Üdvözöljük!

Aktuális fejlesztések a nagyközségben

2021 június 24. –
Önkormányzati, települési hírek

Tovább folytatódnak a fejlesztések a faluban, így például leaszfaltozták a Kálvária utcát és közt, illetve több utcában – a lakossági igényeket figyelembe véve – forgalomlassító virágládákat helyeztek el. Mindezek mellett a Strand téri ökopark épületének külső homlokzata is megújult, illetve megnyitott az Ady Endre utcai vendégház.

Elkészült a Kálvária utca és köz aszfaltozása. A beruházás bruttó 24 millió önkormányzati önerőből valósult meg.

Lakossági igények alapján több utcában, így  a Liget utcában, a Kossuth utcában, a Középhegy utcában, az Árpád utcában és a Rét utcában forgalomlassító virágládákat helyezett el a Községgondnokság.  

Megkezdődik a Szabadság úti kerékpárút kiépítése az M0-s felett. Az önkormányzat a fejlesztést pályázati forrásból valósítja meg még idén.  

Elkészült a Strand tér házának külső felújítása. A Strand téren kialakított ökopark régi gátőrházának belső felújítását még korábban megcsinálta az önkormányzat, most az épület külső homlokzata készült el.
Az ökoparkban mezítlábas ösvény, kemencés sütögető és jól felszerelt ház várja a környezettudatossággal, természetvédelemmel foglalkozó csoportokat. A terület a témához kapcsolódó helyi oktatási, nevelési intézmények számára is lehetőséget nyújt foglalkozások, kihelyezett órák megtartására.

Az Ady Endre utcában, a korábbi orvosi rendelő helyén megnyitotta kapuit a Csömöri Vendégház.
Az önkormányzati üzemeltetésű intézmény hiánypótló beruházás volt, hiszen a nagyközségben eddig nem volt elérhető ilyen típusú szolgáltatás.  A huszonkilenc fő befogadására alkalmas épület két-, három-, négyágyas fürdőszobás szobákban, illetve egy hatszemélyes apartmanban várja a látogatókat. A kulturált, kényelmes, vendégek elszállásolására kialakított intézményt az önkormányzat piaci alapon működteti.
(A vendégházat részletesen a Csömöri Hírmondó augusztus végén megjelenő számában mutatjuk be.)
A vendégház igénybevételéről a vendeghaz@csomor.hu e-mail címen lehet érdeklődni.

Megszakítás