Search

Üdvözöljük!

Search
Search

A legutóbbi rendes képviselő-testületi ülés óta történt fontosabb települési események és önkormányzati intézkedések

2020 augusztus 24. –
Polgármesteri beszámolók

Fábri István polgármester beszámolója a 2020. június 25. – 2020. július 09. közötti időszakról.

(Készült Csömör Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2020. július 09-i ülésére.)

 

– Összefoglalás –

 

1.) Csömör Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete június 25-én tartotta rendes ülését, melyen a képviselők döntöttek a Csömöri Horgásztó bérleti szerződésének meghosszabbításáról, a bölcsődei szolgáltatásra az ellátási szerződések megkötéséről, a Közösségi tér és közterület-fejlesztési program 2017-20121.II.2. Útépítések – fejlesztendő településrészek – Kálvária utca aszfaltozására kivitelezőt választottak.

2.) Június 26-án Termelői piacot tartottak a Hősök terén.

3.) Június 29-én Intézményvezetői értekezletet tartottak a nyári nyitva tartások és feladatok egyeztetésére.

4.) Június 30-án a Laky bölcsőde kiviteli terveiről tartottak egyeztetést a Polgármesteri Hivatal tanácstermében, melyen Tormay-Lesták Mária alpolgármester, dr. Zsuffa Zsolt építész, Eigler Tamás beruházási tanácsnok, Rajnai Henrik képviselő és Benkó Gábor műszaki osztályvezető vett részt. 

5.) Július 1-jén   a  köztisztviselők napja alkalmából a hivatal zárva tartott.

6.) Július 2-án Semmelweis-nap alkalmából, ami szintén július 1., Fábri István polgármester, dr. Katona Péter jegyző és Tormay-Lesták Mária alpolgármester köszöntötte a település egészségügyi dolgozóit.

7.) Július 4-én autógumi- és nikecell-gyűjtést tartott a CSÖTESZ a Csömöri Községgondnokság területén.

8.) Július 4-én az egészségügyi biztonságot végig szem előtt tartva  rendezték meg a 8. MTB XCO Csömör Nagydíj Magyar Kupa-futamot a Bulgárkertben. Nyolc korosztályban indultak a versenyzők,  a díjakat Fábri István polgármester, Tormay-Lesták Mária alpolgármester, Molnár Dénes, a Magyar Kerékpáros Szövetség alelnöke, Kovács Béla, a Magyar Kerékpáros Szövetség elnökségi tagja, valamint Tihanyi Ferenc képviselő, a Környezetvédelmi, Településfejlesztési és Sport Bizottság elnöke adták át.

9.) Július 5-én Görbe József római katolikus plébános búcsú miséje zajlott a Csömöri Római Katolikus templomban. 2020. augusztus 1-től a Csömöri Római Katolikus Egyházközséget Pető Gábor plébániai kormányzó és Vukovich Márton káplán fogják ellátni Kistarcsáról.

10.) Július 7-én a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége Csikai Mária ügyvezető és Dr. Gyergyák Ferenc, a TÖOSZ főtitkára szervezésében tartotta szakmai napját Csömörön a Polgármesteri Hivatal tanácstermében. Az eseményen a települési zöldhulladék kezelésének és hasznosításának helyi gyakorlatát, az önkormányzat ezzel kapcsolatos programjait mutatta be   Fábri István polgármester és Epres Csilla, a Csömöri Települési és Szolgáltató Nonprofit Kft. ügyvezetője.

11.) Július 7-én a Polgármesteri Hivatalban tartotta ülését a Környezetvédelmi, Településfejlesztési é Sport Bizottság Tihanyi Ferenc elnöklete mellett.

12.) Július 8-án a NexStop bővítési lehetőségeiről tárgyalt Pascal Genevay fejlesztési menedzser, Kotska Miklós pénzügyi igazgató, Szalontai Sándor műszaki igazgató, Fábri István polgármester és Tormay-Lesták Mária alpolgármester.

13.) Július 8-án Isaszegre látogatott Fábri István polgármester,  hogy Hatvani Miklós polgármesterrel a jövőbeni együttműködési lehetőségeiről egyeztessenek.

14.) Július 8-án a Pénzügyi, Ellenőrző és Vállalkozói Bizottság tartotta ülését a Polgármesteri Hivatal tanácstermében Eigler Tamás elnök vezetésével.

15.)Július 9-én a Népjóléti és Kulturális Bizottság ülésezett a Polgármesteri Hivatal tanácstermében, Szántóné Hermányos Mária elnök vezetésével.

 

16.) Fejlesztések, jelentősebb felújítások:

16.1.) Közterületi felújítások, fejlesztések

16.1.2.) A Széchényi utcában zajlik az útépítés az Aszfalt és Bontás Kft. kivitelezésében, a második aszfaltréteg leterítése és a zebrák megépítése megtörtént, jelenleg a befejező munkálatok zajlanak.

16.2.) A Csömöri Községgondnokság és a Csömöri Településszolgáltató Nonprofit Kft. kivitelezésében zajló jelentősebb karbantartási, felújítási munkák:

16.)2.1.)Az Ady Vendégház pincefelújítása zajlik, az új szennyvízbekötés, az ajzat betonozás, az oldalfalak vízszigetelése, gipszkartonozása folyamatban van.

16.)2.2.)A Csömöri Tót Hagyományok házában zajlik a felújítás, jelenleg a festést és az ablakok behelyezését végzik.

******

—A következő Képviselő-testületi ülést 2020. szeptember 3-án tartja az önkormányzat.

 

 

Fábri István s. k.

polgármester

Megszakítás