Üdvözöljük!

A legutóbbi képviselő-testületi ülés óta történt fontosabb települési események és önkormányzati intézkedések

2013 október 10. –
Önkormányzati, települési hírek

Fábri István polgármester beszámolója a 2013. szeptember26. – október 10. közötti időszakról.

Készült Csömör Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. október 10-ei ülésére.

 

– Összefoglalás –

1.) Csömör Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete szeptember 26-án tartotta rendes ülését. A képviselők többek között meghallgatták az első féléves költségvetési beszámolót és pótelőirányzatot szavaztak meg a helyi állami általános iskola számára körzeti versenyek lebonyolítása és pedagógia asszisztens biztosítása céljából. A testület közbeszerzési eljárás keretében kiválasztotta a kivitelezőt a Béke tér rekonstrukciós munkáira, majd a Jókai utca felújítására.

2.) Szeptember 27-én ünnepélyes keretek között átadták a Laky utcai Nefelejcs Művészeti Óvoda két új csoportszobáját és kiszolgáló helyiségeit. Az európai uniós támogatással megvalósult beruházást meghívott vendégként dr. Tarnai Richárd Pest Megyei kormánymegbízott, Fajth Éva, a Dunakeszi Bázisóvoda igazgatója, Lukács Ágnes a Nefelejcs Művészeti Óvoda igazgatója és Fábri István polgármester méltatta. A rendezvényen jelen volt többek között Dr. Varga Zoltán, a Gödöllői Járási Hivatal vezető-helyettese, Rimóczi Sándor Nagytarcsa polgármestere, Gódor Lajosné Dány polgármestere, helyi intézményvezetők, jelenlegi és korábbi önkormányzati képviselők, a kivitelező Confector Kft. és más közreműködő cégek képviselői.

3.) Szeptember 27-én átadásra került a Pataksétányhoz vezető Szabadság úti lépcső, amivel a településközpontból közvetlenül elérhetővé vált a Kálvária erdőig vezető hangulatos gyalogos sétány. Az átadó ünnepség keretében Fábri István polgármester és Biró Attila alpolgármester köszönte meg a Csömöri Községgondnokság és a Budaszer Kkt. dolgozóinak a munkát, továbbá a közreműködő helyi civil csoportok, közösségek segítségét: Csömöri Civil Egyesület, Csömöri Baptista Gyülekezet, Csömöri Evangélikus Gyülekezet, Csömöri Polgárőr Egyesület, Csömöri Vox Animi Egyesület, Csíkvölgyi Wass Albert Vadásztársaság, Hit Gyülekezete Csömöri Csoportja, 1031. számú Hunyadi János Cserkészcsapat, Összefogás Rehabilitációs Központ, Turnovszky István Kertbarát Kör. Az eseményen a civil szervezetek képviselői mellett jelen volt Eigler Tamás, Tihanyi Ferenc és Pásztor Sándor képviselő.

4.) Szeptember 28-án került sor Csömör egyik legnagyobb rendezvényére, a hagyományos Szüreti Mulatságra. A jubileumi eseményen az elmúl húsz év bírópárjai is felvonultak, akiknek Fábri István polgármester és Szeltner László művelődési ház igazgató adott át emlékoklevelet. Az idei bírópár, Horváth Ferenc és Szedlák Ildikó által vezetett, minden korábbinál látványosabb utcai felvonuláson számos helyi lovastanya, lovarda tulajdonosa, a Csicsörke Ifjúsági Néptánccsoport és a Furmicska Néptánccsoport, illetve a Vox Animi Vegyes Kar is részt vett. A Hősök terén zajló ünnepi műsorban fellépett továbbá a felvidéki Nádas Néptáncegyüttes, a mogyoródi Karikás és a Csömöri Ifjúsági Fúvószenekar. A csömöri eseményt megtisztelte jelenlétével Torockó testvértelepülés küldöttsége, Szőcs Ferenc polgármester vezetésével, továbbá Perna Pál, a Gödöllő Környéki Regionális Turisztikai Egyesület elnöke. Az eseményen közreműködött a Turnovszky István Kertbarát Kör és a Csömöri Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat.
A szüreti program keretében került megrendezésre az immár szintén hagyománnyá váló, több tucat helyi civil és lakossági csoport részvételével zajló főzőverseny, amely idén befőző és pálinka versennyel is bővült.

