Search

Üdvözöljük!

Search
Search

A legutóbbi rendes képviselő-testületi ülés óta történt fontosabb települési események és önkormányzati intézkedések

2020 július 03. –
Polgármesteri beszámolók

Fábri István polgármester beszámolója a 2020.május 21.– június 25. közötti időszakról.

(Készült Csömör Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2020. június 25-i ülésére.)

 

– Összefoglalás –

 

1.) Csömör Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete, kormányrendelet értelmében a veszélyhelyzet idején egyeztető megbeszéléseket tartott videokonferencia keretében. Az egyeztetéseken a képviselők megvitatták a veszélyhelyzettel kapcsolatos rendkívüli elbírálású ügyeket, melyekről szükség esetén polgármesteri határozatok és rendeletek születtek.

2.) Május 28-án rendkívüli Képviselő-testületi egyeztetést tartott a testület a vészhelyzet megszűntetésével kapcsolatos intézkedésekkel kapcsolatban.

3.) Május 28-án Termelői piacot tartottak a Hősök terén.

4.) Június 4-én, a Trianoni békeszerződés 100. évfordulóján nemzeti színű és települési zászlókkal lobogózták fel a települést. Az önkormányzat vezetői reggel felvonták az országzászlót a főtéren található első világháborús hősi emlékműnél. Arra kértek minden helyi szervezetet, intézményt és a csömöri polgárokat, hogy a nap folyamán helyezzék el az emlékezet virágait az emlékmű lábánál. Az akkor még érvényben lévő járványügyi rendelkezések szerint rendezvény nem tartható közterületen, ezért kérték, hogy egyénileg látogassanak el a főtérre emlékezni.

5.) Június 8-án az Ügyrendi, Közbiztonsági és Közlekedési Bizottság ülésezett Pásztor Sándor elnök vezetésével a Polgármesteri Hivatal tanácstermében.

6.) Június 9-én kerültek bemutatásra az új iskola tervei, az Incorsodesign Kft. tervezői által, Jávorka Noémi vezetésével, a bemutatón Bálintfi Ramóna és munkatársai,a Beruházási, Műszaki, Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. képviseletében, Szabóné Forgács Gabriella a Dunakeszi Tankerület vezetője, valamint az önkormányzat képviseletében: Fábri István polgármester, Tormay-Lesták Mária alpolgármester, Eigler Tamás beruházási tanácsnok, Király Noémi főépítész, Benkó Gábor műszaki osztályvezető Válé Flórián a Csömöri Sport és Szabadidő-szervező Nonprofit Kft. ügyvezetője vettek részt.

7.) Június 9-én Tuzson Bence, Csömör országgyűlési képviselője személyesen egyeztetett Fábri István polgármesterrel az aktuális települési kérdésekről.

8.) Június 14-én, a veszélyhelyzet kihirdetés óta az első nyilvános, szabadtéri közösségi esemény az Úrnapi virágszőnyeg és körmenet volt a településen. A szentmisét szabadtéren, a templom melletti hivatali parkolóban rendezték meg, amelyet Bellovics Gábor SJ atya, jezsuita szerzetes celebrált. Az egyházközség felhívással élt a hívekhez, hogy a tömeg elkerülése érdekében lehetőség szerint senki se hívja más településen élő ismerősét az eseményre. A rövidített, jelképes körmeneten kb. 200 fő vett részt.

9.) Június 15-én kísérték utolsó földi útjára Mervald Mihályné  Csömörért Emlékérem kitüntetettjét a csömöri temetőben.

10.) Június 15-én a Pénzügyi, Ellenőrző és Vállalkozói Bizottság tartotta ülését a Polgármesteri Hivatal tanácstermében Eigler Tamás elnök vezetésével.

11.)  Június 21-én, életének 101. évében elhunyt Bálint György kertészmérnök. Bálint gazdát Csömör Nagyközség Képviselő-testülete 2019 decemberében Csömör Tiszteletbeli Polgárának választotta.

12.) Június 24-én egyszerűsített eljárás keretében lefolytatott állampolgársági eskütételre került sor a Polgármesteri Hivatalban, melynek során egy dunaszerdahelyi és egy vietnámi személy tett magyar állampolgársági esküt Fábri István polgármester előtt.

 

13.) Fejlesztések, jelentősebb felújítások:

13.1.) Közterületi felújítások, fejlesztések

13.1.2.) A Széchényi utcában zajlik az útépítés az Aszfalt és Bontás Kft. kivitelezésében, a második aszfaltréteg leterítése és a zebrák megépítése megtörtént, befejező munkálatok zajlanak.

 

13.2.) A Csömöri Községgondnokság és a Csömöri Településszolgáltató Nonprofit Kft. kivitelezésében zajló jelentősebb karbantartási, felújítási munkák:

13.2.1.) Az elmúlt hónapban a napi feladatok ellátása mellett a folyamatos közterületi nyitásokat végezték a dolgozók.

13.)2.2.)Rákóczi úti tetőtéri lakás terasz burkolása zajlik.

13.)2.3.)Az Ady Vendégház pincefelújítása zajlik, az új szennyvízbekötés, az ajzat betonozás, az oldalfalak vízszigetelése, gipszkartonozása folyamatban van.

13.)2.4.)A Kossuth utcában csapadékvíz árok készítés

 

******

—A következő Képviselő-testületi ülést 2020. július 9-én tartja az önkormányzat.

 

 

Fábri István s. k.

polgármester

Megszakítás