Search

Üdvözöljük!

Search
Search

A szelektív hulladékszállítás eredeti állapotának visszaállítását kéri az önkormányzat

2022 január 20. –
Önkormányzati, települési hírek

Jogorvoslattal fordult a csömöri önkormányzat a DTKH Kft. felé, miután a szolgáltató a meglévő szerződést minden településen egyoldalúan módosította azzal, hogy a szelektív zsákokat ezentúl nem biztosítja a lakosok számára.

A DTKH-hoz küldött hivatalos levélben az önkormányzat az eredeti, szerződésben vállaltak visszaállítását, azaz a cserezsákok újbóli  biztosítását kérte a lakosok számára.  Az önkormányzat a szerződésszegésen túl jelezte azt is, aggályosnak tartja a januárban egyoldalúan bevezetett rendszert, mely szerint bármilyen átlátszó zsákban kitehetik a szelektív hulladékot a lakosok, hiszen a nem lebomló zsákban gyűjtött  szelektív hulladék begyűjtése komoly környezetszennyezést vonhat maga után.  

A helyzet minden környező települést érint, a lakosok számára  problémát és költségvállalást  jelent az átlátszó, nagyobb méretű zsák beszerzése. A csömöri önkormányzat bízik abban, hogy a szolgáltató hamarosan visszaállítja a szerződés szerinti állapotot. Addig is, hogy a Csömörön élők  be tudják szerezni az átlátszó zsákokat, egyeztetett az egyik helyi élelmiszerüzlettel, amely a következő napokban beszerzi a megfelelő zsákokat.  Amint  ez megtörténik,  közzé tesszük a zsákok elérhetőségét és árát.

Megszakítás