5.) Október 1-jén, a Zene Világnapján Krammer Teréz, a csömöri zeneiskola névadójának emléktáblájánál tartottak koszorúzási ünnepséget az immár hagyományosnak mondható Krammer Napok rendezvény megnyitójaként. Az emléktáblánál koszorút helyezett el Strázsi Erzsébet a tantestület, Kozma Zsófia a diákok, Korczyl Réka a Szülői Munkaközösség és Fábri István Csömör Nagyközség Önkormányzata nevében.

6.) Október 1-jén tartotta idei második ülését a Mátyás Király Általános Iskola Intézményi Tanácsa, amely elsősorban a sokáig bizonytalan segítő munkatársi státuszkérdéseket vitatta meg. A tavasz folyamán létrehozott érdekegyeztető testületi megbeszélésen a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Gödöllői Tankerületét Garamvölgyi Lajos az önkormányzatot Fábri István polgármester, az intézményt Bátovszky János igazgató, a Szülői Munkaközösséget Laczkovics Zsuzsanna Éva, Kovács Mariann elnökök és a tanárokat Újváriné Tóth Etelka és Merkovics Erzsébet pedagógusok képviselték.

7.) Október 3-án rendkívüli ülést tartott a Polgármesteri Hivatalban a Pénzügyi, Ellenőrző és Vállalkozói Bizottság. Az Eigler Tamás bizottsági elnök vezetésével lezajlott ülésen a hulladékszállítási koncepciót vitatták meg.

8.) Október 3-án került sor a Népjóléti Bizottság ülésére a Polgármesteri Hivatalban dr. Szarka Zsuzsanna bizottsági elnök vezetése mellett.

9.) Október 4-én átadták a Laky-parkot és játszóteret. A Csömöri Községgondnokság kivitelezésében megvalósult közösségi hely megnyitó rendezvényére a környéken lakókat hívta meg Fábri István polgármester és Biró Attila alpolgármester. Az új települési alközpont kialakításának terveit Onhausz Erzsébet tájépítő mérnök készítette Klacsán István községgondnokság vezető és Bíró Attila alpolgármester közreműködésével.

10.) Október 5-én első alkalommal rendezett Csömörön jótékonysági bált az ez évben megalakult Csömöri Szent Rita Karitász Közösség. A telt ház mellett lezajlott sikeres rendezvényen Kákonyi Anett, a karitász csoport vezetője és Görbe József helyi római katolikus plébános köszöntötte a megjelenteket, akik között jelen volt Fábri István polgármester is.

11.) Október 6-án második alkalommal rendezték meg a nagyközségben az országosan meghirdetett gyalogos teljesítménytúrát. A 10, 25 és 35 kilométeres, nagyrészt csömöri tájakon haladó útvonalon közel háromszázan túráztak végig. A Csömöri Csatangoló nevű eseményt Bíróné Tóth Erika és a helyi nordic walking csapat tagjai szervezték, együttműködve a Csömöri Sport- és Szabadidő-szervező Nonprofit Kft.-vel és az önkormányzattal. A túra keretében a résztvevők, köztük Fábri István polgármester is, mécses gyújtással emlékeztek meg az Aradi Vértanúkra a Hősök terén.

12.) Október 7-én a Szociális Alapszolgáltatási Központ szervezésében zajló programsorozat keretében Hegyesiné Nagy Ibolya intézményvezetővel csömöri nyugdíjas csoport látogatott el a Polgármesteri Hivatalba, ahol Fábri István polgármester és Szabó Antal informatikai vezető adott tájékoztatást az önkormányzat és testületi ülések működéséről.

13.) Október 7-én elkezdődött a legforgalmasabb fő utunk következő szakaszának, a Jókai utcának a felújítása. Aláírásra került egyúttal a közbeszerzési eljáráson nyertes Scorpio Trans Kft-vel a Béke tér rekonstrukciójára vonatkozó szerződés is.

14.) Október 8-án a Gödöllői Járási Hivatal vezetője, dr. Urbanics Gábor látogatott el a Polgármesteri Hivatalba. A járási elnök a helyi járási kirendeltség munkájának értékelése mellett további együttműködési lehetőségekről egyeztetett Fábri István polgármesterrel és dr. Katona Péter jegyzővel.

15.) Október 9-én az Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottság tartotta meg ülését a Polgármesteri Hivatalban Pásztor Sándor bizottsági elnök vezetésével.

******

– Október 12-én hagyományos őszi civil külterületi szemétszedési akcióban vesz részt számos helyi szervezet és egyházi csoport.

– A következő rendes képviselő-testületi ülésre október 22-én, kedden kerül sor.

Megszakítás