Üdvözöljük!

Az önkormányzat továbbra is sokat költ védekezésre

2021 október 06. –
Önkormányzati, települési hírek

Az önkormányzat idén is több millió forintot költ saját költségvetéséből a vírus elleni védekezésre. Ősszel két alkalommal az önkormányzati intézmények dolgozói és az egészségügyi munkatársak mellett az egyházi óvoda, illetve az állami általános- és zeneiskola pedagógusainak, dolgozóinak is szerveztek a harmadik oltás előtt ellenanyag szűrést, illetve továbbra is biztosítják a vírus elleni védekezéshez szükséges eszközöket.

Ugyanakkor a pedagógusok bérkiegészítésére is sokat költenek, így azoknak, akik a vírus miatt kerültek betegállományba, és nem tudják érvényesíteni a központi támogatást, az önkormányzat saját költségvetéséből bérkiegészítést nyújt.

Mint ismeretes, az elmúlt két évben az önkormányzat sok tízmillió forintot költött a vírus elleni védekezésre, folyamatosan finanszírozta a helyi önkormányzati s nem önkormányzati intézmények dolgozóinak tesztelését, valamint az intézmények eszközökkel való ellátását. Mindezek mellett az első hullám idején kedvezményes lakossági tesztelést is szerveztek.

Megszakítás