Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Balaska Márk világbajnokot köszöntötték

2017 szeptember 22. –
Önkormányzati, települési hírek

A szeptember 21-ei képviselő-testületi ülésen ünnepélyes keretek között köszöntötték a csömöri Balaska Márk világbajnok kajakozót, valamint csapattársát, Birkás Balázst és nevelőedzőjét, Csernák Károlyt. A fiatal sportolók idén júniusban Európa-bajnoki, majd augusztusban világbajnoki címet szereztek K-2 200 méteren.

Balaska Márk megköszönte az önkormányzat anyagi támogatását, ami elmondása szerint sokat segít neki a felkészüléshez szükséges eszközök megvásárlásában.

Ezt követően a testület az épülő egészségház kivitelezői szerződés-tervezetét pontosította. Benkó Gábor műszaki osztályvezető elmondta, hogy a közbeszerzési eljárás első szakasza sikeresen lezárult, jelenleg tárgyalások zajlanak az első körben továbbjutott ajánlattevőkkel és ehhez elengedhetetlen, hogy a végleges szerződés ismeretében tehessék meg végső ajánlatukat a kivitelezők. Fábri István polgármester jelezte, hogy reményei szerint a munkálatok már idén október végén, november elején megkezdődhetnek.

A helyi református gyülekezet képviseletében Esztergály Előd Gábor lelkész és Deák Ferencz főgondnok bemutatták az Emlékmű-közben épülő új református templom és gyülekezeti ház látványterveit, valamint beszámoltak az építkezés állásáról. Mint elmondták, az első ütem – amely a lelkészlakot, lelkészi hivatalt, valamint egy 70 fő befogadására alkalmas gyülekezeti termet foglal magában – már az idei évben elkészül, a templom építése pedig a jövőre kezdődik meg.

Megszakítás