Search

Üdvözöljük!

Search
Search

A legutóbbi képviselő-testületi ülés óta történt fontosabb települési események, önkormányzati intézkedések

2012 július 06. –
Önkormányzati, települési hírek

Fábri István polgármester beszámolója a 2012. június 28-július 5. közötti időszakról.

(Készült Csömör Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. július 5-i ülésére.)

– Összefoglalás –

1.) Június 27-28-án a gépjárműforgalom korlátozására behajtani tilos táblákat, valamint betonelemeket telepített a Községgondnokság az önkormányzat kérésére a Majorszegiliget melletti erdő- és zöldterület megvédése érdekében.

2.) Csömör Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 2012. június 28-án rendkívüli képviselő-testületi ülést tartott. A képviselők döntöttek DMRV Zrt. részvény vásárlásáról és a szennyvízcsatorna jövőbeni üzemeltetését biztosító szerződéskötésről. Az ezzel kapcsolatos dokumentumokat mindkét fél néhány napon belül aláírta.

3.) Június 30-án kísérték utolsó útjára a 83 évesen elhunyt Fábián Ferencet a csömöri temetőben. Ő volt a helyi, legendás kézilabdacsapat vezetője, illetve edzője több évtizeden keresztül, agrárszakemberként pedig a helyi Haladás, majd a Szilas TSZ-t irányította, továbbá a település elöljáróságában is hosszú évekig dolgozott. Kiemelkedő sport-, közéleti és kulturális tevékenyégéért 1995-ben Csömör Községért emlékérmet kapott, 2009-ben pedig Csömör Díszpolgára kitüntetésben részesült. Az evangélikus szertartás szerinti temetésen Johann Gyula lelkész emlékezett meg róla, az önkormányzat nevében Fábri István polgármester búcsúztatta.

4.) Július 3-án tartotta ülését a Népjóléti Bizottság dr. Szarka Zsuzsanna bizottsági elnök vezetésével a Polgármesteri Hivatalban.

5.) Június 28-án elkezdték kiépíteni a térfigyelő kamerarendszert a településen. Az Erando Kft. felajánlásának eredményeként kialakításra kerülő, csúcstechnológiát biztosító rendszert Csömör közbiztonságának javítása érdekében kezdeményezte az Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottság. A térfigyelő kamerák telepítése várhatóan július 14-ig befejeződik.

6.) A 3-as számú bekötőút ügyében tovább folynak az egyeztetések az építtető Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt., a kivitelező Colas-Switelsky Konzorcium és önkormányzatunk között. A legutóbbi, július 5-i megbeszélésen egyrészt a rekreációs szempontból kulcsfontosságú Paraszthíd megtartásának lehetőségeiről, illetve a minél gyorsabb és teljes körű lakossági tájékoztatás szükségességéről volt szó.

7.) Az országos hőség a településen is komoly gondokat okoz. Az önkormányzati intézményekben különböző módszerekkel igyekeznek segíteni a dolgozóknak. A Polgármesteri Hivatalban a csütörtöki napra – amikor karbantartási munkák miatt áramszünet volt az épületben, valamint a központi településrészen – általános munkaszünetet rendeltünk el, továbbá kértem a Községgondnokság vezetőjét, hogy a szabadtéri munkavégzést a nap legmelegebb óráiban szüneteltessék.

*****

– A nyári szünet utáni első, rendes testületi ülésére várhatóan szeptember 13-án, csütörtökön kerül sor. Fontos és sürgős témában elképzelhető rendkívüli testületi ülés nyáron is.

– Július 7-én szombaton rendezzük a második bolhapiacot a Hősök terén.

– Augusztus 19-én Szent István-napi ünnepi műsor lesz a Petőfi Sándor Művelődési Házban, amelyet egy nappal korábban a hagyományos kertbarát termény- és virágkiállítás előz majd meg. 

– Augusztus 20-án a Szlovák Háznál ökumenikus imaórát tart a négy helyi felekezet, a római katolikus, az evangélikus, a baptista és a református.

Fábri István s.k.

polgármester

Megszakítás