Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Bemutatták a csömöri protestáns könyvet

2017 december 04. –
Önkormányzati, települési hírek

A reformációi jubileumi év záróeseményeként mutatták be december 1-jén a Hit által, kegyelemből – Protestáns gyülekezetek Csömörön című százoldalas kiadványt az evangélikus ifjúsági házban. A Csömör Nagyközség Önkormányzata által kiadott kötetet Boda Zsuzsa szerkesztette.

A könyvbemutatón Johann Gyula evangélikus házigazda lelkész köszöntője után Fábri István polgármester, felelős kiadó méltatta a könyvet, majd Esztergály Előd Gábor református és Eszes Zoltán baptista lelkipásztor mondta el gondolatait. A könyvvel a szerkesztő ismertette meg a hallgatóságot. Boda Zsuzsa a külső-belső bemutatás mellett néhány, a könyvvel kapcsolatos személyes élményét is megosztotta a résztvevőkkel, illetve megköszönte munkatársainak – Skaliczky Orsolya olvasószerkesztőnek, Gubek Istvánné korrektornak és Török Andrea tervezőszerkesztőnek – a segítséget.

A fotókkal gazdagon illusztrált kiadványban a közel háromszáz éves múltra visszatekintő evangélikus, megalakulásának idén nyolcvanadik évfordulóját ünneplő baptista és az utóbbi évtizedekben, de inkább években megerősödő és jelenleg templomot építő református közösség történetéről, gyülekezeti alkalmairól található beszámoló. A záró fejezet a település ökumenikus alkalmait veszi sorra. E fejezet előszavát Görbe József helyi római katolikus plébános írta, míg a bevezető tanulmányt dr. Korányi András egyháztörténész, az Evangélikus Hittudományi Egyetem rektor-helyettese.

A könyv 1200 forintos áron megvásárolható az önkormányzatnál, a Sinka István Községi Könyvtárban és a protestáns gyülekezetek iratterjesztésében.

Megszakítás