Search

Üdvözöljük!

Search
Search

A szociális alapszolgáltatási központ (szak) bemutatkozása

2010 július 21. –
Önkormányzati, települési hírek

Intézményünkben a munka öt tevékenységi formára tagolódik: Szociális étkeztetés, Házi segítségnyújtás, Idősek klubja, Családsegítő Szolgálat, Gyermekjóléti Szolgálat.

Intézményünk a szociális alapellátásokat biztosítja, a helyi önkormányzat fenntartásában. Ellátottaink köre minden korosztályra kiterjed: magzati kortól – idős korig közvetítünk szolgáltatásokat, segítünk az egyének, családok problémáinak rendezésében.

 

Az intézmény alapvető rendeltetése, hogy a község lakosságának, családjainak, a tartósan hátrányos helyzetű és az átlagosnál nagyobb szociális terhekkel küzdő csoportjainak a mindenkori szükségletekhez és lehetőségekhez igazodó szociális, mentáljigiénés ellátását biztosítsa.

 

Csömörön a szociális ellátórendszer fejlesztése, a meglévő ellátások minőségének javítása sokat segített annak érdekében, hogy az egyének, családok eleget tudjanak tenni a társadalomban betöltött szerepüknek, ugyanakkor az önkormányzat pedig a törvényileg szabályozott ellátási kötelezettségének.

 

Ezért volt célszerű a családok életébe belépő szolgálatok működését rendszer szemlélet alapján a családok szükségleteinek irányába összehangolni, egységes ellátó intézményt kialkítani, mert így a segítség sokkal hatékonyabbá válhat.

 

Megszakítás