Üdvözöljük!

Átadták az Év pedagógusa kitüntetéseket

2023 június 08. –
Általános hírek

Pedagógusnap  alkalmából június 7-én az önkormányzat a helyi oktatási és nevelési intézményeiben dolgozó munkatársakat  ünnepi műsorral és állófogadással köszöntötte. A hagyományoknak megfelelően  az önkormányzat ezen az alkalmon adta át az Év pedagógusa kitüntetéseket, melyet idén  a beérkezett szavazatok alapján Jagielloné Erős Erzsébet, az általános iskola magyar- és történelemtanára, valamint Széki József, a zeneiskola ütőhangszeres tanára kapta.

A pedagógusnapon Fábri István polgármester köszöntötte a résztvevőket, a kitüntetetteket  Tormay-Lesták Mária alpolgármester méltatta. Az ünnepség  háziasszonya Huszárik Kata színművésznő volt, a  műsorban az  Orlai Produkció  EL! KARÁDYÁDA   című  színdarabját tekinthette meg a közönség  Fullajtár Andrea színművésznő előadásában.

Jagielloné Erős Erzsébet magyar- és történelemtanár

Jagielloné Erős Erzsébet, mindannyiunk Erzsikéje, általános iskolai tanulmányait Csömörön végezte. Osztályfőnöke az azóta gyémántdiplomás Vaffler Sebestyénné, Erzsi néni volt.

1993-ban szerzett magyar nyelv és irodalom, történelem és állampolgári ismeretek tanári végzettséget az ELTE Tanárképző Főiskolai Karán, és még ebben az évben elhelyezkedett a kistarcsai Szent István Általános Iskolában. 2002 óta, több mint 20 éve tanít a Csömöri Mátyás Király Általános Iskolában.

Magyar nyelv és irodalom, történelem- és etikatanári munkája mellett folyamatosan osztályfőnöki teendőket is ellát. Tanárként sikeres versenyfelkészítő, osztályfőnökként a közösség összekovácsolója. Közös színpadi produkciók, csoportos jelmezek, vidám osztályprogramok emléke kíséri eddigi csömöri éveit. Diákjai következetességét, pozitív személyiségét, a tananyag és a tudás átadása iránti elkötelezettségét, motivációs képességét szeretik benne a legjobban.

Rövid ideig a humán munkaközösség vezetőjeként, és hosszú éveken át az iskola gyermekvédelmi felelőseként is tevékenykedett. Iskolai előadások, ünnepségek is fűződnek nevéhez. Erzsike minden feladatát maximális lelkiismeretességgel oldotta és oldja meg. Megfontolt személyiség, aki hű az elveihez. Az iskolában mindig is népszerű volt, a tanulókkal és szüleikkel éppúgy udvarias és kedves, mint a kollégákkal.

Lételeme a mindenkori olvasás, igazi könyvmolynak vallja magát. Részese volt a csömöri irodalmi kávéház megvalósulásának is, a Csapraforgó folyóirat létét is segítette. Sok barátja, kollégája örülhetett már egy-egy apró kézműves tárgynak, amelyet karácsonyra kapott tőle. Erzsike jó erőnlétét a mindennapos kerékpáros utak az iskolába és haza, továbbá a természetjárás is elősegíti.

Erzsike életében nagyon fontos a csömöri származás, tiszteli, és meséli a múlt történeteit, hagyományait. Családjával − férjével és két felnőtt fiával − szeretetben él. Férje iránti tiszteletből megtanult lengyelül, jól ismeri a lengyel kultúrát, és az országot is.

Széki József ütőhangszeres tanár

1958-ban Budapesten született. Ütőhangszeres tanári diplomáját 1980-ban szerezte meg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Tanárképző Intézetében. Ebben az évben alakult meg a Budapest Ragtime Band, melynek alapító tagja volt, illetve azóta is aktív, meghatározó tagja az együttesnek.   Hosszú ideig a folyamatos külföldi zenei munka mellett nem volt lehetősége tanítani, majd a hazatelepülést követően fontossá vált számára, hogy tanárként is dolgozhasson.

Széki József 2010/2011-es tanévben kezdett tanítani, először Gyálon, majd Csömörön a Krammer Teréz Zeneiskolában. Lelkiismeretes, elhivatott pedagógusként végzi munkáját a kezdetektől, így az ütőtanszakon mindig stabil tanulólétszám volt jellemző. Mivel kimaradó tanulója szinte nincs, nagyobb növendékei továbbképző évfolyamon is folytatják tanulmányaikat, a tanszakon folyamatos a túljelentkezés.

Kiegyensúlyozott, vidám természetének köszönhetően a tanári közösség, a szülők és tanulók, is egyaránt szeretik.  Kitartó, megbízható és példamutató pedagógiai munkát végez, így a növendékek és felnőttek körében is nagy tisztelet övezi. Minden évben ő a motorja és megalkotója a zeneiskolai tavaszköszöntő est tanári produkciójának. Az ütőtanszakon, kollégájával, Egri Mártonnal való együttműködése kiváló, példaértékű.

Tanítványait alapos és igényes hangszeres tanulásra neveli, figyelemmel kíséri elméleti órákon és zenekari-kamarazenei csoportokban való haladásukat.

Szívesen és örömmel vesz részt a zeneiskola egészét érintő feladatokban, tanítványait és más tanszakon tanuló növendékeket kamarazenei produkciókra fogja össze, így rendszeresen fellépnek zeneiskolai és települési rendezvényeken. Ugyanígy segíti kollégái munkáját tanítványai felkészítésével és közreműködésükkel más tanszakok produkcióiban.

A csömörön élő, zenét kedvelő, koncertekre járók között is nagy népszerűségnek örvend, hiszen zenei előadásmódjára jellemző a rendkívüli közvetlenség és folyamatos kapcsolatteremtés közönségével. Rendszeres fellépője a zeneiskolai tanári koncerteknek, állandó közreműködője a csömöri Vox Animi Vegyeskar karácsonyi és évadzáró hangversenyeinek.

Az ütő tanszak szakmai fejlesztésében és a teljes zeneiskolát érintő pedagógiai feladatokban, 13 éve töretlenül elkötelezett pedagógusként vesz részt.

Megszakítás