Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Aktuális fejlesztések novemberben

2021 november 18. –
Önkormányzati, települési hírek

Novemberben is több beruházás zajlik a községben, így például többek között hamarosan elkészül a HÉV állomás parkosítása, folytatódik az atlétikapálya fejlesztése, a műfüves labdarúgó edzőpálya kialakítása, illetve több nagyobb fejlesztés (bölcsődeépítés, kerékpárút megépítése, illetve közlekedésbiztonsági beruházások előkészítése) is folyamatban van.

Szabadság úti kerékpárút építése

Megkezdődött a Szabadság úti kerékpárút beruházásának előkészítése.

 

Új általános iskola építése

A központi beruházásként megvalósuló új, 16 osztályos intézmény tervei már véglegesek.  Az épület és udvar  területigénye nagyobb lett, így az önkormányzat által megvásárolt  terület újratervezése zajlik, ugyanitt készül el a labdarúgó edzőpálya is, valamit ide tervezik a tanuszoda, strand kialakítását, illetve egyéb rekreációs fejlesztéseket is.

 

HÉV-végállomás melletti terület parkosítása

A MÁV-HÉV Zrt. és Csömör Nagyközség Önkormányzata együttműködésének részeként hamarosan befejeződik a HÉV-végállomás melletti parkosítás, amelynek során a korábban elbontott, használaton kívüli kis épületek helyére az egészségház pihenőparkjához hasonlóan növényeket és fákat, valamint padokat telepítenek. A parkosítás mellett, a fejlesztés részeként egy utasváró pavilont is kialakítottak. A munkálatokat a Csömöri Települési Szolgáltató Nonprofit Kft. és a Csömöri Községgondnokság végzi.

 

Atlétikapálya fejlesztése

A Szabadtéri Sportközpont  bővítése, fejlesztése, során az atlétikapályán magasugró dombot és pályát alakítanak ki, a gátfutó pályához szükséges eszközöket szereznek be, illetve a meglévő salakos távolugró futópályán gumiburkolatot alakítottak ki. A beruházás  az utánpótlás és gyermek csapatok edzése mellett  az általános iskolai testnevelés órákhoz is  plusz lehetőséget biztosít.

 

Iskolai játszóeszközök fejlesztése

A CSÖTESZ gondozásában bővítették, illetve kicserélték a Major úti általános iskola udvarán található játszóeszközöket.

 

Műfüves labdarúgópálya

Télen elkészül a Szabadtéri Sportközpontban műfüves labdarúgó-edzőpályája.  A beruházás TAO-s pályázati forrásból, illetve az önkormányzat és a sport kft. önerős finanszírozásában valósul meg.

 

Bővül a Csömöri Körtúra program

A mintegy 20 km-es szakasz új táblával bővül a Levendula utca felett, ahol egy II. világháborús, hadtörténeti információt tartalmazó táblát helyeznek el.

Előkészítés alatt álló közlekedésbiztonsági fejlesztések

Major úti HÉV-átjáró 

Hősök tere –gyalogos közlekedés

Forgalomlassító beruházások a község több pontján

 

További előkészítés alatt álló fejlesztések: 

Bölcsődeépítés

Kerékpáros központ kialakítása

Szennyvízcsatorna-hálózat bővítése több utcában

 

Zöldterületek fejlesztése 

Előkészítés alatt áll a Hősök terén lévő emlékmű környezetének átalakítása

Tanösvény kialakítása 

 

Megszakítás