helyi Építési Szabályzat Szövetkezetet érintő kérdéseiről.

7.) Január 31-én a Népjóléti és Kulturális Bizottság tartotta ülését a Polgármesteri Hivatalban dr. Szarka Zsuzsanna elnöklete mellett.

8.) Február 2-án a Csömöri Települési Szolgáltató Nonprofit Kft. Felügyelő Bizottsága ülésezett a Polgármesteri Hivatal tanácstermében Pásztor Sándor elnök vezetésével.

9.) Február 4-én tartották a Szlovák bált a helyi művelődi házban, a Csömöri Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében. A rendezvényen Szabó Erzsébet köszöntötte a bálozókat, majd a Furmicska Néptánc Egyesület részére Gajda Levente a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége (KÓTA) képviseletében átadta az Aranypáva Díjat. A rendezvényen Fábri István polgármester, Pásztor Sándor és Tihanyi Ferenc önkormányzatiképviselők, Ráduly Ildikó helyi zeneiskola igazgató és Bátovszky János helyi általános iskola igazgató is részt vettek.

10.) Február 6-án Hegyesiné Nagy Ibolya a Szociális Alapszolgáltatási Központ vezetőjének elnöklete mellett a Polgármesteri Hivatalban került megrendezésre az éves gyermekvédelmi-jelzőrendszeri konferencia. A tanácskozás résztvevői között az érintett helyi oktatási, nevelési intézmények, a helyi egészségügy képviselői a helyi szociális szervek, valamint a helyi önkormányzat vezetői és illetékesei képviseltették magukat.

11.) Február 6-án Fábri István polgármester és Tormay-Lesták Mária alpolgármester egyeztetett a Mátyás Király Általános Iskola Szülői Munkaközösségének vezetőivel, Meszler Tímea elnökkel és Gutyán Viktória elnökhelyettessel, a csömöri általános iskolások önkormányzati támogatási lehetőségeiről.

12.) Február 7-től Gödöllő Város főjegyzőjének döntése alapján, összefüggésben a közigazgatás január 1-től érvénybe lépő újabb központosítási rendelkezéseivel, a többi térségi településhez hasonlóan megszűnt az építésügyi hatóság csömöri kirendeltsége is. Az építéshatósági feladatokat a jövőben kizárólag a Gödöllői Polgármesteri Hivatalban látják el ügyfélfogadási időben.

13.) Február 7-én tartotta ülését a Helyi Tervtanács Király Noémi főépítész vezetésével a Polgármesteri Hivatalban.

 

*****

 

— Február 10-én a Csömöri Kulturális Közalapítvány 25 éves jubileumi rendezvényét

 tartja a Petőfi Sándor Művelődési Házban.

— Február 11-én kerül megrendezésre a XVIII. Hájastészta- és fánksütő verseny.

— Február 18-án Kertbarátok farsangi báljának ad otthont a helyi művelődési ház.

— A következő rendes képviselő-testületi ülésre 2017. március 2-án kerül sor.

 

 

 

 

Fábri István s. k.

polgármester

 

 

Megszakítás