Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Átadták a tanösvényt

2022 október 17. –
Önkormányzati, települési hírek

Október 7-én átadták az önkormányzat és a CSÖTESZ együttműködésében kiépített tanösvényt a Természetismereti Parkban. Müller Aliz, a CSÖTESZ tájépítésze által tervezett ösvényen információs és interaktív táblák ismertetik meg a gyerekeket Csömör vizes élőhelyeivel.

Az információk mellett olyan mesék is szerepelnek a táblákon, amelyek a vizes témakörhöz kapcsolódnak. Ezeket a csömöri általános iskolából Balla Erika rajztanár vezetésével illusztrálták a gyerekek. A több mint száz rajz közül végül ötvenhat gyermek munkáját választották ki, amelyek fel is kerültek a mesetáblákra. Az összesen nyolc mesét tartalmazó táblákat havonta, kéthavonta cserélik majd, így a gyerekek számára az elkövetkező időszakban mindig nyújt majd újdonságot a tanösvény. Az átadó ünnepségre meghívták a meseillusztrátorokat is, akik emlékül a nyolc meséből és az általuk készített illusztrációkból összeállított képeskönyvet kaptak ajándékul.
A beruházás szorosan kapcsolódik a Csömöri Körtúra Ősláp–horgásztó–Pataksétányon elérhető, vizekkel kapcsolatos, 4,5 km-es szakaszához.
Megszakítás