Search

Üdvözöljük!

Search
Search

A legutóbbi rendes képviselő-testületi ülés óta történt fontosabb települési események és önkormányzati intézkedések

2021 február 08. –
Polgármesteri beszámolók

Fábri István polgármester beszámolója a 2020. október 22. – 2020. november 19. közötti időszakról.

(Készült Csömör Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2020. november 19-i egyeztetésére.)

 

– Összefoglalás –

 

1.)Csömör Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete október 22-én tartotta rendes ülését, melyen a képviselők elfogadták a Csömöri Krammer Teréz Zenei Alapfokú Művészeti Iskola 2020/2021 nevelési évre vonatkozó munkatervét. Döntöttek a Csömörön élő sportolók világversenyen való részvételének támogatásáról, az önkormányzat és intézményei pénzügyi szolgáltatójának kiválasztásáról, a Csömöri-patak felső forrásvidékén található ingatlanok önkormányzati tulajdonba adásáról.

2.) Október 23-án az önkormányzat vezetői, és a képviselő-testület tagjai mécses gyújtással rótták le tiszteletüket az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseinek emlékére. A járványügyi helyzet miatt az október 21. és 23-ai megemlékezéseket nem kísérte nagyobb ünnepség.

3.) Október 27-én Fábri István polgármester és Pásztor Sándor képviselő a Pest Megyei Rendőr Főkapitányság Közlekedés rendészeti osztályvezetőjével egyeztetett a Csömörön észlelt szabálytalanságok, gyorshajtás visszaszorítása, és a sebességmérés rendszeresítése tárgyában.

4.) Október 27-én a Más kép író és olvasó vendége Karafiáth Orsolya költőnővel beszélgetett az est házigazdája, Huszárik Kata színművésznő.

5.) Október 28-án a csömöri temetőben  kísérték utolsó útjára Mandur Lászlót Csömör Díszpolgárát.

6.) Október 31-én, a reformáció ünnepnapján, Orbán Viktor miniszterelnök részvételével és köszöntő beszéde mellett avatták fel a csömöri református templomot. Az istentiszteleten Balogh Zoltán lelkipásztor hirdetett igét, a vendégeket Esztergály Előd a helyi református lelkész köszöntötte, az eseményen dr. Tuzson Bence országgyűlési képviselő, Fábri István polgármester, Kendeh Péter evangélikus lelkész, Pető Gábor katolikus plébános és Eszes Zoltán baptista lelkész is részt vettek.

5.) November 6-án a csömöri temetőben  kísérték utolsó útjára Agárdi Mihály korábbi önkormányzati képviselőt.

6.) November 6-án és 21-én termelői és bolhapiacot tartottak a Hősök terén.

7.) November 7-én Alsó-patakvölgy túra indult a horgásztótól. A 10 kilométeres gyalogtúrán közel százan vettek részt.

8.) November 7-étől az  önkormányzat megrendelésére az önkéntes tűzoltók rendszeres fertőtlenítéseket végeznek Csömör közterületein, játszóterein, illetve az iskola és óvodák játszóudvarain.

9.) November 12-étől a Kormány este 8 órától országos kijárási korlátozást rendelt el, számos egyéb szigorító intézkedés mellett, melyek Csömörön is életbe léptek.

 

 

Fábri István s. k.

polgármester

Megszakítás