Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Az önkormányzat koronavírus tesztet rendelt meg a helyi egészségügyi és szociális dolgozóknak

2020 április 21. –
Önkormányzati, települési hírek

Múlt hét csütörtökön és pénteken a csömöri önkormányzat az egyik legelismertebb magánlabortól kért helyi kiszállást. A koronavírus tesztje mindenkinek negatív lett.

A Mundi Medical Bt. által végzett mintavétel alapján a Budapest III. kerületi MikroMicoMad laborban ún. PCR teszt eredményei másnapra készültek el. A Csömöri Egészségház és a Szociális Alapszolgáltatási Központ, valamint a Polgármesteri Hivatal minden állandó és alkalmi bedolgozójának koronavírus tesztje negatív lett. Tormay-Lesták Mária alpolgármester elmondta, hogy azért volt szükség a jelentős összegbe kerülő vizsgálatok elvégzésére, mert a csömöri lakosokkal, azon belül pedig a különösen veszélyeztetett idős korúakkal napi kapcsolatban álló dolgozók esetében különösen fontos az elővigyázatosság, a vírus terjedésének megakadályozása. A későbbiekben szerológiai gyorsteszt is készül majd.

A tesztet követő héten újabb, a lakossággal gyakran kapcsolatba kerülő, közfeladatot ellátó önkéntes tűzoltók, polgárőrök, közterületen dolgozók  tesztjei is elkészültek.

Megszakítás